Smok 26.03.2003 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Ludzie, śmierdząca sprawa. Sąsiedzi podpięli szambo do rur drenarskich i leją świnie do rowów. Podczas zakładania wody koparka przerwała te "instalacje" i zalało czly wykop. Brrrrr.Powiedzcie komu zgłosić taką gnojówkę. Nie mam zamiaru mieszkać w szambie. Sprawa pilna. POMOCY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 26.03.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Zadzwoń do gminy i do tzw. spółki wodnej, w której gestii są drenaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 26.03.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Postaraj się załatwić sprawę ugodowo z sąsiadem, aby to zmienił i to szybko. Do dalszych działań jak niżej namawiam tylko po głębokim przemyśleniu.Sanepid i ochrona środowiska. Póki co to straży miejskiej lub policji.Niech zrobią notatkę.Nadzór budowlany, kto dokonał takiego odbioru.ALE najpierw się zastanów, czy nie porozmawiać z sąsiadem aby to usunął.Bo tak narobisz jemu strasznego bałaganu i oby on Tobie się nie odwzajemnił.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 26.03.2003 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Ania, niestety ugoda to raczej obce słowo dla niektórych, od pół roku proszę aby usunęli ogrodzenie, którym zajęli 2 m drogi gminnej, tak, że większe auta nie mogą do mnie dojechać. Sprawa trafiła do gminy i inspektora. Bóg mi świadkiem, że chciałem załatwić sprawę między nami, ale cóż....Dziękuję za szybką odpowiedz [ Ta wiadomość była edytowana przez: Smok dnia 2003-03-26 18:51 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 26.03.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Smoku - jeżeli tak się sprawy mają to tylko sanepid, ochrona środowiska i nadzór.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 26.03.2003 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Jak rozumiem sprawcą jest ten wredny sąsiad od drogi. Smoku moim zdniem masz go na widelcu. Albo oczyści drogę i uszczelni szambo (zauważ, że piszę o uszczelnieniu, a nie o skierowaniu odpływu gdzie indziej) albo po kolei w majestacie prawa zwizytują go wszystkie instancie (o ile pamiętam jest jeszcze drugi sąsiad, który chętnie do rozruby się przyczyni ). Po negocjacjach możesz zgodzić się na drogę i zmianę odpływu w zamian za milczenie, ale może warto pociągnąć jednak rzeczcałą do końca? Pierwsze co to zabezpiecz wodę do badań sanitarno-epidemiologicznych, nie wiem ile to kosztuje w sanepidzie, ale nie sądzę, że fortunę, a będziesz miał mocny papier. Zrób też dokumentację foto i video. Powodzenia Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 26.03.2003 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Bartek,jest tak jak piszesz, ha ha, znasz sprawę, faktycznie okolica ma już dość tych ludzi. No cóż, będę bronił swego, wszak okolica ładna, a dzikich postaram się ucywilizować, choć nie lubię takich wojenek. Jutro MPWiK będzie dalej układać rury, czy powinienem to zgłosić Policji, by sporządzili notatkę? Dziś przestali, bo gnojówka ich zalała. Ale jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 26.03.2003 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Wyciągam temat na górę. Może rano coś jeszcze doradzicie, później pędzę na pole walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 27.03.2003 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Smoku - ja bym zgłosiła na Policję, że ktoś wylewa fekalia w miejsce publiczne sprowadzając tym samym zagrożenie dla zdrowia.Powinni przyjąć zgłoszenie, przyjechać, sprawdzić na miejscu i w zależności od oceny sytuacji - podjąć dalsze czynności.Dobrze jest mieć wtedy kontakt z dzielnicowym.A niezależnie od tego tak jak pisał Bartt - próbki ziemi, dokumentacja foto i koniecznie dzwoń od rana do sanepidu. Niech natychmiast przyjeżdżają, no i tych od drenaży i ochrona i nadzór. Od rana telefoniczne zgłoszenia, poproś o nazwisko osobę, która przyjęła to zgłoszenie, a póżniej pisemne potwierdzenie telefonicznego zgłoszenia.Smoku!! Uważaj na siebie! Ale nie daj się.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 27.03.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 badanie wody w sanepidzie kosztuje około 250 zł (tak było w roku ubiegłym) ale o ile pamiętam to przy takich "wybrykach" i zgłoszeniu powinni zrobić to bezpłatnie "z urzędu" ja bym nie zwlekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 27.03.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Jak ta gnojówka tak wszystkich zalewa, to może nie tylko jeden sąsiad jest podłączony do drenażu.Życzę wytrwałości w walce.Nie daj się!!!!Wydaje mi się,że sąsiad nie pójdzie na ugodę.Obiecanki - cacanki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 27.03.2003 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Jesteście kochani, bardzo, bardzo dziękuję, zgłaszam i pędzę na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 27.03.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Wbrew pozorom, taka działalność jest bardzo popularna!!!. W mojej okolicy, szacuję; w promieniu 3km, nie ma szczelnego szamba- oczywiście poza moim. I co oskarżę wszystkich, i część rodziny???. O ugodzie- ludzie lepiej milczeć. Przecież większość ich spotykam w niedzielę na mszy!!!. Jak budowałem szczelne, to pukali się w głowę. Jedyny ratunek to kanalizacja, czekam na nią już 10 lat. Co burmistrz- to obiecanki. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 27.03.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Marku - współczuję Ci mieszkania w takim "towarzystwie".Twój wybór.Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martula 27.03.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Sąsiadów i teściowych nie wybiera się! Otrzymuje się wszystko z przynależnościami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 27.03.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Marku a myślałeś co masz w studni?Zakładam, że jak nie ma kanalizacji to nie ma i wodociągu.A jak masz do sąsiadów mniej niż 16 metrów (od osi studni) to radzę ze szczerego serca nie żałuj kasy i zbadaj wodę.Przy takich praktykach moze się okazać że masz w niej bakterie z szamba.Brr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 27.03.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Wodociąg- maaaam. Na własny koszt- przy pomocy komitetu. Wszyscy wiedzą co się dzieje. To zaszłości z przed lat. Ale dzięki nieszczelnościom szambowym i wodociągowi, dużo wynalazców zaczyna tonąć. Jest to widoczne najbardziej na wiosnę. A jaki fetorek!!! Przecież, kto przy takich oszczędnościach doda czegoś do ścieków- żeby nie śmierdziały?. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 27.03.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 fetorek i nieszczelności brrr bleeee ja bym chyba nie patrzył i wąchał tylko coś z tym zrobił może jakiś Gall by o tym napisał co prawda zawsze brzydziłem się Gallami ale myslałeś moze w jakich kałużach bawią się Twoje dzieci (lub bedą się bawić, bo to chyba nie uniknione coby dziecko do wody nie wlazło). Brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 27.03.2003 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 No już jestem. Zrobiłem fotki , Policja zgłosiła sprawę do San-epidu, podali mi nazwisko prowadzącego. Myślę, że będzie dobrze. Jak sprawa się zakończy napiszę Wam. Jeszcze raz bardzo dziękuję za błyskawiczną pomoc, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 27.03.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 No nareszczie. Ale dzielne z Ciebie Smoczysko. Brawo!AniaJednak - uważaj na siebie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts