WojtekZ 08.08.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystkich, chciałbym zasięgnąć opinii odnośnie zmian w projekcie mieszkania, które sobie z dziewczyną wydumaliśmy. Ilustrację wrzuciłem do naszego 'bloga' - pojemnika na wszystkie linki, fajne artykuły i linki do wiadomości wysyłanych na listy dyskusyjne - http://mieszkanko.blogspot.com/2006/08/odyseja-klopikowa-cz-5.html#links Powtórzę może pytania: - czy lepszy jest układ jak na rysunku (miska podwieszana, narożny stelaż do zabudowy lekkiej), czy może lepiej coś nienarożnego? - czy umywalkę tam gdzie ją wsadziliśmy? Czy może przesunąć bardziej na prawo, i zrobić narożną? Wszystko to jest związane z najpilniejszym problemem: - jakie położenia otworów wodno-sanitarnych zgłosić developerowi? Wstępnie planujemy: Wyjście kanalizacji - 10 cm od kraja 'północnego' z prawej strony, środek rury 10-tki na wysokości ok. 15 cm nad podłogą (stan surowy) - bardzo bym był wdzięczny za opinie kogos kto montował stelaż Geberit Duofix (111.390.00.1) o opinie czy dobrze kombinuję Wyjścia wody - nad wyjściem kanalizacji, około 100 cm - Geberit Dla umywalki? Standardowa wysokość - właśnie - ile to jest? I pytanie dodatkowe (przepraszam że tak dużo, ale zupełnie nie mam doświadczenia w kwestiach budowlano-remontowych (jeszcze:) ) - czy 9 cm odstępu od ściany do WC do drzwi wejsciowych wystarczy? Z góry za wszystkie uwagi! Wojtek PS. Pełny link do bloga: http://mieszkanko.blogspot.com - będę wdzięczny za każdą poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 09.08.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam. Ja osobiście zamieniłabym miejscami wc z umywalką. Dlczego? Żeby otwierając drzwi nie wpadać na muszlę myślę że te niewielkie, ale jednak wgłębienie w ścianie (tam gdzie teraz jest umywalka) można by wykorzystać na cofniecie WC, a w naroznik gdzie teraz jest WC wstawić narożną umywalkę... chyba by było wiecej miejsca na środku do obrócenia się pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekZ 09.08.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Taka była oryginalna nasza koncepcja, ale niestety niewykonalna: - bo ciana 'południowa' to cišg kominowy - bo odpływ kanalizacji szedłby bokiem przez całe pomieszczenie, miał ponad 1,20m i 3 załamania, niewielki spadek. Dziękuję bardzo za odpowied...proszę o więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 11.08.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Wojtek a co tu więcej mówić?? jak nie możesz zamienić miejscami kibelka i umywalki to nic więcej nie wykombinujesz na tak małej przestrzeni. nie postawisz przecież kibelka zaraz na wprost drzwi, bo siedziąc i dumając na nim bedziesz walił głową w drzwi, bo zostanie Ci jakieś 40 cm, a to mało, dobrze jak jest ok. 60 cm. a poza tym tak na wprost kibelka wchodzić to też bezsensu. na środku ściany o dł. 104 cm też nie postawisz, bo nie dojdziesz do umywalki. chyba musisz pozostać z tym rozwiązaniem co sam zaproponowałeśpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekZ 14.08.2006 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Witaj Ago Prosząc "o więcej" miałem na myśli raczej uwagi dot. drugiej części mojego posta - tzn. o konkretne wymiarowanie instalacji. Przepraszam za brak precyzji - mamy obecnie tak dużo koncepcji 'zagospodarowania' tej przestrzeni że troszkę zaczynam się gubić (np. zastanawiamy się czy rezygnacja z WC wogóle i upchnięcie miski w łazience, i przerobienie dawnego WC na garderobę ma sens - wysłałem prośbę o opinie w tej sprawie gdzieś tutaj na Forum). Pozdrawiam serdecznie Wojtek http://mieszkanko.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts