Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku, szambo mnie zalewa

Recommended Posts

II runda i to jeszcze nie koniec.

"sąd sądem, a sprawiedliwość..." - tym bardziej, że:

poszkodowany (nie zgadzając się z wyrokiem) do sędziego:

"...ależ proszę najwyższej sprawiedliwości...",

na to sędzia: "...tu nie ma sprawiedliwości, tu jest sąd..."

Smoku - musisz być pół kroku przed sąsiadem i koniecznie NIE możesz go Nie doceniać.

Ania

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie, jestem przygotowany na niespodzianki. Wszystko, co robię jest "na prawie". Poza tym mam nadzieję, że nie będzie dalszych bitew i asertywnie podchodząc do problemów rozwiążę je. Przypadek szamba nie dał mi szansy na asertywne traktowanie, musiałem zadziałać natychmiast, stąd mój alarm. Spraw przed nami wiele, jak choćby oczyszczenie rowu melioracyjnego, do którego nikt od wojny nie zaglądał, a ponieważ osuszenie terenu interesuje wielu budujących, to już zacząłem rozmowy, aby zrobić to wspólnie i chętni są. Do tej pory każdy mówił, że przydałoby się, ale.... Jak wyjdzie konsolidacja? Napiszę. Jestem dobrej myśli :smile:

Smoku jesteś super. W mojej okolicy okoliczni mieszkańcy wszelkie smiecie wywożą byle dalej od siebie. Nawet do lasu!!!!

Stare lodówki, telewizor, zderzak od samochodu, resztki glazury, puszki, butelki mozna znaleźć wszędzie. Stara kanapa tez nie należy do rzadkości. Cały czas myślę jak to ucywilizować.

Pozdrawiam i czekam na wiadomości z frontu. Trzymaj się.

Tomek

On 2003-04-02 20:54, Smok wrote:

Gajka, niestety Twoja odpowiedź jest nieprawidłowa. Następuje kumulacja wygranej :lol:

Jak to mozliwe? Wiem, pisałes, że sąsiad zajął te 2 metry, ale

to byłaby odpowiedź tak łatwa, że aż nieprawdziwa. Ciebie o to

nie podejrzewałam, wiec został mi Sw.Mikołaj.

Nagrodę(porządnie skumulowaną) proponuję przekazać sąsiadowi. :razz:

Smoku.

Jest takie urządzenie które wytwarza dym. Podłacza się koniec do wylotu badanej rury i uruchamia się je. Następnie patrzy się skąd się dymi. Dymią się wszystkie okoliczne odpowietrzenia szamb, rynny i wszystko co nie jest kominem. Drenaż można wyczyścić ale jest to dość skomplikowane.