printers 08.08.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam bardzo serdecznie wszystkich szacownych forumowiczów. W końcu przestałem tylko czytać, ale wziąłem się za pisanie, i oto mój pierwszy post. Nie jestem zbyt wylewny ale spróbuję coś napisać.Jesteśmy z żoną na etapie szukania naszego wymarzonego projektu. Mamy działke 2400 m2 i jesteśmy zdecydowani( aczkolwiek jeszcze nie na 100%) na domek parterowy. Nasze wymagania pokojowe to: 3 sypialnie + pokój gościnny + gabinet + salon.Czyli domek o powierzchni 180-210 m2 W tej chwili nasza uwaga skoncentrowała się na projekcie KOMFORTOWY 2 z pracowni MGPROJEKT. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy/komfortowy.html Czy ktoś może zbudował,buduje lub zamierza budować taki domek i chciałby sie podzielić swoimi uwagami, chętnie wysłucham.Czy ktoś interesował się bliżej tym projektem ? Co o nim sądzicie ?Bardzo prosżę o wszelkie komentarze do tego projektu. Co byście zmienili a co jest Waszym zdaniem ok. Każda opinia jest bezcenna. Ewentualnie może jakiś podobny ale inny projekt możecie polecić.PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
printers 08.08.2006 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 chodzi mi o Komfortowy - wersja C - powiększony http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy/komfortowy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
printers 16.08.2006 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Podnoszę temat, czy nikt tego nie budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinka 20.08.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witam, mam zamiar budowac dopiero za 2 lata, ale przejrzałam już setki projektów, trafiłam na Komfortowy i bardzo się do niego przywiązałam. Oczywiscie nie jestem fachowcem i nie potrafię ocenić jakie problemy mogą wystąpić przy jego realizacji. Pewnie takie same jak z wieloma innymi. Ponieważ Komfortowy i Komfortowy C nie do końca mi odpowiadały dalej buszowałam w internecie i znalazłam chyba najlepszą, rozwojową wersje - Komfortowy 2. Jest na stronie http://www.wlasny-dom.pl/materialy/INTERNET_2046/index.html ma lepsze wejscie - wiatrołap i przejscie z garażu. Poza tym są garderoby w pokojach dzieci i poddasze do wykorzystania. Mam jeszcze kilka drobnych pomysłów na rozwiązanie wnętrz, ale nie do końca przemyslanych. na stronie mgprojekt w zakładce realizacje jest Komfortowy. Chyba wersja podstawowa. Może można jakos do niego dotrzeć i zobaczyć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinka 20.08.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Jest jeszcze jeden projekt, który mi się podobał. Mniej więcej zgodny z Twoimi oczekiwaniami lecz trochę większy. Może już na niego trafiłes, ale jeżeli nie to zobacz:http://www.soprojekt.pl/Proj_got/S22/s22_rzut_L.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
printers 21.08.2006 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Dzięki Marcinka za informacje, jesli chodzi o obejrzenie na żywo, to próbowałem się dowiedzieć w pracowni gdzie taki dom można obejrzec, ale niestety nie udostepniają takich informacji. Wogóle to jest bardzo ciężki z nimi kontakt, albo nie odbierają telefonów albo są ciągle zajęte, na maila z prośbą o rzut właśnie Komfortowego 2 czekałem ponad tydzień czasu, oczywiście dzwoniąc codziennie i przypominjąc się. Może byś zdradziła jakie masz pomysły na przeróbkę, każda wizja jest mile widziana, ja planuję, na razie w fazie różnych pomysłów zlikwidowac saunę a zamiast niej zrobić pralnię, zlikwidować łazienkę w sypialni rodziców a zrobić taki mój pokoik z komputerem czyli taki jakby gabinet, a zamiast gabinetu, pokój dla gości. Oczywiście jeszcze wszystko może się zmienić, ale podobno takie pierwsze szybkie pomysły są najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinka 22.08.2006 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Oczywiscie, że mogę zdradzić. Bardzo mi się podoba Twój pomysł z pralnią. Ja też miałam zamiar zlikwidować saune, ale w jej miejsce chciałam przesunąć WC i jeszcze zrobić jakis schowek. Powiększoną kotłownię chcę podzielić, żeby zrobić pomieszczenie z wejsciem tylko od ogrodu. Przyda się miejsce na grabie i inne akcesoria ogrodowe, a nie chciałabym robić magazynu z garażu. Przejscie z garażu do kotłowni też bym zlikwidowała - wystarczy to do przedsionka. Łazienka przy sypialni bardzo mi się podoba, więc jej nie zlikwiduję tylko wannę zamienię na prysznic. Będzie z tym problem, bo nie zrezygnuję z okna więc trzeba będzie wprowadzić jakies zmiany w układzie scian garderoba-łazienka. Pokój goscinny zrobiłabym na górze z lewej strony schodów. Z prawej planuję jeszcze jedną łazienkę. Wracamy na dół. Gabinet chciałabym otworzyć na pokój dzienny a zamknąć przejscia do sypilni i na korytarz. Własnie możliwosć połączenia garnków z komputerem była jednym z powodów, dla których wybrałam ten projekt. Choć na pewno nie jedynym. Bardzo mi się podoba to dyskretne wejscie na poddasze i wyjscie z sypialni na taras. No i jeszcze zlikwidowałabym "ogródek" i w tym miejscu zrobiłabym wyjscie z salonu na taras. Myslałam jeszcze o poszerzeniu okapu - dom by zyskał na proporcjach i zyskałoby się trochę więcej miejsca na zadaszonym tarasie, ale to może być już zbyt kosztowne. Strasznie się rozpisałam i nie wiem czy udźwigniesz te wszystkie zmiany. A co do kontaktów z firmą, to tylko raz do nich wysłałam maila z prosbą o płytkę z projektami. Przysłali bardzo szybko. Myslałam, że jest cos więcej na niej, ale niestety. Nie ma tam nawet Komfortowego 2 i w ogóle jest bardzo skromna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy2006 28.09.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam, Po rocznych poszukiwaniach odpowiedniego projektu zdecydowalismy się w końcu z żoną na komfortowy II i chyba niewiele w nim zmienimy. Zmiany będą tylko przy adoptacji p[oddasza w druigim etapie. Czy ktoś z Was juz rozpoczął budowę? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
printers 28.09.2006 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witaj andy2006 w gronie zwolenników komfortowego. Ja jeszcze nie zaząłem budowy, planuję na wiosnę 2007 o ile wszystko pójdzie po myśli. Też bym obejrzał z chęcią jakąś budowę, a najlepiej już coś gotowego. Kiedy plnujecie zacząć i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy2006 02.10.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Witaj printers, Zaczynam budowe w polowie 2007 - jak zalatwie formalnosci, mam zapas 6 miesiecy. Budowac bede w gminie zabia wola. A gdzie Ty bedziesz sie budowal? Czy kupiles juz projekt? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
printers 02.10.2006 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Będę budować w gminie Klembów, powiat wołomiński, projektu jeszcze nie kupiłem, na razie to wszystko się przeciąga jeśli chodzi o zakup działki natury że jakiś geodeta źle narysował drogę, inni się nie chcą zgodzić na zmiany itp. Generalnie moje założenie było takie, że przez zimę pozałatwiam wszystkie formalności i a z budową ruszę wiosną. Ale czas pokaże. Czy budujecie w wersji normalnej czy odbicie lustrzane? Bo mi z układu działki wychodzi odbicie lustrzane, a nie mogę sie doprosić w biurze o to, żeby mi przysłali taki projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy2006 03.10.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Bedziemy budowac wersje prezentowaną jako oryginalna. Masz problemy zeby skontaktowac sie z pracownia mgprojekt? jesli robisz to przez email to oni sa odcieci od swiata od 2 tygodni - bo neostrada im nawaliła. Rozmawialem z nimi telefonicznie. aktualnie telefon to jedyny kontakt, chyba ze chcesz ogladnac oryginał projektu to mozna to zrobic u przedstawicieli na ul. Bartyckiej w W-wie. Tam tez mozna go kupic w takiej samej cenie. Mysle ze analogicznie bedzie z lustrzanym odbiciem. Jezeli chodzi o geodete to proponuje byc bardzo ostroznym. Jak sie raz pomylil to trzeba sprawdzac czy wszystko co mowi ma pokrycie w decyzjach urzedowych, glowa do gory 6 miesiecy to duzo czasu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
printers 05.10.2006 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Dzięki za pocieszenie, że to jeszcze dużo czasu, mam taka nadzieje że w tym roku jeszcze będę właścicielem działki. Czy wiesz dokładniej gdzie ten projekt na Bartyckiej można obejrzeć, jakiś pawilon czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy2006 05.10.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Czesc Oto adresy ze strony int. mg projektu 1.Warszawa, COIB RR, Porady Budowlane, ul. Bartycka 26/paw.B, tel. (22) 8513093 2. Warszawa, A&Z Projekt, ul. Bartycka 26 paw. 18, tel. (22) 4998018 3. Warszawa, Bisaba, ul. Bartycka 24/26 paw. 156, tel. (22) 5591 138 Jeszcze zastanawiamy sie nad projektami ze strony: http://www.stylowydom.com.pl/przeglad.html ale chyba pozostaniemy przy komfortowym. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 04.11.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Ja też mam zamiar budować parterówkę. Projekt KOMFORTOWY wydaje mi się najodpowiedniejszy ( mam długą a wąską działkę) poza tym wnętrze bardzo mi odpowieda. Co sądzicie o tym projekcie, czekam na komentarze. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy/widok2.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 07.11.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Co możecie powiedzieć o tym projekcie a konkretnie chodzi mi o rozmieszczenie pomieszczeń na parterze. Proszę o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.m. 30.12.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Czy nikt nie buduje KOMFORTOWEGO. Chcę budować parterówkę ponieważ mam działkę bardzo długą i dość szeroką działkę (30 x 150 m).Napiszcie czy WAM też się podoba, proszę o komentarze również osoby, które go nie budują a chcą się wypowiedzieć. Co sądzicie o rozmieszczeniu pomieszczeń. http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy/widok2.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
printers 02.01.2007 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Chyba nikt nie buduje, albo Ci co budują to tu nie zaglądają, a szkoda. Ja przeglądałem różne parterówki, ale ten chyba jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaesmi 06.01.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 ja też się za niego biorę ale dopiero na wiosnę 2008. Narazie dałam mojemu bratu który buduje takie domy żeby obejrzał propozycję ich materiałów i stwierdził że są dobrze wybrane więc jakiś plus już jest. Po przejrzeniu miliona projektów ten jest cały czas jako number one. ale najchętniej bym go obejrzała w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 08.01.2007 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy ktoś już zaczął budowę lub ma wycenę robocizny. Ja dostałem oferte na robociznę - stan surowy otwarty 77 000zł. To chyba dużo i szukam dalej innej ekipy.Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts