piejar 09.08.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 jPrzecież przez system powiązań służb specjalnych itd. jesteśmy znów opóźnieni o kilka ładnych lat, kilka karier pewnie znów złamanych, a straconych/utopionych pieniędzy nigdy się nie doliczymy. Myślę, że gorszy jest fakt, że komuna się potężnie uwłaszczyła na bankach, centralach handlu itp. Kiedyś jakieś gadające głowy pokazywały powiązania "Baraniny" i innych towarzyszy z wieloma ważnymi, strategicznymi tematami. Chyba w "Oficerze" jest taki gryps "Polska Zjednoczona Partia Właścicieli Polski". Jak drobiarze wyprostują ten temat, to może na nich kiedyś zagłosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.08.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Przez chwilę liczyłem że to ksiądz jabcok. To by była zabawa. Się wcale nie śmiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 11.08.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 jak można mówic, mnie to nie interesuje lub, gorzej, ma to w D? Nie chodzi mi tu o nazwisko, ale oczywiście o system. Przecież przez system powiązań służb specjalnych itd. jesteśmy znów opóźnieni o kilka ładnych lat, kilka karier pewnie znów złamanych, a straconych/utopionych pieniędzy nigdy się nie doliczymy. Też mnie interesuje przyszłośc, ale bez uporzadkowania paru spraw to ta przyszłośc cokolwiek może okazac się koślawa. I znów zazdrości będziemy sąsiadom, a masa ludzi będzie emigrowac. No właśnie! Opóźnieni to my jesteśmy o lat kilkadziesiąt. I to m. in. dlatego że nigdy nie wyciągaliśmy wniosków z przeszłości. Dlatego że część tych ambitniejszych emigruje. a bez ambicji - ma wszystko w D. To jest nasza historia. A było w niej masę ludzi przyzwoitych i trochę sk.......ów. Przyzwoitość wymaga aby ich publicznie napiętnować. Nie linczować, ale pokazać - "to jest ten sk.....yn przez którego cierpieli porządni ludzie". To się tym przyzwoitym - należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 jak można mówic, mnie to nie interesuje lub, gorzej, ma to w D? Nie chodzi mi tu o nazwisko, ale oczywiście o system. Przecież przez system powiązań służb specjalnych itd. jesteśmy znów opóźnieni o kilka ładnych lat, kilka karier pewnie znów złamanych, a straconych/utopionych pieniędzy nigdy się nie doliczymy. Też mnie interesuje przyszłośc, ale bez uporzadkowania paru spraw to ta przyszłośc cokolwiek może okazac się koślawa. I znów zazdrości będziemy sąsiadom, a masa ludzi będzie emigrowac. No właśnie! Opóźnieni to my jesteśmy o lat kilkadziesiąt. I to m. in. dlatego że nigdy nie wyciągaliśmy wniosków z przeszłości. Dlatego że część tych ambitniejszych emigruje. a bez ambicji - ma wszystko w D. To jest nasza historia. A było w niej masę ludzi przyzwoitych i trochę sk.......ów. Przyzwoitość wymaga aby ich publicznie napiętnować. Nie linczować, ale pokazać - "to jest ten sk.....yn przez którego cierpieli porządni ludzie". To się tym przyzwoitym - należy. Tylko dlaczego to tyle kosztuje? I dlaczego wspólnie musimy za to bulić?I co możemy im zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 13.08.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Maly masz racje.Po co komu teraz te teczki,agenci i cala reszta z tem zwiazana.Nie przynosi nam to chwaly,nie wplynie to na poprawe Naszego obecnego bytu.Od pewnego czasu to wszystko co dzieje sie wokol "teczek"sluzy tylko i wylacznie jako narzedzie w rekach politykow.Nasi Blizniacy nie potrafia ludziom zapewnic chleba ,wiec daja nam igrzyska.Zostawmy to pod rozwage potomnym,a my dajmy sobie z tym spokoj i zastanowmy sie co zrobic zeby bylo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 13.08.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Maly masz racje.Po co komu teraz te teczki,agenci i cala reszta z tem zwiazana.Nie przynosi nam to chwaly,nie wplynie to na poprawe Naszego obecnego bytu.Od pewnego czasu to wszystko co dzieje sie wokol "teczek"sluzy tylko i wylacznie jako narzedzie w rekach politykow. Nasi Blizniacy nie potrafia ludziom zapewnic chleba ,wiec daja nam igrzyska.Zostawmy to pod rozwage potomnym,a my dajmy sobie z tym spokoj i zastanowmy sie co zrobic zeby bylo lepiej. No własnie... "my" - a co my możemy w tej kwestii zrobić? W krajach cywilizowanych robi sie np referenda, a u nas? Szary obywatel ma g...do gadania.Wszystko rozgrywa się ponad naszymi głowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.08.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Uważam że wywlekanie, szukanie agentów etc. może dla wielu się źle skończyć mimo że byli absolutnie niewinni a ich imię i honor sporo ucierpi. Nie twierdzę że Zytka czy Belka byli kryształowi ale taki był system i tak to funkcjonowało na uczelniach i w instytutach naukowych. Wygładało to tak że po powrocie z konferencji, wyjazdu zagranicznego (obojętnie na wschód czy na zachód) delikwent pisał sprawozdanie do tzw. działu współpracy z zagranicą. Pisał bzdury np że konferencja trwała 3 dni, że była na temat powiedzmy chwastów itp. Te sprawozdania były powielane w 3 egzemparzach - jeden zostawał na uczelni a dwa wędrowały wiadomo gdzie. Tak więc obowiam się że niemal wszyscy obecni psorowie maja takie lub inne teczki. A i jeszcze system ten funkcjonował do początku lat 90-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 14.08.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Maly masz racje.Po co komu teraz te teczki,agenci i cala reszta z tem zwiazana.Nie przynosi nam to chwaly,nie wplynie to na poprawe Naszego obecnego bytu.Od pewnego czasu to wszystko co dzieje sie wokol "teczek"sluzy tylko i wylacznie jako narzedzie w rekach politykow. Nasi Blizniacy nie potrafia ludziom zapewnic chleba ,wiec daja nam igrzyska.Zostawmy to pod rozwage potomnym,a my dajmy sobie z tym spokoj i zastanowmy sie co zrobic zeby bylo lepiej. No własnie... "my" - a co my możemy w tej kwestii zrobić? W krajach cywilizowanych robi sie np referenda, a u nas? Szary obywatel ma g...do gadania.Wszystko rozgrywa się ponad naszymi głowami. Ano własnie. Obaj macie rację. Tyle, że mamy tak na własne życzenie - bo kto ich wybrał? Ja akurat nie, ale i tak jaki miałem wybór? Co mozna zrobić, jak wybierając rumaka, ma sie jako kandydatów muła i osła? A problem teczek jest problemem nierozwiązywalnym, jak problem palestynsko-libańsko-izraelski. Chociaż Niemcy poradzili sobie z tym nieżle przy pomocy Instytutu Gaucka, a nasza bezpieka to był mały pikuś w stosunku do Stasi. U nas nie ma dobrego rozwiazania. Mozna to wszystko ujawnić w całosci - zostaną skrzywdzeni nieliczni, ale jednak niewinni ludzie. Można oplombować i zamknąć dla wszystkich, pozostawiając historykom za ileś tam lat - wielu sk......ów sie ucieszy. No i można tak jak jest, ale to rozwiązanie najgorsze z możliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 14.08.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Maly masz racje.Po co komu teraz te teczki,agenci i cala reszta z tem zwiazana.Nie przynosi nam to chwaly,nie wplynie to na poprawe Naszego obecnego bytu.Od pewnego czasu to wszystko co dzieje sie wokol "teczek"sluzy tylko i wylacznie jako narzedzie w rekach politykow. Nasi Blizniacy nie potrafia ludziom zapewnic chleba ,wiec daja nam igrzyska.Zostawmy to pod rozwage potomnym,a my dajmy sobie z tym spokoj i zastanowmy sie co zrobic zeby bylo lepiej. No własnie... "my" - a co my możemy w tej kwestii zrobić? W krajach cywilizowanych robi sie np referenda, a u nas? Szary obywatel ma g...do gadania.Wszystko rozgrywa się ponad naszymi głowami. Dokladnie tak. Jak to powiedzial jeden z tych co tam kiedys ksiezyc ukradli,czy cos takiego "Teraz ja jestem Sprite,a Wy pragnienie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.08.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Maly masz racje.Po co komu teraz te teczki,agenci i cala reszta z tem zwiazana.Nie przynosi nam to chwaly,nie wplynie to na poprawe Naszego obecnego bytu.Od pewnego czasu to wszystko co dzieje sie wokol "teczek"sluzy tylko i wylacznie jako narzedzie w rekach politykow. Nasi Blizniacy nie potrafia ludziom zapewnic chleba ,wiec daja nam igrzyska.Zostawmy to pod rozwage potomnym,a my dajmy sobie z tym spokoj i zastanowmy sie co zrobic zeby bylo lepiej. No własnie... "my" - a co my możemy w tej kwestii zrobić? W krajach cywilizowanych robi sie np referenda, a u nas? Szary obywatel ma g...do gadania.Wszystko rozgrywa się ponad naszymi głowami. Ano własnie. Obaj macie rację. Tyle, że mamy tak na własne życzenie - bo kto ich wybrał? Ja akurat nie, ale i tak jaki miałem wybór? Co mozna zrobić, jak wybierając rumaka, ma sie jako kandydatów muła i osła? A problem teczek jest problemem nierozwiązywalnym, jak problem palestynsko-libańsko-izraelski. Chociaż Niemcy poradzili sobie z tym nieżle przy pomocy Instytutu Gaucka, a nasza bezpieka to był mały pikuś w stosunku do Stasi. U nas nie ma dobrego rozwiazania. Mozna to wszystko ujawnić w całosci - zostaną skrzywdzeni nieliczni, ale jednak niewinni ludzie. Można oplombować i zamknąć dla wszystkich, pozostawiając historykom za ileś tam lat - wielu sk......ów sie ucieszy. No i można tak jak jest, ale to rozwiązanie najgorsze z możliwych. Można wszystko - tylko dlaczego znów za nasze? Jakby nie było głodnych dzieci, zadłuzonych szpitali, dziurawych dróg itp...ale z kolei są "ważne agenty"... i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 16.08.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 http://wiadomosci.wp.pl/kat,9211,ankieta.html?POLL%5Brid%5D=8464668 i wszystko jasne co Polacy sądzą o delegatach, bolkach i całej tej bandzie.A raczej o tym całym szukaniu agentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.08.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 a ciekawe jak to sie skończy:http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8465839&rfbawp=1155800555.654 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts