agaus 08.08.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam ,mam pytanie -czy ktoś z forumowiczów budował dom według projektu Atena? Wszelkie informacje na temat tego projektu bedą dla nas bardzo cenne.Z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 08.08.2006 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 oto i ten projekt http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3010500&ProjID=503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 09.08.2006 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Naprawdę nikt nie budował wedlug tego projektu??Jestem przerazona i zaczynam wpadać w panikę ,czy na pewno to jest słuszny wybór ...Za kilka dni ma zapaśc decyzja w sprawie zakupu projektu -to jest mój faworyt...Mąż ma inną "faworytkę" (nb bardzo popularną na tym forum ),miaonwicie ANDROMEDĘ. Czy ktoś z forumowiczów może nam doradzić co wybrać... Pozdrawiam[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasC2 05.02.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 WitamCzy ktoś buduje z archipelagu dom Atena? pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 23.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 nam też podoba się projekt Atena wydaje mi się, że to jest świeży projekt, mało o nim na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza19 16.03.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Siostra mojego męża buduje Atenę. Ma już wybudowany parter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-afrodyta 26.03.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam.Razem z żoną zastanawiamy się czy Atena, czy droższa Afrodyta. Jakby ktoś posiadał dokładnie zwymiarowane rzuty Ateny i mógłby je podesłać na maila [email protected], to byłbym bardzo wdzięczny. Mam zamiar w tym roku zaczynać. Może będzie to Atena? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza19 27.03.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Postaram się o te wymiary, ale myślę że wbrew pozorom projekt Afrodyta będzie droższy. Większa powierzchnia dachu, więcej więźby, większy strop do wylania, droższe fundamenty. A sam koszt materiałów do wybudowania poddasza to niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-afrodyta 27.03.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Właśnie dzisiaj przysłali mi z dobrych domów zwymiarowane rzuty. Teraz zostaje mi przeanaliowanie dokłądne obu projektów i podjęcie decyzji. Czy mała Atena plus budynek gospodarczy, czy duza Afrodyta z małymi adapcjami na większe pomieszczenia gospodarcze. Dam znać jak już dokonamy wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RSzymczak 29.03.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Mówimy raczej o Atenie, ale z grupy projektów http://www.dobredomy.pl. My też wybraliśmy ten projekt. Wizualnie jest dla nas jak z bajki. Poprzestawiamy troszkę rozkład pomieszczeń, głównie chodzi o powiększenia łazienki i dostawienie małego wc. Czy znacie może namiary na realizację tego projektu? Bardzo byłbym wdzięczny za jakiś link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-afrodyta 18.04.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 W końcu podjęliśmy decyzję. Budujemy Afrodytę. Postawiliśmy z zoną na dużą łazienkę, duzą kotłownię (chcemy mieć ogrzewanie na drzewo i węgiel a nie na gaz). Poza tym jest duzy garaż gdzie znajdzie się miejsce nie tylko na samochód, ale i na rowery skuter i inne rzeczy. Po analizie kosztów róznice w stanie surowym między ateną a afrodytą wyniosą ok 20tys, więc jak ma byc to dom na całe zycie to stawiamy AFRODYTĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka76 25.04.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam Kupuję ten projekt i chciałbym wprowadzić kilka zmian, główna dotyczy aranżacji parteru tzn. przesunięice kominka i likwidacji słupa przy schodach.Czy może Ktoś podzieli się swoimi uwagami. http://www.archipelag.pl/projekty-domow/atena/?AreaMax=160&AreaMin=120&Kind=1&Name=atena Za wszelkie uwagi gardzodziękuję z góry.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka76 25.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam serdecznie Poproszę o spojrzenie na ten projekt i jakiś uwagi http://www.archipelag.pl/projekty-domow/atena/?AreaMax=160&AreaMin=120&Kind=1&Name=atena Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMM 25.04.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dach na nim to majątek. Drogi w budowie, lukarny, wykusze, łamania dachu itd. ale za to ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maalwina 25.04.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witaj! Ogólnie domek jest OK, nie wiem czy uznasz to za minus, ale jak dla mnie to dach jest dosc skomplikowany co napewno podniesie koszty budowy, no i na górze nie ma garderoby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka76 25.04.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dach na nim to majątek. Drogi w budowie, lukarny, wykusze, łamania dachu itd. ale za to ładny tak, tak przez ten dach to spać po nocach nie mogę Pozdrawiam PS A czy schodny na parterze praktycznie w salonie to nie jest porażka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 25.04.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 No właśnie, te schody to pierwsze co mi się rzuciło w oczy jak tylko spojrzałem na rzut... Powinny być jakoś ukryte, nie może być tak, że goście piją kawę a przed oczami mają schody i płaską ścianę z drzwiami do jakiegoś pokoju Może będę troche zbyt krytyczny, ale rozplanowanie tego domu jest wg mnie delikatnie mówiąc kiepskie... Druga sprawa, w wiatrołapie jest miejsce na szafę/wieszak na kurtki, ale nie widzę kawałka ściany gdzie możnaby postawić jakąś szafeczkę na buty (ew. stawiać buty na podłodze) i bezkolizyjnie przejść. W dodatku wejście z garażu (wiadomo, brudna posadzka) jest od strony wejścia do salonu, gdzie goście idą już przebrani w kapcie i gdzie nie ma wycieraczek tak jak przy wejściu do domu. Kominek umiejscowiony jest raczej w miejscu jadalni niż salonu - rozwiązanie totalnie bez sensu, bo tam będzie się jadło, a całe życie domowe/towarzyskie będzie kawałek dalej... Niestety przez ten stół jadalny na kominek Ty i goście jedynie sobie popatrzycie. Na piętrze mały korytarz i od razu wejścia do pokojów. Może być ciężko jakoś rozsądnie to zagospodarować - na wprost schodów masz wejścia do 3. i 4. więc nawet nie postawisz kwiatka na ziemi, bo albo się o niego będziesz potykać, albo trzeba go będzie specjalnie omijać... Wejście do spiżarni rozplanowane kiepsko - to jest akurat to miejsce, gdzie mogłaby stanąć lodówka. A tak - będą się kończyć meble kuchenne, i od razu praktycznie centymetr przy blacie będą drzwi do spiżarki. Wiesz, jak to będzie wyglądało? Ostatnie co mi się rzuciło w oczy to łazienki - ta na dole jest niewielka, a ta na górze jest pod skosami więc licz się z tym, że tak naprawde miejsca będzie dużo mniej niż wynika to z wyliczenia powierzchni po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwka76 26.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No właśnie, te schody to pierwsze co mi się rzuciło w oczy jak tylko spojrzałem na rzut... Powinny być jakoś ukryte, nie może być tak, że goście piją kawę a przed oczami mają schody i płaską ścianę z drzwiami do jakiegoś pokoju Bardzo dziękuję za cenne uwagi. Co do parteru to planowaliśmy przedłużenie ścianki od kominka aż do słupa i przesunięcie kominka w stronę salonu na ile się da najwięcej. Dużo inaczej wygląda aranżacja wnętrza Karminy (który projekt też rozważamy ) ale bardzo nie podoba nam się ogromny hol z dużym oknem na pietrze i nie bardzo jest z tym co zrobić http://www.archipelag.pl/projekty-domow/karmina/?AreaMax=160&AreaMin=120&Kind=1&Name=karmina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 26.04.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Bardzo ładny projekt, pamiętam, że mi też wpadł w oko. Tylko my mamy działkę zachodnią i ten dom zupełnie by nie pasował. Szukając projektu miałam podobne założenia - powierzchnia ok.140-150m, pokój /sypialnia/ na dole, 3 pokoje na poddaszu, garaż w bryle budynku, duży wiatrołap. Trochę mała kuchnia, ale dobrze, że jest spiżarka. A gdzie chcesz dać kominek?My budujemy Neptuna z Domusa: http://www.dobredomy.pl/?id_project=34 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 15.12.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Iwka 76 My mamy już karmine w stanie surowym. byliśmy w Karminie u Ani i Rysia (@nia zaprasza do środka...) i ten hol na górze jest piekny... mówię Wam on daje całego uroku górze, jest oświetlony itd. My planowaliśmy (jak wybieraliśmy plan) zrobić z tego holu pokój, ale dobrze, że tak nie zdecydowaliśmy. Te pokoje są u góry wielkie. Akurat 2 dla 2 córek i 1 sypialnia dla nas. A na holu przy tum dużym oknie balkonowym można ustawić piękne kwiaty-jesli ktoś kocha kwiatki (palemki, paprocie) i efekt będzie bąbowy tylko trzeba tak siobie troche pofantazjować Tak myśle . Bo ja jestem bardzo zadowolona z wybory Karminy . A jak ujrzałam ją w realu u Ani i Rysia - poprostu zakochałam się w tzm domku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts