stanluk 08.08.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 WItam Na wstepie chcialem sie ze wszystkimi przywitac gdyz to moj pierwszy post tutaj - pewnie nie ostatni Pisze do Was z ogromną prośba. (niezle zaczynam ) Oczywiscie dla mnie niezbyt mile wiadomosci ale mam nadzieje ze znajdzie sie jakies rozwiazanie sensowne aby wszystko sie udało. Jestem w trakcie załatwiania podzialu dzialki. Cała działka dzielona na dwie ma ok 60 arów. Podział w zasadzie 50/50. Większosc terenu tej działki stanowi teren rolny. Teren budowlany to ok 10 arów ktore beda dzielone na połowe. Po podziale każda z dzialek powinna zatem zajmować ok 30 arów. Niestety dzisiaj otrzymałem pismo z urzędu o tresci: [...] proponowana do wydzielenia parcela oznaczona symbolem A polozona jest w obrebie dwoch jednostek strukturalnych MN2 i R. Stosownie do ustalen w/w planu minimalna wielkosc terenu - dzialki wydzielanej w obrebie jednostki MN2 winna wynosic 1000m2. W proponowanym projekcie powierzchnia ta wynosi ok 460m2. Co z tym fantem zrobic? Błagam i prosze o Wasze opinie! Zamieszczam rowniez nizej schemat jak to wyglada w rzeczywistosci http://www.staniek.bmp.net.pl/dokumenty/schemat.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bombelos 08.08.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 witam W tym przypadku (jesli w ten sposob chcesz podzielic dzialke) najlepiej byloby napisac wniosek do gminy o zmiane rolnej na budowlanke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 09.08.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Niestety wyłączyć z użytkowania rolnego można tylko palnem zagospod. przestrz. Z tego co piszesz plan jest obowiązujący, więc tak jak pisze Bombelos nie da się. A czy w grę mółby wchodzić bliźniak na MN- współwłasność? Czy dostalibyście pozwolenie na budowę, potem wyjście ze współwłasności. Ew. sprawdź jaka jest min. działka siedliskowa z zabudową zagrodową w tej gminie i czy plan dopuszcza w tym miejscu siedliska. Jeśli pow. rolnej jest wystarczająca to jeden z was może wystąpić o siedlisko na rolnej, a drugi będzie się budować na MN. Ale podział byłby beznadziejny, domy nie będą w jednej linii zabudowy i trochę szkoda działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts