Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Coś zjada moją więźbę!.

MMD

Recommended Posts

Na feromona go zlap....

Ponoc pulapki na korniki wygladaja w ten sposob ze sa to lejki - jeden w drugi wlozone i sa tam jakies zapaszki samiczek (feromony?) i samce wchodza w te lejki i nie moga juz sie wydostac...

Tylko nie wiem jak sie samiczki lapie...

Pamietam bajke "bezzzy bezzzzy bezzz bezzz bezzz bezzz bezzz"

Oby to nie byl ten z bajki bo tamten nie dal sie zlapac... :lol:

A może wystarczy krotka rozmowa na temat gdzie on mieszka jaka jest sytuacja polityczna(wymienić parę nazwisk)przedstawić sytuacje gospodarcza i wymienić kraje jak Anglia Ameryka Irlandia.Wszystko załatw w sobotę przy butelce dobrego piwa i swiecy.Jak z drzewa zacznie kapać to znaczy ze płacze a od niedzieli będziesz miał puste dziurki ,zalepisz dobrym silikonem i po robocie.

Powodzenia

Ponoć duże dziury to nic, najgorsze sa te malutkie. U mnie było całkiem sporo i tych małych i dużych. Drewnpo było prawdopodobnie z posuszu, nie okorowane. Podczas impregnacji powinno wszelkie robactwo paść. Ja wszystkie elementy z dziurkami dziubałem siekierką az do zdrowego drewna, ale robaczków nie znalazłem. konsultowałem sie z kumlem (po technologii drewna i pracuje w branży) mówił, że degradacja takiego elentu (zakładająć,że robale zyją) to około 50 lat. Mówił, że mozna zamówić firmę "owadobójcę" rozpylają jakiś gaz, który wnika w mikropory drewna.

• 2 months później...