bax 02.06.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witamy wszystkich ! Jesteśmy na dobrej drodze dołączenia do rodziny KOMFORTOWICZÓW. Aktualnie jesteśmy na etapie wydania warunków zabudowy, tak że mamy jeszcze troszkę czasu do rozpoczęcia budowy. Decyzja o Komfortowym zapadła kilka lat temu, lecz dopiero teraz doszła do skutku. Bedziemy budować Komfortowy w wersji podstawowej. Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za wszystkich budujących. P.S. Czy można wiedzieć gdzie budujecie ? bax ponoć budujecie na podkarpaciu, jeżeli nie byłoby to problemem prosilibyśmy o kontakt. Witam w imieniu wszystkich komfortowiczów ! Fajnie, że nas przybywa. Poszło na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 1719508318 02.06.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witam, my już wcześniej się odzywaliśmy ale z małą przerwą bo dopiero teraz zaczynamy papierkologię z czego bardzo się cieszymy jak większość tu forumowiczów budujemy KOMFORTOWY (w wersji podstawowej ale z morzliwością poddasza w przyszłości). Będziemy budować w okolicach Warszawy w związku z tym EMW BARDZO BARDZO proszę o kontakt jeśli by można było obejrzeć Wasz domek i wysłuchać cennych rad.Oczywiście jeśli ktoś jeszcze się buduje lub pobudował w tych okolicach chętnie się skontaktujemy Bardzo byśmy chcieli obejrzeć domek w realu, bo parę rozwiązań daje mi do myślenia, choćby np. to czy pokoiki są nie za małe i czy nie przenieść schodów. PS> w 100% zgadzam się że 1982 jest najlepszy to chyba jakaś zmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 02.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 (edytowane) kasia i KristopherBB, witajcie w rodzince Komfortowego:-) A co do naszego rocznika-to chyba jakis znak:-) Edytowane 3 Czerwca 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 02.06.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 KristopherBB witamy w naszym gronie !!!! Kasia wiadomość poszła na priv. Koniecznie musimy się spotkać! To przecież rzut beretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 1719508318 03.06.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 super, dziękuję bardzo EMW jak już wspomniałam chyba wszyscy tu mamy takiego samego fioła na punkcie tego domu widocznie musi mieć coś w sobie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 05.06.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam wszystkich nowych forumowiczow:-):welcome: My skonczylismy fundamenty niby juz ale mam wrazenie ze w koncu musielismy troche rzeczy na tym etapie juz zmienic wiec sie przeciagnelo moze w tyg wrzuce kilka zdjec:-) Teraz zaczeli robic drenaz:-) Po raz kolejny niech zyje rocznik 1982:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGAiADAM 08.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witamy Wszystkich ponownie! (bo trochę osób przybyło od naszej ostatniej wizyty). My budowę Komfortowego II rozpoczęliśmy w 2009 r. i zakończyliśmy na etapie stanu surowego - z braku kasy:( W zeszłym roku wzbogaciliśmy się o płot. A od wiosny walczymy z ogrodem. Jak dobrze pójdzie od lipca ruszamy z elektryką i hydrauliką Co prawda wiele się u nas nie zmieniło, ale wklejam kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 09.06.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witamy AGAiADAM!! Świetnie zapowiada się Wasz ogród. Chciałabym go zobaczyć za kilka lat, jak krzewy podrosną. A tymczasem życzymy powodzenia z intstalacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 16.06.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 AGAiADAM jak ja chcialabym juz sadzic drzewka:-) Gratuluje bedzie pieknieA ja chcialam sie pochwalic ze juz jestem mama jestesmy z synkiem juz w domku:-)A nasz Komfortowy II rosnie w koncu nie moglam sie doczekac tego etapu-mury ida w goreZdecydowalismysie na kilka zmian dotyczacych okien ale konkretnie napisze ppzniejPozdrawiam bardzo seedecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Witajcie AGAiADAM karina j-s, gratuluje!!!Łączy nas nie tylko rocznik, komfortowy ale i płec dzidzi:-) My też mamy synka:-) Edytowane 16 Czerwca 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 16.06.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 karina j-s ja również ogromnie gratuluję. I niech rosną duzi!!!!! I synek i domek )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 17.06.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Gratulacje karina j-s!!!! Nasz synek ma się równiez pojawić w przewidywanym terminie przyszłego tygodnia tylko tyle,że mamy już dwuletnią córcię a co do naszego wspaniałego komfortowego wczoraj odebraliśmy pozwolenie na budowę!!!!! Hura hura hura koniec z papierami!!! Teraz trza się do roboty brać!!! Ale tak jak już pisałam wcześniej w tym roku tylko stan zero ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 17.06.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Jacobkomfortowy w takim razie czekamy:-)Na kolejne "KOMFORTOWE" dziecko:-) Dziekuje wszystkimm za gratulacje:-) Moje dwa szczescia spia to powiem Wam jakie zmiany postanowilismy zrobic i sprobuje wkleic zdjecia:-) Zaczne od zmian dotyczacych pomieszczen:-) Tak jak wiekszosc mamy zamiar zwiekszyc troche przedsionek przedluzajac scianke miedzy kuchnia a przedsionkeim i automatycznie zwiekszajac go.Teoretycznie przesuniemy scianke miedzy korytarzem a salonem a praktycznie tam wlasnie chcemy zrobic szafe bo sciany nie da sie przesunac ze wzgledu na slup zelbetonowy.Musielismy zmniejszyc troche garaz ze wzgledu na warunki i miejsce zabudowy bo inaczej nie zmiescil by sie nam nasz kochany Komfortowy II:-)Wiec zamiast 480 ma 430 a powierzchni zamiast 34,25 ma 31,17 ale tym oto zabiegiem nie ma u nas wystepku sciany tylko jest prosto co tez troche zmienia konstrukcje dachu:-)Ale to wszystko by sie zmiescic:-)Z tego samego powodu mamy lekko zmniejszone pokoje dzieciece i na zewnatrz znow bez wystepku sciany.I ostatnia ze zmian to nie mamy przejscia przez garderobe rodzicow do lazienki tylko jedno wejscie prowadzi do garderoby a drugie do lazienki. Zmienilismy tez troche okna a w zasadzie ich wymiary.Po pierwsze ze wzgledu znow na to zeby sie zmiescic na terenie do zabudowy musielismy miec minimalna odleglosc budynku od dzialki sasiada czyli 3 m wiec zrezygnowalismy z wejscia od zewnatrz do kotlowni i z okien w koltlowni i lazience beda tam luksfery:-) Okno w lazience rodzicow zmniejszylismy i ma 90x150 okno w sypialni zeby pokoj byl bardziej ustawny ma 3x80 w salonie na prosbe mojego meza wydluzylismy scianke i okno ma tez 3x80 a drugie tutaj moj wymysl wlk zostala taka sama tylko bedzie mialo parapet do siedzenia:-)Zawsze o takim marzylam W jadalni okna zaczna sie okolo 55 cm od ziemi w spizarni okno 60 x 60 a w kuchni bez zmian tylko to wieksze nieotwieralne a mniejsze otwieralne. Ale sie rozpisalam:-) Teraz sprobuje wkleic zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 17.06.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Nie umiem wstawic zdjec:-(Jak ktos mi powie jak to to zrobie:-)Dobra bo sie rozpisalam:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.06.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 karina j-s , przeklejam instrukcje admina, jak wklejac fotki: 1.obrazek musi być umieszczony w Internecie, gdyż potrzebny jest linkdo umieszczania zdjęć w Internecie służą specjalistyczne strony foto, np.* http://fotosik.pl* http://wgrajfoto.pl* http://fmix.pl* http://tinypic.com* http://picasaweb.google.com* http://photobucket.com* http://imageshack.us [tyle że z imageshack JUŻ nie można podawać na forach bezpośredniego linka do zdjęcia] 2. mając już link- albo pobiera się gotowy kod na forum [zwykle jest to opisane na stronie danego serwera foto] i wkleja- albo klika się przycisk z obrazkiem drzewka nad okienkiem pisania posta, wkleja bezpośredni link do zdjęcia - pliku graficznego [link musi być zakończony słowem .jpg lub .gif], ponownie klika IMG ja korzystam z imageshack.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 1719508318 24.06.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 AGAiADAM dziękujemy bardzo za poświęcony czas przynajmniej wiem jak to wszystko wygląda w realu i Wasz domek jeszcze bardziej nas uświadomił w tym czego chcemy ) aż się nie możemy doczekać kiedy zaczniemy jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 25.06.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Kasia:) czy pokoiki są nie za małe Oczywiście, że SĄ... Niestety. Radzę wydłużyć ścianę od strony pokoi (tą z oknami). Pozdro! Edytowane 25 Czerwca 2011 przez mmisha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTREKJURKO 01.07.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witaj Karina j-s Czy dzidzia już jest na świecie? u jacobkomfortowy tydzień temu urodził się piękny i duży (4,5 kg) synek Słyszałam dzisiaj (co potwierdza fakt, że świat jest cholernie mały), że u Was roboty idą pełna parą i zbliżacie się ku końcowi. No, może trochę przesadziłam bo do końca jeszcze jak do nieba, ale dla mnie jak już stoją ściany to jest już polowa sukcesu. My dopiero zaczynamy w marcu ale już się strasznie cieszę. Jak ekipa budowlana? możesz ją nam polecić? co prawda znaleźliśmy jakąś ale ja szukam dalej bo coś nie jestem do niej przekonana. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.07.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Gdzie sie wszyscy Komfortowicze podziali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 26.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Gdzie sie wszyscy Komfortowicze podziali? No właśnie !? A przy okazji; jaki macie kolor rynien i blachy na wykończeniach dachu - bo ta głęboka czerń z Meyera w rzeczywistości jest grafitem Co zresztą bardzo mnie cieszy bo właśnie taki kolor chciałem ! Pytam, bo po obejrzeniu waszego dachu "zmałpowałem" i też kupiłem Meyer Holsena Tandem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts