Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KOMFORTOWY 2 pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 591
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Zrobiliśmy wjazd od strony okien kotłownia/łazienka, wydłużając garaż w stronę wjazdu. Tym samym zyskaliśmy dwa pomieszczenia gospodarcze od strony wiatrołapu/korytarza domu. Garaż ma taką teraz szerokość, jak w projekcie długość :) Jest duży i pojemny. Może wygląda to mniej efektownie w stosunku do oryginału, ale za to jest megapraktycznie! Mamy dwa samochody, w tym jednego busa, małe dziecko i wszystko spokojnie można zapakować! I jeszcze zimówki stoją obok.

Wygląda to mniej więcej tak (zdjęcia są z różnego etapu budowy, bo nie mam takich poglądowych w tym temacie):

kominek, alarm, sufity 21.07.2010 035.jpgskarpa 004.jpgskarpa 016.jpgelewacja i sufity 29.06.10 052.jpg

• 2 weeks później...
Moglabys pokazac Wasz kominek? czy juz sie "obklada" granitem?

hazeleyes1982, obietnic dotrzymuję ;)

Mała zmiana - nie jest to granit, tylko marmur (grubość 3 cm). Jeszcze czekamy na listwy cokołowe, więc ostatecznego efektu nie ma, ale kominek, o który chodziło, widać.

kominek kamien 001.jpg

kominek kamien 003.jpg

kominek kamien 004.jpg

Edytowane przez mmisha

mmisha, dzięki za wklejenie fotek kominka bardzo nam to pomogło przy wyborze (w weekend zakupiliśmy mile - trzeba czekać miesiąc ale z tego co śledzę na forum to normalka).

U nas prace powoli idą na przód:) mamy za sobą elektrykę i tynki oraz montaż okien, dziś zamontowali nam bramę garażową i do końca tygodnia mamy mieć styropian zaciągnięty klejem - jak będzie ładna pogoda może jeszcze w tym roku nałożymy kolor. Jutro robią wylewki na górze a w przyszłym tygodniu ruszamy z hydrauliką, coraz ciężej to wszystko ogarnąć:) poniżej kilka fotek, troszkę nie po kolei.

IMAG0102.jpg

IMAG0111.jpg

IMAG0113.jpg

IMAG0114.jpg

IMAG0115.jpg

• 2 weeks później...

Aaaaa, firma MILA, hehe, już - nie znałam, sorry... :/

Ja bym zrobiła centralnie, bo jeśli kominek (tzn. wkład) ma być na środku ściany, to nie będzie to dobrze wyglądało. Co innego jako przeciwwaga do wkładu przesuniętego w którąś ze stron - wtedy jak najbardziej można go obudować z jednej strony szerzej (w przeciwną stronę). Ale i to musiałby być przesunięty znacznie - na tyle, żeby nie popsuło wrażenia i nie wyglądało byle jak. Szczególnie, że projekt jest prosty. Wg mnie nie ma co kombinować.

AGAiADAM ja jestem zwolenniczką asymetrii, ale zgadzam się z mmisha - przesunięcie musiałoby być bardziej znaczne i wskazane byłoby aby ten przesunięty kominek miał jakąś przeciwwagę. Przy tym minimalistycznym rozwiązaniu pozostawiłabym kominek centralnie po środku.

My też mamy Milę. Zdecydowaliśmy się na symetryczne umieszczenie kominka. Wymyśliłam rozwiązanie jak poniżej. Niestety jeszcze nie dokończone :( brakuje czarnej szklanej obwódki po lewej i prawej stronie kominka

http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=dsc0071sc.jpg&res=medium

• 1 month później...

• 1 month później...

Dzień dobry! Już niedługo mamy nadzieję rozpocząć budowę domu naszych marzeń - oczywiście Komfortowego II :D

Czekamy na pozwolenie na budowę, a obecnie poszukujemy wykonawcy.

Czu jest szansa na info na priv, ile płaciliście za SSO? Bo jak na razie wyceny mamy dość rozbieżne...

pozdrawiamy wszystkich budujących

• 1 month później...

Witamy wszystkich komfortowiczów

My rowniez w najblizszym czasie zaczynamy budowe komfortowego II. Projekt nam sie bardzo podoba, ale chcielibysmy (jezeli byloby to mozliwe) zobaczyc go w realu. Moglibysmy dzieki temu (przed budową) dokonac pewnych zmian, naniesc jakies poprawki. Bardzo bysmy byli wdzieczni za wskazówki i rady dotyczace budowy. Jezeli ktos chcialby sie podzielic swoimi doswiadczeniami i umozliwił obejrzenie tego domu byli bysmy bardzo wdzieczni. Jestesmy z kujawsko-pomorskiego (okolice Bydgoszczy). Dla komfortowego II jestesmy gotowi pojechac na drugi koniec Polski :)

Pozdrawiamy