karina j-s 20.09.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 jacobkomfortowyzobacz jak to jest domu nie ma piwnicy nie ma a klotnia juz jest:-)mysle ze lepiej z ta rekreacja na gorze niz w podziemiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 24.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 he he, coś w tym jest no ale przedmiot sporu zniknął z planów więc spoko a co z tym garażem bo nikt mi nie chce napisać, jest ok tzn komfortowy na te dwa auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 24.09.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Garaż trzeba powiększyć - my tak zrobiliśmy To, co jest w projekcie - zapomnij, że dwoma samochodami wygodnie zaparkujesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 06.10.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Mmisha, a jak powiększyliście? Podpowiedz, bo to dla mnie strasznie istotne! Teraz mam taki garaz , że muszę najpierw dzieci wysadzić zanim do niego wjadę bo obijam drzwi z każdej strony, maskara!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 07.10.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Zrobiliśmy wjazd od strony okien kotłownia/łazienka, wydłużając garaż w stronę wjazdu. Tym samym zyskaliśmy dwa pomieszczenia gospodarcze od strony wiatrołapu/korytarza domu. Garaż ma taką teraz szerokość, jak w projekcie długość Jest duży i pojemny. Może wygląda to mniej efektownie w stosunku do oryginału, ale za to jest megapraktycznie! Mamy dwa samochody, w tym jednego busa, małe dziecko i wszystko spokojnie można zapakować! I jeszcze zimówki stoją obok. Wygląda to mniej więcej tak (zdjęcia są z różnego etapu budowy, bo nie mam takich poglądowych w tym temacie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 16.10.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Moglabys pokazac Wasz kominek? czy juz sie "obklada" granitem? hazeleyes1982, obietnic dotrzymuję Mała zmiana - nie jest to granit, tylko marmur (grubość 3 cm). Jeszcze czekamy na listwy cokołowe, więc ostatecznego efektu nie ma, ale kominek, o który chodziło, widać. Edytowane 16 Października 2011 przez mmisha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.10.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 mmisha, bardzo fajnie wyglada. Kolorki ze soba fajnie wspolgraja. Mezowi tez sie podoba i mowi: "jednak ciemny szary fajnie wyglada":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 24.10.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Dzięki. Ten szary rzeczywiście jest udany. Nie wiem, czy na zdjęciu widać, ale nie jest to typowy zimny ciemny odcień szarości, tylko on delikatnie wpada w śliwkę. Z palety RALSTON. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 25.10.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 No wlasnie...ja na monitorze w ogole nie widze szarego:) inna sprawa, ze byc moze kolory sa przeklamane ale mojemu Mezusiowi zawsze sie myla szary z brazowym i grafitowym. Dla niego, to to samo:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGAiADAM 26.10.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 mmisha, dzięki za wklejenie fotek kominka bardzo nam to pomogło przy wyborze (w weekend zakupiliśmy mile - trzeba czekać miesiąc ale z tego co śledzę na forum to normalka). U nas prace powoli idą na przód:) mamy za sobą elektrykę i tynki oraz montaż okien, dziś zamontowali nam bramę garażową i do końca tygodnia mamy mieć styropian zaciągnięty klejem - jak będzie ładna pogoda może jeszcze w tym roku nałożymy kolor. Jutro robią wylewki na górze a w przyszłym tygodniu ruszamy z hydrauliką, coraz ciężej to wszystko ogarnąć poniżej kilka fotek, troszkę nie po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 04.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 w weekend zakupiliśmy mile Że co takiego zakupiliście??? Miło, że się podoba Zrobicie podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGAiADAM 04.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Że co takiego zakupiliście??? Miło, że się podoba Zrobicie podobnie? tak, tak chodzi o kominek:) dostalismy wizualizacje i zastanawiam się nad umieszczeniem wkładu z boku a nie na środku, jak poniżej. jak myślicie??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 04.11.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Aaaaa, firma MILA, hehe, już - nie znałam, sorry... :/ Ja bym zrobiła centralnie, bo jeśli kominek (tzn. wkład) ma być na środku ściany, to nie będzie to dobrze wyglądało. Co innego jako przeciwwaga do wkładu przesuniętego w którąś ze stron - wtedy jak najbardziej można go obudować z jednej strony szerzej (w przeciwną stronę). Ale i to musiałby być przesunięty znacznie - na tyle, żeby nie popsuło wrażenia i nie wyglądało byle jak. Szczególnie, że projekt jest prosty. Wg mnie nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 04.11.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja tez, zdecydowanie za zostawieniem tak, jak jest. Jest, minimalistycznie, nowoczesnie, prosto,nie ma co psuc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 05.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 (edytowane) Hej Kochani Komfortowicze! Fundamenty czas zacząć Edytowane 30 Grudnia 2011 przez jacobkomfortowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 07.11.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Hej Kochani Komfortowicze! Fundamenty czas zacząć Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 12.11.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 AGAiADAM ja jestem zwolenniczką asymetrii, ale zgadzam się z mmisha - przesunięcie musiałoby być bardziej znaczne i wskazane byłoby aby ten przesunięty kominek miał jakąś przeciwwagę. Przy tym minimalistycznym rozwiązaniu pozostawiłabym kominek centralnie po środku. My też mamy Milę. Zdecydowaliśmy się na symetryczne umieszczenie kominka. Wymyśliłam rozwiązanie jak poniżej. Niestety jeszcze nie dokończone brakuje czarnej szklanej obwódki po lewej i prawej stronie kominka http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=dsc0071sc.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 04.01.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A tak wygląda mój Komfortowy. Tak jak pisałem wcześniej to mieszanka komfortowych 1,2 i 3. Przepraszam za bajzel , ale na wiosnę posprzątam http://img27.imageshack.us/img27/8155/dsc42002.jpg http://img857.imageshack.us/img857/3690/dsc42102.jpg http://img37.imageshack.us/img37/2446/dsc41962.jpg http://img577.imageshack.us/img577/7971/dsc42052.jpg http://img685.imageshack.us/img685/162/dsc42182.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiatomekmati 13.02.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dzień dobry! Już niedługo mamy nadzieję rozpocząć budowę domu naszych marzeń - oczywiście Komfortowego II Czekamy na pozwolenie na budowę, a obecnie poszukujemy wykonawcy. Czu jest szansa na info na priv, ile płaciliście za SSO? Bo jak na razie wyceny mamy dość rozbieżne... pozdrawiamy wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ABRA1 27.03.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witamy wszystkich komfortowiczów My rowniez w najblizszym czasie zaczynamy budowe komfortowego II. Projekt nam sie bardzo podoba, ale chcielibysmy (jezeli byloby to mozliwe) zobaczyc go w realu. Moglibysmy dzieki temu (przed budową) dokonac pewnych zmian, naniesc jakies poprawki. Bardzo bysmy byli wdzieczni za wskazówki i rady dotyczace budowy. Jezeli ktos chcialby sie podzielic swoimi doswiadczeniami i umozliwił obejrzenie tego domu byli bysmy bardzo wdzieczni. Jestesmy z kujawsko-pomorskiego (okolice Bydgoszczy). Dla komfortowego II jestesmy gotowi pojechac na drugi koniec Polski Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts