EMW 18.05.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 karina j-s, my budujemy komfortowego I w wersji C. A czy da się przeżyć, to powiemy jak skończymy Póki co życzymy powodzenia w zmaganiach. Jeśli będziecie mieć wątpliwości w jakiejś kwestii, to koniecznie piszcie!!! Zapewne niejeden komfortowicz stawał przed dylematami, które pewnie i Was nie ominą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 18.05.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 hazeleyes1982, widzę że Ciebie również pochłonęły prace - na tak długo zniknęłaś z forum. No ale z tego co piszesz to kolejne etapy przebiegają bardzo sprawnie. A tak w temacie elektryki - to czy Wy też macie tak dużo kontaktów i gniazdek jak my? Zaczynam się zastanawiać czy nasz elektryk nie przeszalał. Na każdy słupie mini centrum sterowania. Bez instrukcji nie sposób spamiętać, który włącznik do czego. Jeśli chodzi o newsy z naszej budowy, to my również zaczynamy tynki. Zresztą właśnie update'owaliśmy dziennik, więc można popodglądać nasze ostatnie tygodnie zmagań Hazeleyes1982, czekamy na jakieś fotki z Waszej budowy. Nie ukrywam, że jesteśmy też ciekawi jak wygląda Wasze frontowe ogrodzenie, które robiliście w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.05.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 (edytowane) EMW u nas też-po 5 przełączników na każdej listwie i szczerze?ja już teraz nie wiem, który jest do czego:-) zdjecia ogrodzenia wstawię w weekend. Obiecuję A tymczasem, dostaliśmy wstępny projekt elewacji i chciałabym poprosic Was o opinię. Nie patrzcie na podbikę-ta bedzie szara.Podobnie, jak kominy. Chodzi o samą koncepcję. Przy drzwiach wejsciowych-szary piaskowiec, reszta- bonie. Co sadzicie o kolorze bramy w tej pierwszej wersji?Nam wydaje sie za ciemna i nie jestem też przekonana do tych "boni"...ciekawa jestem Waszej opinii. http://img198.imageshack.us/img198/8504/1tynkral9010bramaibonie.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img88.imageshack.us/img88/6735/2tynkbramaral7035kopia.th.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 19 Maja 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 19.05.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Moim zdaniem zdecydowanie wariant z jasną bramą. W tej pierwszej wersji lewa strona domu wygląda zbyt ciężko. A może wrzuć fotki pokazujące domek z prawego profilu. Wtedy będziemy mieli lepsze postrzeganie całości. Aaa i jeszcze jedno pytanko - co to jest to bonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.05.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 EMW, dziekuje. "Bonie", to są te poziome pasy ze styropianu pokrytego jakims materiałem. Fotki, ktore tu wrzucałam utwierdziły mnie w tym, ze mi sie to "boniowanie" nie podoba.Architekt juz wie-czekamy na druga propozycje-tym razem bardziej stonowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 20.05.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 EMW przeczytalam Twoj dziennik naprawde fajnie piszesz:-)Milo sie czyta i chetnie obserwujeGratuluje i czekam na wiecej .A u nas troche stresow ja na koncowce ciazy (9 m-c:-),kier.bud cos sie pluje do ekpiy a meza ciagaja z pracy i do roznych miast wysylaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 20.05.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Hazeleyes 1982Dobry rocznik:-)Lubie:-)Witam bo jesze sie nie znamy.Budujecie tak jak my komfortowy II czy moglabys napisac jakie zmiany wprowadziliscie?A mioze jakies zdjecia z prac:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.05.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witaj karina j-s. Miło poznac:-) 9 mc? Wow:-) My w 9 mc byliśmy na etapie załatwiania formalności ( panie w urzędach były dzięki temu trochę bardziej "łaskawe":-) Co do zmian- nie pogniewasz się, jeśli odeślę Cię do komentarzy w dzienniku EMW? Prawie wszystkie tam opisałam i nie chciałabym dublować...ale za to fotki wkleję w weekend. Już obiecałam:-) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 20.05.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Wow, ja o niczym nie wiedziałam. Gratuluje Wam dzieciaczków. Zatem w waszych domkach pokoje dla dzieci będą już zamieszkałe My na razie urządzimy w nich pokoje gościnne. A rocznik 1982 to również mój ulubiony karina j-s, trzymamy kciuki za Ciebie i maluszka. Oczywiście koniecznie podziel się z nami dobrą nowiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 22.05.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Dzieki dziewczyny:-)oczywiscie ze sie podziele jak juz bedzie czym hi hi hi:-)Hazeleyes oczywiscie ze sie nie pogniewam juz bede szukac:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 23.05.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Niesamowite!! Nie dość,że lubię rocznik 1982 to jeszcze karina j-s lubię 9 m-c ciąży no i oczywiście też komfortowy II he he, ale ten świat mały o przyjaciołach spod Drawska budujących Komfortowego I nie wspominając! Pozdrawiam ps. czy ktoś mógłby się jeszcze wypowiedzieć na temat tego garażu, czy na dwa auta to rzeczywiście wymiary komfortowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 23.05.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 hazeleyes1982 co do projektu elewacji, jaśniejsza brama wygląda lepiej, ja może niepopularnie jestem za boniami, przy zwykłej tynkowej elewacji nadają charakteru, widziałam na żywo i podoba mi się to bardzo, nadają również nowoczesnego charakteru, ale oczywiście "Ty tu urządzisz" Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 23.05.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 U mnie brama będzie w kolorze drzwi wejściowych i stolarki okiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 23.05.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 hazeleyes1982Jaką macie dachówkę ? Codzi mi o nazwę bo producenta widać na zdjęciach Meyer - Holsen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 23.05.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Hmmm, widzę że najlepszy rocznik się tu zebrał... Zgodnie z obietnicą-fotki ogrodzenia frontowego-jeszcze oczywiście nieskończone.Murki będą takie same jak elewacja na domu. http://img705.imageshack.us/img705/5946/dscn0399y.th.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img27.imageshack.us/img27/2522/dscn0428cj.th.jpg Uploaded with ImageShack.us bax, dachówka, to rzeczywiście Meyer Holsen a dalej: tandem kolor: głęboka czerń angobowana. W rzeczywistości jest to oczywiscie antracytowy lub, jak kto woli grafitowy kolor. Niemcy jakoś chyba inaczej kolory postrzegają jacobkomfortowy, znajomi zdudowali taką parterówkę http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/domy-parterowe/S-GL-351-Dom-Przy-Goscincu,391.html i garaż jest mniejszy od "naszego" a spokojnie mieszczą im się dwa auta osobowe. Jedno b. duże kombi, drugie trochę mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 23.05.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 No sprawdziłam ten projekt i nie dokonca chyba, u nich garaż ze ścianami ma szerokość 6,65 a u nas 5,56+0,48ściany = 6,04, kurcze, róznica 0,60 cm, niby nie dużo, ale czasem może okazać się zbawienne, rostrząsam to bo teraz mamy taki garaż,ze po zmianie auta na większe obijam przy otwieraniu drzwiami o sciane, co oczywiscie odbija sie na lakierze. Nasz metrażowo jest większy bo dłuższy. Może ktos to jeszcze sprawdzał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 23.05.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 hazeleyes1982, Wasze ogrodzenie jest genialne my też się zastanawialiśmy nad podobnym rozwiązaniem. Jednak jak to będzie - zobaczymy. Na razie ogrodzenie jest na końcu listy morza potrzeb . Te elementy między murkami są metalowe? Robiliście je na zamówienie czy może kupiliście gotowe elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kef 24.05.2011 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam komfortowiczów Przede mną dosyc istotny etap budowy domu - sufit podwieszany (niestety nie da się go nie zauważyc). W związku z tym mam pytanie do wszystkich budujących komfortowego z drewnianym stropem. Jak rozwiązaliście ten element, zeby zminimalizowac liczbę peknięc ? (bo podobnao zawsze sie pojawiają tylko kwestia czasu ). Tj. płyty gk dawaliscie dawaliscie pojedynczo czy podwójnie? No i jakie? Mój wykonawca upiera sie przy ogniochronnych. Będe wdzięczny za wszelkie sugestie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.05.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 EMW, dziękujemy:oops: jest wykonane z metalowych profili, które można kupic w kazdym składzie budowlanym i pomalowane pod kolor dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KristopherBB 02.06.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Witamy wszystkich ! Jesteśmy na dobrej drodze dołączenia do rodziny KOMFORTOWICZÓW. Aktualnie jesteśmy na etapie wydania warunków zabudowy, tak że mamy jeszcze troszkę czasu do rozpoczęcia budowy. Decyzja o Komfortowym zapadła kilka lat temu, lecz dopiero teraz doszła do skutku. Bedziemy budować Komfortowy w wersji podstawowej. Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za wszystkich budujących. P.S. Czy można wiedzieć gdzie budujecie ? bax ponoć budujecie na podkarpaciu, jeżeli nie byłoby to problemem prosilibyśmy o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts