mbz 03.09.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 jeszcze mi sie przypomnial "Czego pragna kobiety" z Melem Gibsonem, tanczacym i spiewajacym Franka Sinatre Zreszta cala sciezka dzwiekowa byla super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 03.09.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Ella, a wiesz ,że w Kielcach jest pomnik Milesa Davisa, ja do niedawna nie wiedzialem? Dodam jeszcze , że Miles wystąpil w odcinku Miami Vice gdzie gral alfonsa, a bardzo godna polecenia jest ścieżka filmowa do filmu Hot Spot, nie mylić z Hot Shots )))) , gdzie Miles gra najzwyklejszego bluesa w takim towarzystwie jak Taj Mahal i John Lee Hooker pzrd Tomek a przypomnialo mi sie jeszcze: ściezka do filmów Woodego Allena i jego zespól jazzowy oraz taki serial z Brucem Willisem , gdzie czasami gra i spiewa, poza tym poza ekranem tez jest calkiem niezlym jazzowym muzykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 03.09.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 MBZ- wiekszosc ktorych filmow masz na mysli ?? bo ja kojarze tylko "Birda" z filmów o jazzie wyreżyserowanych przez Eastwooda, co do jego fascynacji jazzem to fakt niezaprzeczalnyTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 03.09.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Honky Tonk Man Round Midnight Polnoc w ogrodzie dobra i zla A wlasnie znalazlam jeszcze w necie jego rezyserii: "Zagraj dla mnie Misty" z 1971r. oraz "Wladza absolutna" i "Bez przebaczenia", do ktorych napisal tez muzyke A tu link do strony, na ktorej jest przedstawiona plyta z kompilacja muzyki z filmow z nim i jego + jazzowa suita: http://muzyka.onet.pl/mr,7104,plyta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 03.09.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 dziękitomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.09.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Chyba się zastrzelę!!!!! (kurka to nie pasuje do optymistyczno-muzykalnej oprawy tego wątku....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.09.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Chyba się zastrzelę!!!!! Ale dlaczemuż??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.09.2003 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Z powodu Brudnego Harry'ego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.09.2003 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 AgnesK !!! Niepokoimy się ! Schowaj lepiej broń w jakimś bezpiecznym miejscu, a gdybyś potrzebowała muzykoterapii, to jesteśmy do dyspozycji ! W razie czego pisz na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.09.2003 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 TommyT, a propos Kielc i Davisa - słyszałam, że wokół tamtejszego klubu jazzowego jest całkiem nieźle skonsolidowane środowisko i że bywa tam ciekawie... Tylko pozazdrościć - w moim mieście kluby bez przerwy narzekają na brak sponsorów dla jazzu i trzeba nie lada sprytu, żeby cokolwiek zorganizować . Mam nadzieję, ze kiedyś się to zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.09.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Nie jest tak źle (dziecko nie dało mi skończyć wczoraj....). Po prostu zdałam sobie sprawę jak bardzo zubożyło się moje życie! I to życie żony muzyka! Muzyka towarzyszy mi jeno w samochodzie (i to do czasu, gdy mała nie wrzaśnie "Mama włącz Jedyneczkę albo Małego Arka" (czytaj :Arka Noego). Jeszcze gdy mąż pracował na miejscu słuchaliśmy w domu często muzyki, teraz ...... pracuje 300 km od domu i widzimy się baaardzo rzadko, no i na muzykę nie ma czasu. Gdy z kolei przygotowuję zajęcia, pracuję muszę robić to w ciszy, a jeśli już coś obok gra to wyłączam się zupełnie. Jak tak poczytałam to, co napisaliście, to strasznie zrobiło mi się i i , bo tak sobie myślę, że z muzyką żyje się fajniej, pogodniej. Kurka zaraz odgrzebię stare płyty....... i się pomuzykoterapiuję Już mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.09.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Agnes, witaj w klubie A z filmow, to dodam jeszcze serial "Ally Mc Beal" ogladany przeze mnie nie dla intrygi czy fabuly, ale glownie i przede wszystkim dla muzyki i gwiazd tam wystepujacych. Kogoz tam nie bylo! Barry White, Tina Turner, Mariah Carey, Sting i wielu, wielu innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.09.2003 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 AgnesK ! Ufff, jaka uuuuulga... No to mam nadzieję, że przyłączysz się do nas na stałe ! W grupie muzykoterapeutycznej zawsze raźniej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.09.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Po prostu zdałam sobie sprawę jak bardzo zubożyło się moje życie! I to życie żony muzyka! A jednak w starym porzekadle "Szewc bez butów chodzi" jest mnóstwo prawdy! Zakręć płytą, to naprawdę pomaga. Ja bez muzyki bym zdechł.... Jest to całkowicie bezpieczny katalizator nastroju http://obrazki.babiniec.pl/Audio/plyta.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.09.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.09.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Kochani, tu zapowiedz, kto bedzie w tym roku na jamborce: http://www.adamiakjazz.pl/jamboree03/jj03.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.09.2003 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Mbz, dzięki za info ! AgnesK, podziel się z nami Twoimi muzycznymi upodobaniami ! Mr Ponury - Twoja aktywność w naszym kąciku z pewnością przeważyła na liście zasług przy rozdawaniu laurów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.09.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Jeśli muzykoterapia to regulowanie funkcjonowania organizmu za pomocą muzyki to zgłaszam Rammstein, a szczególnie Du Riechst So Gut. Nic tak z rana nie podnosi adrenaliny - kawa niepotrzebna Natomiast z wieczora idealny jest Vangelis szczególnie w duecie z Irene Papas - w 5 sekund przenosi do słonecznej grecji bez względu na pogodę za oknem Zresztą Vangelis pasuje do waszej listy muzyki filmowej - 1492, Blade Runner - obydwa IMHO doskonałe. Z tej półki jest również Hans Zimmer - Gladiator, Connan Barbarzyńca i sporo innych. Świetny rzemieślnik muzyki ilustracyjnej. Polecam również serie Cafe Del Mar - wyszło już 9 płytek - mieszanek b.sympatycznych kawałków Acid Jazz'owych. Idealnych do popołudniowej kawki z ciastkiem (i jesiennym ajerkoniaczkiem ) - muzyka z pogranicza tzw.: "plumkania" To tyle tytułem przypomnienia, że dobra muzyka to nie tylko jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 05.09.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Jasiu, no jasne ,ze tak, nie musisz nam przypominac A z cyklu: motywy jazzowe w filmach i serialach: "Krolewna Sniezka" Disneya - przeciez "Someday My Prince Will Come" jest teraz standardem jazzowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 05.09.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Jasiu- Rammstein jest swietny imho, a ich wersja Stripped ??jesli chodzi o acid to polecam Kruder&Dorfmeister, Hotel Costes, Stephane Pompogniac, Monday Michiru, LiQuid Soul, De Phazz,St. Germaine i wspomniane Cafe Del Mar ,a takze US3 i Jamiroqai jako prekursorow gatunku,jezeli ktos lubi nowa elektroniczna muze to polecam tez wytwornie Ninja Tunes, z tematow jazzopodobnych, niemcow TabTwo Ella, mowi ci cos Michel Camilo ?mniamnatomiast ja wsiaklem ostatnio w Bootsy Collinsa i ogolnie funk ze wszystkim dookolasciskam i pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts