Gość 26.03.2003 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Właśnie odjechał serwisant i odmówił uruchomienia kotłowni. Kocioł gazowy wysokiej klasy z zasobnikiem (18 tys - kocioł i zasobnik)Stwierdził 7 (siedem) poważnych błędów montażowych w samej kotłowni. Nie wiem co mam robić. Boję się myśleć co będzie z instalacją c.o. 35 grzejników i instalacja wodna 4 łazienki jeśli kotłownia jest zpier....A mogłem zdecydować sie na firmę znacznie droższą lecz z referencjami. Bardzo teraz tego żałuję. Sprawdzajcie referencje firm monterskich i nie tylko. Kończę bo głowa boli. Załamany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 26.03.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Może był rozżalony że nie i on to robił.Jest wiele systemów instalacji i wiele jest dobrych .Napisz co się dzieje i co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2003 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Odmowa uruchonienia ze wzgledu na błędy to:Mam kocioł kondensacyjny 1.System spalinowy zwykła kwasówka brak systemu spalinowego do kotła kondensacyjnego (miało być zasysanie powietrza do spalania z zewnatrz jest z wewnątrz) powinien być orginalny lub taki który posiada atest i dopuszczenie stosowania z kotłami kondensacyjnymi2. brak zaworu bezpieczeństwa przy kotle3. brak filtra na powrocie z c.o.4. brak filtra na przewodzie gazowym5. brak orginalnej grupy bezpieczeństwa do zasobnika6. żle zamontowany kocioł (10cm) zachodzi nad wannę. Podobno kocioł musi być montowany w jakieś drugiej strefie.7. brak dodatkowego naczynia wzbiorczego na c.o. i brak naczynia wzbiorczego do zasobnika ciepłej wody. Jestem podłamany. Boję się myśleć co będzie z resztą instalacji kiedy i czy ruszy kotłownia. Mam wybór albo firma która mi to wszystko zmontowała (kotłownia) poprawi albo zlecę to innej firmie np. serwisantowi który odmówił pierwszego uruchomienia i napewno poprawi i wykona wszystko jak sie należy. Koszt wyprostowania kotłowni z potrzebnymi materiałami i robocizną 3000zł. Najdroższy jest komin ok 1500zł. Załamany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2003 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 Niezle to ten Twoj instalator zakombinowal.Taka fuszera az milo. Zalamany az Ci wspolczuje.Troche mnie dziwi ten zawor bezpieczenstwa bo powinien byc w kotle.Wg mnie atakuj tego Twojego instalatora.Chociaz wcale by mnie nie zdziwilo jakby sie sianem wykrecil albo nagle nie mial dla Ciebie czasu.No coz takie czasy nastaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2003 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 a ja myślę...czytając wczesniej wątki anonimowych..że ten anonimowy jest tez instalatorem, własnie tym droższym.. Przepraszam, ale watki tego typu zaczynają przewaznie anonimowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts