jacobkomfortowy 14.04.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Do Bax; uwielbiam szkice, przeróbki i nowe koncepcje. Piękny jest ten komfortowy!!! Właśnie namówiłam znajomych na jego wybudowanie, właśnie na tą mniejszą wersję, my co prawda budujemy komfortowy II, ale Bax podpowiem, wymierzcie dokładnie, czy zmiana układu garderoby w sypialni na pewno się sprawdzi, widziałam takie rozwiązanie na żywo i twierdzę,że nie korzysta się z takiego rozwiązania komfortowo, pomijając fakt, że wcale nie są takie pojemne. A jak spodoba Wam się łóżko, które jest szersze, albo cudnie będzie wyglądało z szafkami nocnymi? sprawdźcie i pomierzcie to jeszcze raz. Oczywiście jak to reklama głosi, Wasz wybór i "Ty tu urządzisz" Pozdrawiam Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez jacobkomfortowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 14.04.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 ps. i przemyślcie jeszcze raz kwestie przedsionka, czy nie warto go zrobić, choćby metrowego, szczególnie w naszym klimacie. Juz się nie wtrącam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 14.04.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 ps. i przemyślcie jeszcze raz kwestie przedsionka, czy nie warto go zrobić, choćby metrowego, szczególnie w naszym klimacie. Juz się nie wtrącam Przedsionek przecież jest i to nawet większy niż w komfortowym 2. Co do sypialni to masz rację muaszę to sprawdzić, ale poczekam z tym do SSO. Garderoby zawsze mogę inaczej zrobić, lub też zrobić tylko jedną nie ma z tym problemu bo to zwykłe ścianki działowe. Dom jest wydłużony o 60cm, jest też powiększony garaż poprzez wyprostowanie ściany frontowej. Poprzez ten zabieg zmieniłem również konstrukcję dachu na znacznie prostszą, a co za tym idzie tańszą w budowie. Pierwotnie dach w komfortowych ma dwie wysokości u mnie będzie jedna jak też zadaszona będzie częś wejśćcia do domu (słup podparcia dachu widać na rzucie). Dołacze rzut jak skończę bo strop będzie "wylewany", a nie drewniany. Dom po zmianach jest znacznie większy i będzie miał około 185 m pow. użytkowej + garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 14.04.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 upss, si si, przeoczył mi się ten przedsionek, spojrzalam na oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 15.04.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Do Bax; uwielbiam szkice, przeróbki i nowe koncepcje. Piękny jest ten komfortowy!!! Właśnie namówiłam znajomych na jego wybudowanie, właśnie na tą mniejszą wersję, my co prawda budujemy komfortowy II, ale Bax podpowiem, wymierzcie dokładnie, czy zmiana układu garderoby w sypialni na pewno się sprawdzi, widziałam takie rozwiązanie na żywo i twierdzę,że nie korzysta się z takiego rozwiązania komfortowo, pomijając fakt, że wcale nie są takie pojemne. A jak spodoba Wam się łóżko, które jest szersze, albo cudnie będzie wyglądało z szafkami nocnymi? sprawdźcie i pomierzcie to jeszcze raz. Oczywiście jak to reklama głosi, Wasz wybór i "Ty tu urządzisz" Pozdrawiam W 100% procentach z tym się zgadzam. My zlikwidowaliśmy garderobę w sypialni - pod tą ścianą stoi łóżko 180 cm i jeszcze jest dużo miejsca na szafki nocne, natomiast po prawej stronie wejścia zrobiliśmy szafę w zabudowie na całej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertmm 22.04.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Tynki, wylewki już są. Ostatnie zdjęcie przedstawia rodzinę ptaszków w naszym szmaragdzie. Pozdrawiam wszystkich budowniczych he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertmm 22.04.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 a Jeszcze kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 28.04.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Suuper Robertmm!! Ale wspaniały etap już u Was!!!! No i fajna decyzja z tujami, niech sobie rosną, za nim skonczycie już będą "zadomowione" A my dalej w papierach i kserowanych rzutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 30.04.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam wszystkich Komfortowiczów!! Po raz pierwszy, choć jeszcze nieśmiało, zamiast Was tylko podglądać i śledzić postanowiłam się odezwać. My również ruszamy z budową Komfortowego 2. Jakieś 3 lata trwal wybór odpowiedniego projektu, ale dopiero od roku zdecydowaliśmy się jednak zejść na parter i po bardzo długich i wybrednych poszukiwaniach trafiliśmy na Komfortowy 2. Projekt już zakupiony, ekipę w sumie już chyba wybraliśmy, ale niestety w tym roku uda nam się (w związku z terminami ekipy) zakonczyć jedynie poziom zero, ale to i tak już dla mnie ogromny postęp!!! Na działkę jak nawiedzeńcy jeździmy przynajmniej raz w tygodniu, komfortowy 2 przed zakupem projektu zdążyliśmy już nawet odwiedzić w realu za co serdecznie dziękujemy jego właścicielom!!!! Nie podaje u kogo, bo chyba mają juz dość odwiedzin, a podziwiać na prawdę jest co!!! Ps. pozdrowienia dla papugi!!. Wychodzimy z zalożenia, że jeśli już budować na całe życie, to projekt budowy musi być na prawdę przemyślany i nie ma miejsca na błędy!! Dlatego postanowiłam podzielić się z Wami naszymi przemyśleniami i zmianami, które chcemy wprowadzić; 1. W celu powiększenia przedsionka wydłużamy ściankę działową miedzy przedsionkiem i kuchnią i jakby prostujemy przejście przedsionek-hol, widzieliśmy to na żywo i totalnie nie zaburza to proporcji. 2. Podobnie jak wielu z Was rezygnujemy z sauny na poczet pralni i suszarni z wejściem od łazienki i dodatkowo wsypem na brudy na ścianie pod schodami 3. Toalete dla gości pomniejszamy wyrzucając prysznic na poczet właśnie pralni-suszarni. 4. Ściankę działową suszarnia-łazienka przesuwamy również o 20 cm do łazienki, a wszystko po to by w pralni-suszarni zmieściły sie dwie suszarki z przejściem między nimi. 5. Skracamy ścianę nośną pomiędzy pokojami dzieci i skracamy pokoje równiez o ok.20cm na korzyść schodów, ktore są ciut za wąskie, nawet jak na weekendowe korzystanie 6. Rezygnujemy z garderob w pokojach dziecięcych, bo rzeczywiście sprawiają wrazenie pokoi hotelowych, myślę, że mądrze przemyślane szafy pod zabudowę w zupelności wystarczą. 7. Przesuwamy (prostujemy) ściankę działową o jakieś 24 cm pomiędzy garderobą i łazienką rodziców, przez co wyrównujemy wielkością pokoje dziecięce, 8. Zmniejszamy o 80cm pokój komputerowy na korzyść sypialni a ściankę dzialową między garderobą a sypialnią przesuwamy o 20 cm na korzyść garderoby 9. Drzwi w komunikacji sypialnia, garderoba, łazienka przesuwane w scianie. 10. W łazience rodziców przesuwamy w stronę pokoju komin i wrzucamy tam murowany prysznic, musimy go przenieść bo zdecydowaliśmy się na drzwi balkonowe (chyab przesuwne) w łazience rodziców, by w czasie grilowania na pięknym tarasie goście mogli skorzystac z toalety bez konieczności "błądzenia i brudzenia " 11.Podobają nam się również przeniesienia gabinetu na górę i połączenie go z sypalnią, przez co można by bylo wygospodarować większą garderobę i łazienkę, ale musimy to jeszcze przetrawić, jest zawsze tyle rzeczy, które by chciało się mieć pod ręką, kompytery, kamera, aparat, jakieś dokumenty,kurczę ciężki orzech do zgryzienia. 12. Prostujemy również ściane nośną na wysokości łazienka rodziców, pokoj, wolę mieć te 20 cm w łazience więcej. 13. Aaa, i do garażu przyklejamy wiatę na drewno, by zimową porą nie trzeba było dalego po drewienko latać\ Jak nauczę się wklejać zdjęcia to wrzucę te zmiany na projekcie, ale dajcie mi jeszcze chwilkę Ps. Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale można powiedzieć, że mam powoli fioła na punkcie tego domku, nie ma godziny, żebym o nim nie myślała, tym bardziej,że druga dzidzia w drodze, a mieszkanie, chociaż duże bo prawie 140 metrowe ale na drugim i trzecim piętrze, tego Komfortu nie daje co wspomniana parteróweczka o ogrodzie nie wspominając Mam juz chyba dość schodów i miasta Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie Ewelina i Radek Ale sie ciesze ze jestescie na tym forum juz myslalam ze nikt teraz juz nie buduje:-( My kupilismy projekt w zeszlym roku ale tzreba bylo zalatwic wszystkie papiery i przygotowac sie zyciowo i mentalnie do rozpoczecia budowy. Wyrownalismy juz teren a dzis zaczeli podlaczac wode a my cieszymy sie jak dzieci z kazdego wykopanego dolka:-) Nie wiemy ile damy rade zrobic w tym roku idziemy poki wystarczy kasy hi hi hi Pozdrawiam wszytskich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 10.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Jednak nikogo tu nie ma:-(*Napiszcie cosCokolwiek niech wiem o Waszych budowach u nas dzis zaczeli kopac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 10.05.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Jednak nikogo tu nie ma:-(* Napiszcie cos Cokolwiek niech wiem o Waszych budowach u nas dzis zaczeli kopac.... Gratulacje karina j-s My zaczynaliśmy rok temu o tej samej porze. Trochę nam brakuje czasu by odwiedzać forum - ciągle się coś dzieje na budowie. Prace hydrauliczne, elektryka, tynki, wylewki ...ciągle jakieś decyzje do podejmowania. Napisz jakie macie plany na ten rok i którą wersję Komfortowego budujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertmm 10.05.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 (edytowane) To coś napisze . W sobotę drzwi wstawiam, a w poniedziałek elewacje kończę, Początek czerwca sufity podwieszam. A teraz robię strych i wsypuje granulat wełny miedzy więzary. Edytowane 11 Maja 2011 przez robertmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 12.05.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 A ja dalej w szkicach siedzę i nowe zmartwienia wynajduję. Tym razem kwestia garażu, czy to oby na pewno komfortowy garaż na dwa auta? Liczę i kalkuluję i martwi mnie,że troszkę za wąski jest. Już nawet w Komfortowym I jest szerszy, ktoś zwrócił na to uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTREKJURKO 15.05.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam serdecznie wszystkich komfortowych "forumowiczów" a w szczególności:jackobkomfortowy (z wiadomych powodów:)) i karina j-s - Karina nie uwierzysz, ale 7 kilometrów od Drawska Pomorskiego ruszamy niebawem z budową UWAGA - Komfortowego!!!cieszę się bardzo i mam nadzieję, że będziemy w stałym kontakcie. My co prawda nie jesteśmy jeszcze tak daleko jak Wy, mamy dopiero projekt i w tym roku będziemy podłączać media a w marcu 2012 ruszamy z budową!!! szukamy ekipy i już jestem załamana - za stan surowy otwarty bez elewacji za samą robociznę ekipa chce 70000!!! pociesz mnie, że wasza ekipa chce mniej...pozdrawiam serdecznie i czekam na kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 15.05.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam serdecznie Piotrekjurko!!!!!Ogromnie się cieszę, że Was tu widzę! Mam nadzieję,że troche uaktywnimy forum, bo rzeczywiście ostatnio coraz tu ciszej, a miłość do Komfortowych w niektórych dopiero się budzi! Co do ekipy, tak jak rozmawialiśmy, szukajcie a znajdziecie, jak dla mnie lekko przesadzili z tą ceną i to bez dachu??? Do zobaczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kef 16.05.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 To coś napisze . W sobotę drzwi wstawiam, a w poniedziałek elewacje kończę, Początek czerwca sufity podwieszam. A teraz robię strych i wsypuje granulat wełny miedzy więzary. Widze robertmm, że idziesz pełną parą. U mnie tez roboty ruszyły ale jestem krok za tobą. Elewacje zostawiłem na razie bez tynku. Hydraulicy zaczeli dłubaninę, a druga ekipa kończy podbitkę i jutro zaczyna sufity, wiec bedzie trochę ciasno. Ale muszę nieco przyspieszyc bo synek od wrzesnia zaczyna edukacje na naszej wsi . Olgo napisz czy już mieszkacie. Fajnie byłoby zobaczyc jakies fotki . Ja też postaram się juto coś podrzucic Pozdrawiam wszystkich komfortowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 17.05.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witaj PIOTREKJURKOJa tez bardzo sie ciesze z tym ze my budujemy komfortowy II:-)Komfortowy byl nam troche za maly:-)Oczywiscie ze jestem chetna do "wspolpracy"i ewentualnych podpowiedzi i wymiany zdan:-)My planujemy w tym roku robic ile sie da i co sie da:-)Czyli poki wystarczy kasy:-)Poki co kopia fundamenty i troche to trwa po pierwsze pogoda a po drugie okazalo sie ze mega twarda ziemia nam sie trafila i ciezko sie kopie, i oprocz tego duzo kamieni:-)Ja czekam az cos wyjdzie z ziemi bedzie pierwsza radosc:-)Co do cen ekip to sa bardzo rozne nasza poki co sie sprawdza ale to dopiero poczatek moze bede mogla polecic:-)Pozdrawiam i tzryamam za Was kciuki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 17.05.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Wklejajcie fotki bo to zawsze moze nas troche natchnac:-)Gratuluje postepu prac i zazdroszcze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 17.05.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witaj EMWJak dobrze wiedziec ze to idzie przezyc:-)Juz myslalam ze jak sie zaczyna to w ktoryms momencie czlowiek przestaje zyc hi hi hi:_)Dzieki za gratulacje bede sie odzywac i w razie cos podpytywac My budujemy komfortowy II a Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.05.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Hej, dawno mnie tu nie było i widzę, że jest nas coraz więcej:-) My ( w komfortowym II) własnie skonczylismy etap elektryki i zaczynamy tynki. Potem hydraulika, sufity, drzwi i bramy, no i elewacja. Planów mamy duzo.Zobaczymy jak z realizacja. Pozdrawiam wszystkich.Moze wkleje jakies fotki w weekend. EMW,szepnij choć słówko, co u Was... Edytowane 18 Maja 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts