Anula74 21.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 W Atenie, którą ogladałam w sąsiedniej miejscowości, to tam wprowadzono również zmianę polegającą na przesunięciu ściany w wiatrołapie (efekt taki jak u mnie), zmniejszono łażienkę na dole, będzie tylko umywalka i sedes. Pan który jest właścicielem zdecydował się na schody żelbetowe ale odradzam, przynajmniej mnie się takie rozwiązanie nie podoba. Schody zajmują dużo miejsca i wchodzą do salonu. Sprawia to wrażenie ciężkości. Nie nie nie to nie jest dobry pomysł. Ponadto zostało zmniejszone okno w kuchni o jednen pustak (wysokość okna). Ja osobiście wolę okno duże. Poza tym okan są białe...no cóż kwstia gustu. no i oczywiście dach kryty balchodachówką ale piękną, bordową (tak jak Karmina w projekcie). Ja chyba też zdecyduje się na podobną. A tak poza tym to dom jest piękny. Ma śliczna zwartą bryłę. Może rzeczywiście nie ma miejsca na różne rupiecie ale za to pomieszczenia są dość przestronne np.nasza przykładowa Karmina ma i pralnie i 2 garderoby ale kosztem innych pomieszczeń. Aha ten Pan który wybudował już domek mówił, żeby powiększyć balkony, te z projektu są malutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 21.01.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 A tak na marginesie jako że moja budowa juz ma jakiś stopień zaawansowania powiem Wam, że myśłałam, że to wszytko jest większe. Ale podobno każdy kto dom byduje przechodzi taką fazę. i co dziwiniejsze jak przeszłam się po gotowym domku to okazało się, ze dół jest mniejszy niż przypuszczałam a góra większa niż myśłałam. Mój mąż mówi, że i tak będę miała co sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 21.01.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 No mysle, ze Twoj maz ma jak najbardziej racje A co do poddasza to nasz murarz doradza podniesienie wysokosci conajmniej o 2 pustaki, bo pozniej te skosy dachu sa za nisko i bardzo niewygodne. Anula74, moze jakies zdjecia masz i podzielisz sie z nami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 21.01.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 to same początki http://images29.fotosik.pl/144/7dd58655dd92fe31m.jpg http://images31.fotosik.pl/115/8fae41725a92b441m.jpg http://images32.fotosik.pl/114/86db35c8d3b2fbc6m.jpg http://images31.fotosik.pl/115/3610215249e053e6m.jpg http://images25.fotosik.pl/143/ba669b455b2537d8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 21.01.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 http://images29.fotosik.pl/144/d3e8e75aae65ef69m.jpg http://images25.fotosik.pl/143/9c073b591dc99eacm.jpg więcej mogę wkleić wieczorem. może jutro wezmę aparat i zrobię zdjęcia tego gotowego już domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 21.01.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Chyba załozę ten Dzinnik budowy. A może założymy grupę budujących Atenę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 21.01.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Dzieki wielkie za zdjecia. Czekam z niecierpliwoscia na reszte Na marginesie - jaki to rejon Polski jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 21.01.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Okolice Warszawy a dokładnie 40 km w stronę Sochaczewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 21.01.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Chetnie bym podjechal zobaczyc. Wyslalem Ci wiadomosc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 21.01.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 My tez budujemy Atene. Zaczęliśmy we wrześniu, bo dość długo trwały formalności papierowe. Teraz jesteśmy na etapie budowy dachu. Jeśli chodzi o zmiany to przesunęliśmy na górze ściankę miedzy łazienką i pokojem, postawiliśmy dodatkową ściankę od strony pokoju i to pozwolilo nam wygospodarowac garderobę. Wywalilismy drzwi od pom. gosp. i zrobiliśmy tam okno. Zamieniliśmy też drzwi od gabinetu na okno. Najmniej mamy pomysłów na salon, ale chyba postawimy ściankę między słupem a ścianą budynku, ale tylko do wysokości ~1.3m, po to by zawiesić tam TV.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia4562 22.01.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam, pilnie śledzę wątek dotyczacy budowy Ateny. Czy salon po wybudowaniu jest taki mały? A jak ze schodami czy nic nie zmieniałeś? Jeśli możesz zamieść jakieś zdjecia Ateny - szczególnie interesuje mnie salon od wewnątrz. Patrząc na rzut projektu chciałabym zmienić kominek - przenieść go na ścianę ( ale nie wiem gdzie) dlatego jestem ciekawa jak to wygląda wewnątrz.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 22.01.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam, Najmniej mamy pomysłów na salon, ale chyba postawimy ściankę między słupem a ścianą budynku, ale tylko do wysokości ~1.3m, po to by zawiesić tam TV. jerry102 - dokładnie o tym samym myślimy jeśli chodzi o salon:) Przy czym chcemy tez 'odwrócić' bieg schodów, żeby wchodzić na gore nie od prawej a od lewej strony klatki schodowej (nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć). Poza tym chcemy zrobić schody drewniane, nie żelbetowe, dzięki temu klatka schodowa zrobi się mniejsza. Ale nie wiem za bardzo jaki to da efekt. A co sadzicie o ściance do spiżarki w kuchni - tworzy ona przestrzeń o szerokości prawie 1m. Czy wszyscy budujecie te ściankę czy raczej ja usuwacie? Czytałem o przesunięciu ściany i zmniejszeniu wiatrołapu, ale szkoda mi wiatrołapu (nie jest znowu taki duży a w końcu to pierwsze pomieszczenie które widza goście). Jerry102 - może masz dziennik budowy na forum, z pewnością bardzo byłoby nam wszystkim milo i moglibyśmy wymienić się wrażeniami i pomysłami ? Co Ty na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 22.01.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 My tez budujemy Atene. Zaczęliśmy we wrześniu, bo dość długo trwały formalności papierowe. Teraz jesteśmy na etapie budowy dachu. Jeśli chodzi o zmiany to przesunęliśmy na górze ściankę miedzy łazienką i pokojem, postawiliśmy dodatkową ściankę od strony pokoju i to pozwolilo nam wygospodarowac garderobę. Wywalilismy drzwi od pom. gosp. i zrobiliśmy tam okno. Zamieniliśmy też drzwi od gabinetu na okno. Najmniej mamy pomysłów na salon, ale chyba postawimy ściankę między słupem a ścianą budynku, ale tylko do wysokości ~1.3m, po to by zawiesić tam TV. Pozdrawiam Witam Ciekawa jestem zmian o których piszesz. Czy masz może jakieś zdjęcia planów lub pomieszczeń. Będę wdzięcza. odnośnie zmiejszenia wiatrołapu. Pomimo przesy unięcia ściany wiatrołap nadal pozostaje całkiem spory. W porównaniu z innymi projektami ten ma wyjątkowo duży wiatrołap. Ale oczywiście nie przekonuję. schody: uważam że tylko drewniane, już pisałamże widziałam żelbetowe w Atenie i zajmują bardzo dużo miejsca. Jakie masz ogrzewanie?? podam Ci mój prywatny mail :[email protected] Będę wdzięczna za zdjęcia. Gdzie budujesz domek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 22.01.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Co Wy na to, żeby załozyć grupę budujących ponawiam propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 22.01.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jestem za! Jako ze to Twój pomysł, nikt nie powinien odbierać Ci tej przyjemności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 22.01.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 no jasne dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 22.01.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 grupa założona zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 22.01.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ja już tam się właśnie zapisałem GRUPA BUDUJĄCA ATENĘ Z ARCHIPELAGU http://forum.muratordom.pl/grupa-budujaca-atene-z-archipelagu,t121840.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 22.02.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Owszem zadaszenia tarasu nie ma, bo i to braliśmy pod wzgląd (jak ma być mały tarasik z małym daszkiem to lepiej wybudować przy wyjściu na taras piękną wielką drewnianą altane i bajka- wystarczy miejsca dla 20 grillowych gości a nie dla np. 5). Szwagier buduje domek Dandys i tam jest zadaszony taras z któego rezygnuje ponieważ jest za mały i woli powiększyć gościnny pokój o te kilka mwetrów. Uwarzam, że ma słuszną rację. A żeby pogrilować nawet na deszczu (żeby na głowe nie kapało) w letnią pore, można schować się jak wyrzej pisałam pod drewnianą altaną. Co do garażu. To myśmy zastanawiali się nad tym czy nie zrezygnować z tego garażu i nie zrobić tam pomieszczenia na saune, siłownie itp. itd. A garaże swoją drogą i tak będą budowane obok domu. KAŻDY BUDUJE WEDŁUG SWOICH POTRZEB - tak sądze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A_dam 02.06.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Skopiowałem ten wpis z tematu: Co sądzicie o Atenie. Budowniczowie ATENY odezwijcie się! Wrzućcie jakieś fotki swoich pięknych domków. Mnie również bardzo podoba się Atena. Ma jednak moim skromnym zdaniem pewne "niedociągnięcia" (dla mnie przynajmniej). Brak spiżarki, oddzielnej ubikacji, długa ta jedna ściana (nie wiem jak to wygląda w realu). Można ją "złamać" "wypychając" ścianę garażu o 1 metr np., zawsze myslałem, że strop powinien być ... (nie drewniany). Może drewniany tańszy i lepszy skoro poddasze nieużytkowe. Nie wiem. Daleko ta jedna łazienka. Uważam, że kotłownia, łazienka, ubikacja (kuchnia) powinny być jak najbliżej siebie. Jeszcze raz proszę o odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts