toms-77 08.08.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 pomóżcie .... ja ma małego smyka .... chos planuje też dziewczynkę ... ale na razie musze małemu pokój wykończyć ..... ale jak .... ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.08.2006 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Wiesz co? czasem tak sobie myślę, że dzieciom to i tak wszystko jedno. te wszystkie tapety w misie, zasłonki w Barbie i inne pierdoły... Nasza mała (4) "odziedziczyła" pokój po śp. Babci. Wyposażyliśmy w meble z IKEA, ma być dużo przestrzeni na te wszystkie zapasowe majteczki, skarpetki, rajstopki. Szafa z wieszaczkami na wiszące ciuchy - pojemna - w końcu to mała baba No i skrzynki i skrzyneczki na zabawki - nie ma zmiłuj... Ściany wyklejone tapetą w tradycyjnym, "babciowym" stylu, wiszący żyrandol świecznikowy a la "fin de siecle" - no i co? dziecko ma swój własny świat, niezależny od kolorowych obrazków, które je otaczają. Wydaje mi się, że naszej Alicji jest w jej pokoiku dobrze. A te wszystkie misiowo-barbiowo-lalkowo tapetko-firanko-gadżety to tylko ku poprawie samopoczucia młodych, ekstatycznie nastawionych rodziców, którzy są wspaniałym źródłem ściągnięcia kasy. O. Powiadam, jako doświadczony rodzic (starsza córka 23), a jako dziecko spałem w pokoju, w którym był taki szlaczek na ścianie i zasłonki (wcale nie dziecinne) - ileż ja tam w wyobraźni widziałem - te twarze, postacie, psy, koty - cokolwiek zechcesz.... A jak smyk zechce, żeby mieć na ścianie samochodzik - to weź pędzel i mu namaluj - ściana nie ołtarz... Jeszcze sobie dom pomyśli, że my tu dla niego.... powodziska, Cpt_Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.08.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77266 czasmi trzeba troche leciutko, poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szewka 09.08.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Jest nad czym myśleć. Ja aktualnie mam zdarte stare tapety i przymierzam się do nowych. Radek ma 4,5 roku. Na ścianami w jego pokoju myśle chyba już pół roku ;D. Ostatecznie położe tapety papierowe do malowania (myślałam nad tymi z włukna szklanego ale to troche drogo). Kupiłam białą farbe i pigmenty podstawowe. Ścianę dzielę na trzy części w poziomie dwie góne maluje na jasny błękitny (niebieski to jego ulubiony kolor). Dolny pasek na zielono (trawa). Przy czym dolny pasek będzie falisty a'la pagórki. No i na takim tle będziemy malować postacie z jego ulubionych bajek a zaczynamy od auta Mcqueen i formuły 1. Radka interesują tylko te postacie, które może identyfikować z bajkami. Pod sufitem pomaluję chmurki i ufo koniecznie . Z czasem będę domalowywać kolejne postacie. Nie jestem jakimś cud plastykiem ale wystarczy wydrukować z neta obrazki do kolorowania powiekszyć ewentualnie na kserze lub druknąć na foli i nanieść na ściane. Dzieciak będzie szczęśliwy a i malować można w wolnych chwilach. Ściana będzie żyła i zmieniała się. Pamiętam jak miałam 10 lat i mogłam sobie w swoim pokoju malować po ścianach plakatówkami. To był raj dla mnie. Miałam tylko jeden zakaz "Nie ruszać mebli" ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 09.08.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Mnie się podobają takie naklejki na ścianę:http://www.czerwonykapturek.com.pl/sklep/index.php?cPath=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magg 09.08.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Super są te naklejki "kosmos".Moze własnie je zastosuje w pokoju dla naszego synka.Narazie mam dwie koncepcje.Pierwsza to własnie pokój kosmiczny.Sciany chcę pomalowac na kolory dwa odcienie niebieskiego i srebno-szary.Na scianie różnie: gwiazki, planety, rakiety, może uda mi sie gdzies znalesc fajną fototapete zdjęcia ziemi z kosmosu.Szafeczki wybralismy z brw capslock w kolorze niebiesko-szarym.Drugi pomysł to pokój morski.Kolory podobnie:tez odcienie niebieskiego plus zółty.Jakies fale, plaża, latarnia morska, rybki, muszle, statki. Widzialam gdzies takie ramki ala bulaje.Kilka bym powiesiła na scianie by udawały okienka, a za szybka wstawimy może zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 23.08.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 może też fajnym być pokój -safari...kolory zgniła zieleń,piaskowy.na ścianie namalowana gigantyczna żyrafa, do wysokości lamperii-h=90-100cm może mata ze słomki...do tego mebelki najprostsze sosnowe ivary,pudła na drobiazgi,kufry,jakaś pufa do siedzenia obita materiałem w cętki-można kupić,drabinka sznurkowa na ścianie....te klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 25.08.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A u mojego 3latka są pomalowane na bananową żółć ściany, nad łóżkiem border, kilka obrazków i stare meble pomalowane na granatowo-czerwono. To tyle z wyposażenia. Do tego ma 2 regały na zabawki i kilka koszy i IKEI ale to wszystko stoi puste bo codziennie zabawki lądują na podłodze (MUSI się bawić wszystkimi). Także nawet nie pamiętam jak wygląda wykładzina A na ścianie mam tajemnicze wzorki wymalowane kredkami. Jego pokój, to niech sobie maluje - tylko tam. Ogólnie zauważyłam, że wystrój jest bardziej dla rodziców. Dziecko sie będzie świetnie bawiło w każdym pokoju. Podobnie jest jeszcze u 7latków. Także mam jeszcze czas na żądania co do wystroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts