Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

muzykoterapia

Ella

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do naszej apteczki dorzucę trzy grosze:

Jamiroquai to był pierwszy przypadek, kiedy byłem pewien, że mi głośniki odleciały.... w życiu nie słyszałem takiej bazy stereo w muzyce pop...

Moj ulubiony Hans Zimmer to tematy z K2, a Jasiu miał rację - zobaczcie ile on tego natworzył:Zimmer - filmografia

O gustach muzycznych się nie dyskutuje :)

Przy przeprowadzce znalazłam wiele ciekawych rzeczy. I tak polecam:

przy fugowaniu podłogi - Violetta Villas (szczególnie fdragment - o "żółwiu cybernetycznym" - hi hi)

przy myciu po fugowamiu - Rysio Rynkowski na żywo

latanie na miotle - Frank Sinatra

wieczorem przy ognisku - Jacek Kaczmarski (szczególnie "Krzyk " i "Mimochodem"

chwila wypoczynku - Marla Glen, Piwnica pod Baranami

obowiązkowo z synem - Metallica - Unforgiven

w pracy - nowa Kayah, Seal, Simply Red i Analogs

bardzo chętnie to co serwuje radiowa Trójka

I wszystko co w ucho wpadnie. Nadmienię tylko że jak mi się dobry humor włączy to znajduję mikrofon i katuję rodzinę....

ponury63 - Ja dzięki Jackowi jestem taka a nie inna. Cała nasza rodzina jest kaczmarofilna od 20 lat (dzieci trochę krócej :) Nawet można powiedzieć - Mistrz jest nam znany bardzo dobrze.

A co do Rysia. Chciałam właśnie zacytowac kawałeczek piosenki "Intymnie", w tym celu (pamięć zawodna a chciałam być dokładna) wygooglałam sobie tekst, i co czytam? Mało z krzesła nie spadłam... :lol: Na stronie http://www.acton.pl/teksty/pol/i/Intymnie_-_Ryszard_Rynkowski.html jakiś głuchy analfabeta wklepał te słowa: "Wreszcie czas na malarstwo chłopskie, na tę nudę, że - rany Boskie!

Ty zacytujesz w myślach puste, ja po uszy sobie usnę,

Oryginał brzmi: "Wreszcie czas na malarstwo włoskie, Na te nudę, że ... rany boskie ! Zacytujesz w myślach Bursę, Ja po uszy sobie usnę.

Pozdrawiam kawowo i porannie

• 2 weeks później...

Jest kilku wokalistow popowych, ktorzy nagrali plyty jazzowe lub z jazzem zwiazane.

Sa to miedzy innymi:

Rod Stewart - tytulu plyty nie znam

Robbie Williams - Swing when you're winning

George Michael - Songs for the last century

Pisze o tym, bo wczoraj sobie wygrzebalam tego ostatniego i sluchalam do poduszki, super!:)