Red72 15.12.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Iwka to jest 76 lol To pewnie jest idealny dom,bo w każdym dziale forum pada o niego pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 15.12.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Ok! Już poprawiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 15.12.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Tu mam wszystkie linki do wybudowanych już Karmin... ale czy ktoś ma coś czego ja nie mam tzn. Karmine, której jeszcze nie widziałam, bo nie znalazłam w ineternecie (oczywiście z realizacji ) Karmina Ani i Rysia http://forum.muratordom.pl/karminowy-swiat-czyli-nia-zaprasza-do-srodka,t113656.htm Karmina Kasi i Roberta http://forum.muratordom.pl/karmina-spelnienie-marzen-kasi-i-roberta,t115046.htm Karmina Roberta 68-68 http://robert68-68.fotosik.pl/albumy/56486.html No i Nasza Karmina (Ani i Andrzeja) http://forum.muratordom.pl/karmina-archipelag-ani-i-andrzeja-w-odbiciu,t115417.htm http://forum.muratordom.pl/post2220678.htm#222067 Dołączcie prosze, jeśli macie, możecie linki do innych Karmin, oprócz tych które mam już i są mi dostępne w moje komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.12.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 [email protected] chyba trzeba cie zglosic do moderatora , bo tracisz glowe i zablokujesz forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 15.12.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Co za kolo idealny dom to musi być,nie zgłaszaj go o Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karola777 17.12.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Witam.Domek z zewnątrz śliczny natomiast zdecydowanie gorzej ze środkiem,no i koszt dachu niestety spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 18.12.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Domek ładny, nie ma co.... Ale jak dla mnie to ma dwa spore mankementy. Po pierwsze brak zadaszenia tarasu - dla mnie duuuuży mankament oraz garaż tylko na 1 samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 06.01.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Czy ktoś budował dom wg. tego projektu ........ bardzo proszę o informacje i zdjęcia.dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia4562 11.01.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Serdecznie Witam,ja też poszukuję sympatyków projektu Ateny z Archipelagu. Niestety chyba ich nie ma. Jestem na etapie wyboru projektu. W pierwszej wersji miała być Karmina ( tu sympatyków znalazłam wielu), jednak Atena bardziej poboba mi się od środka. Jeśli się znajdzie ktoś - kto już buduje i mógłby podzielić się doświadczeniami będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 15.01.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Myśmy kupili już projekt domu i mamy zamiar rozpocząć w tym roku Ale niewielu ludzi buduje Atenę niestety Z mojego obecnego doświadczenia wynika (póki co) jedna rzecz - dach jest bardzo drogi i nie łatwo znaleźć materiał na krokwie. Poza tym - wygląda na strasznie przytulny. Zobaczymy za jakiś czas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEBA WLKP 15.01.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 W końcu podjęliśmy decyzję. Budujemy Afrodytę. Postawiliśmy z zoną na dużą łazienkę, duzą kotłownię (chcemy mieć ogrzewanie na drzewo i węgiel a nie na gaz). Poza tym jest duzy garaż gdzie znajdzie się miejsce nie tylko na samochód, ale i na rowery skuter i inne rzeczy. Po analizie kosztów róznice w stanie surowym między ateną a afrodytą wyniosą ok 20tys, więc jak ma byc to dom na całe zycie to stawiamy AFRODYTĘ. Jasne, że AFRODYTE- jak sie bawić to sie bawić ATENA może sie przy NASZEJ AFRODYCIE schować My sie przymierzamy do tego projektu w WIELKOPOLSCE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia4562 16.01.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam,czy wprowadzał Pan jakieś zmiany np. w salonie? Cały czas zastanawiam się nad kominkiem, który powinien być bardziej w salonie, a w tej chwili jest lepiej widoczny z jadalni. Natomiast goście bedą mieć widok na schody.Myślałam o przesunięciu kominka na ścianę, a schodów w inne miejsce (wtedy salon byłby przestronniejszy)- ale nie mam pomysłu. Nie jestem projektantem a trzeba to zgrać z kominem i pomieszczeniami na poddaszu. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 17.01.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Hej Kasia4562!!!! zdecydowałaś sie jednak na Atenę?????? Mnie też bardzo się podoba, ale brakuje mi garderoby i pralni. Może da sie cos z tym fantem zrobić????? Kasiu zaczynasz budowę kiedy????można zapytać skad jesteś???pozdrawiam.Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia4562 17.01.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Hej Edyto!! Jeszcze się nie zdecydowałam. Cały czas szukam tego idealnego projektu- im dalej tym gorzej. Od niedawna jestem na forum i podczytuję różne opinie na temat różnych projektów - wiele można się z nich dowiedzieć. Nieraz bierze mnie przerażenie - ile zmian jest w jednym projekcie. Ale to można dowiedzieć się właśnie przez wymianę doświadczeń. Słyszałam taką opinię "gdybym drugi raz budował to zmieniłbym ......"i właśnie o to chodzi. Każdy buduje tylko raz i ten domek powinien być idealny. Nie można zobaczyć też zdjęć wewnątrz na gotowo, chyba że dzięki uprzejmości kogoś z forum. Jestem z Wrocławia, na razie cały czas szukam projektu (z dużym salonem), w tym roku chciałam kupić materiałay, chociaż część (nie wiem czy mi się uda), a w przyszłym zacząć budowę.Pozdrawiam. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 20.01.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 WitamJa buduję dom Atena. Zaczęliśmy budowę w październiku 2007 r. i do dzisiaj mamy już parter. Domek jest fajny ale wprowadziłam niewielkie zmiany. Ostatnio miałam okazję obejrzeć od środka gotowy (stan surowy zamknięty) dom według tego projektu. Zupełnie przez przypadek znalazłam ten dom w sąsiedniej miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 20.01.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 A odnośnie dachuKarmina ma taki sam dach jak Atena, więc koszty jego wykonania są zapewne zbliżone, odważę się twierdzić, że mogą być wyższe z uwgi na to, że Karmina jest większym domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 21.01.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Hej Anula74!!!Można zapytać jakie zmiany wprowadziłaś??? bardzo mi się ten projekt podoba........chociaż brakuje mi pralni i garderoby!!!Założyłaś może tu na forum dziennik budowy ....z pewnością ja i inni podziwiali by jak powstaje Atena,\.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 21.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam, czy wprowadzał Pan jakieś zmiany np. w salonie? Cały czas zastanawiam się nad kominkiem, który powinien być bardziej w salonie, a w tej chwili jest lepiej widoczny z jadalni. Natomiast goście bedą mieć widok na schody. Witam, Nie wprowadzalem zmian w salonie mimo, ze sie zastastanawialem nad tym bardzo dlugo. Rzeczywiscie, kominek jest umieszczony troszke niefortunnie, ale z drugiej strony w miare centralnie wzgledem domu - sa tego plusy i minusy. Wprowadzilem natomiast inne zmiany - mianowicie podpiwniczenie. Mam tam jescze jedno pomieszczenie pod salonem na calej dlugosci domu. Ponadto rozwiazalo to problem pralni i duzej kotlowni (a takze schowka na suche drewno do kominka). Powiedzmy sobie szczerze - w Atenie nie ma miejsca na 'graciarnie'/schowek. Nalezaloby przeznaczyc ktorys pokoj na poddaszu na taki cel albo budowac osobny budynek gospodarczy. Pokoju mi szkoda, a nie chce budowac nic na dzialce poki co (poza domem oczywiscie). Ciagle szukam zdjec Ateny - chociaz w trakcie budowy, surowy stan zamkniety lub caly gotowy dom - moze ma ktos i moze sie podzielic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 21.01.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Odnośnie zmian, no cóz..... Otóż przesunęłam ściankę pomiędzy wiatrołapem a spiżarnią, co powoduje, że: - zmiejszam wiatrołap, - zwiększam kuchnię. ponadto drzwi do spiżarni będą na początku ściany nie na końcu. Przy takim usytuowaniu drzwi jestem w stanie wstawić lodówkę, na którą pierwotnie brak jest miejsca. No i z bólem ale musiałam przedłużam ścianę w salonie, likwidując filar , który jest cudowny ale takie otwarcie przestrzeni powoduje, że nie ma gdzie wstawić telewizorka, a to przecież pokój dzienny. Ale boli mnie serducho, bo filar jest cudo no i ta otwarta przestrzeń. I to tyle zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 21.01.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 A ja nie bede wcale budowal tej scianki do spizarni w w kuchni - wg mnie lepiej zrobic sobie ladna zabudowe kuchenna niz murowana sciane. Oszczedzasz sporo miejsca, powiekszasz optycznie kuchnie i masz miejsce na lodowke. No i w razie czego latwiej w przyszlosci zmienic aranzacje kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts