mbz 05.09.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 TommyT, mi tez cos mowi Michel Camillo, mam nawet jedna jego plyte z big-bandem, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.09.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Mr Ponury.... Ella jestem i tak wystarczająco zażenowany moją "wszechstronnością" , a Ty mnie dodatkowo deprymujesz??? Ale, i tak dobrze, że nie napisałaś Sir Gloomy Dziękuję za wszystkie miłe słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 05.09.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 A ja po sluchaniu Blue Cafe (troche pobudzajaco , teraz dla wyciszenia wlaczylam sobie Gordona Haskella "Harry's Bar" - super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.09.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Do naszej apteczki dorzucę trzy grosze: Jamiroquai to był pierwszy przypadek, kiedy byłem pewien, że mi głośniki odleciały.... w życiu nie słyszałem takiej bazy stereo w muzyce pop... Moj ulubiony Hans Zimmer to tematy z K2, a Jasiu miał rację - zobaczcie ile on tego natworzył:Zimmer - filmografia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 05.09.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Morcheeba- Summertime, akurat na to co za oknem, gorąco polecamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.09.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 To zależy skąd klepiesz i jaką masz pogodę. Ja w piątek o tej porze lubie Fat Slim Boy'a The Weekend Starts Here Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.09.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Thanks God it's Friday [w czołówce statua wytwórni Columbia robi takie śmieszne hop - siup....] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.09.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 TommyT, sprawdzilam nawet, jaki jest tytul tej plyty Michela Camillo, ktora mam : "One More Once" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.09.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Taki byl tu ostatnio mily ruch, a teraz cisza nikt nie slucha muzyki, czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 12.09.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 haha, wszyscy są na nasluchu,a ja odświerzam sobie INCOGNITO, jak ktoś nie zna to polecam, a tym co znająto polecać nie trzebapzdrTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.09.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Słuchamy, słuchamy... W poniedziałek TVP 1, godz. 20.20.: tu> Jazzman z gułagu wczoraj po raz 150-ty któryś słuchalem Koyaanisqatsi, bo miałem wisielczy nastrój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 15.09.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 O gustach muzycznych się nie dyskutuje Przy przeprowadzce znalazłam wiele ciekawych rzeczy. I tak polecam: przy fugowaniu podłogi - Violetta Villas (szczególnie fdragment - o "żółwiu cybernetycznym" - hi hi) przy myciu po fugowamiu - Rysio Rynkowski na żywo latanie na miotle - Frank Sinatra wieczorem przy ognisku - Jacek Kaczmarski (szczególnie "Krzyk " i "Mimochodem" chwila wypoczynku - Marla Glen, Piwnica pod Baranami obowiązkowo z synem - Metallica - Unforgiven w pracy - nowa Kayah, Seal, Simply Red i Analogs bardzo chętnie to co serwuje radiowa Trójka I wszystko co w ucho wpadnie. Nadmienię tylko że jak mi się dobry humor włączy to znajduję mikrofon i katuję rodzinę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 15.09.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Ponuraczku, a w sobote powtarzali Kayah z Sopotu! Co prawda bardzo okrojona wersje, ale i tak znowu mi sie podobalo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.09.2003 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Joasiu, czyżby Rychu śpiewał Ci "czego może chcieć od życia taki zmywacz fug jak ja???" a może On dorabia jako glazurnik??? Za Kaczmara - WIELKIE DZIĘKI ... gdyby nie ten facet, dawno bym pewnie nie żył... Mbz, jeszcze nie obejrzałem ... za dużo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 17.09.2003 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 ponury63 - Ja dzięki Jackowi jestem taka a nie inna. Cała nasza rodzina jest kaczmarofilna od 20 lat (dzieci trochę krócej Nawet można powiedzieć - Mistrz jest nam znany bardzo dobrze. A co do Rysia. Chciałam właśnie zacytowac kawałeczek piosenki "Intymnie", w tym celu (pamięć zawodna a chciałam być dokładna) wygooglałam sobie tekst, i co czytam? Mało z krzesła nie spadłam... Na stronie http://www.acton.pl/teksty/pol/i/Intymnie_-_Ryszard_Rynkowski.html jakiś głuchy analfabeta wklepał te słowa: "Wreszcie czas na malarstwo chłopskie, na tę nudę, że - rany Boskie! Ty zacytujesz w myślach puste, ja po uszy sobie usnę, Oryginał brzmi: "Wreszcie czas na malarstwo włoskie, Na te nudę, że ... rany boskie ! Zacytujesz w myślach Bursę, Ja po uszy sobie usnę. Pozdrawiam kawowo i porannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.09.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Polska język trudna język... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.09.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Jest kilku wokalistow popowych, ktorzy nagrali plyty jazzowe lub z jazzem zwiazane. Sa to miedzy innymi: Rod Stewart - tytulu plyty nie znam Robbie Williams - Swing when you're winning George Michael - Songs for the last century Pisze o tym, bo wczoraj sobie wygrzebalam tego ostatniego i sluchalam do poduszki, super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 29.09.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 MBZ, bardzo lubię te plyty, takze Phil Collins ma swoją przygodę z jazzem, Phil Collins' Big Band oraz udzial w kilku plytach BrandXTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.09.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 O Philu Collinsie wiem, Sting podobnie.Zreszta najwieksze gwiazdy muzyki pop nagrywaja plyty z muzykami jazzowymi ( patrz np. Tina Turner, Michael Jackson) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 29.09.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Stinga ciężko zalizcyć do muzyków popowych, zresztą swego czasu podbieral do sesji i na koncerty muzyków chociazby samemu Milesowi, a tak przy okazji posluchaj Morcheeba -Summertime , ich wersja to sam miódpozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts