Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KOMFORTOWY 2 pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 591
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pną się pną, tylko czasu brak na wpisy:( my już czekamy na strop, wybraliśmy yetongowski,więc to będzie moment i zamawianych więźbę. Teraz kładę się spać i śnią mi się dachówki, ciągle szukam czegoś "płaskiego" i fajnie grafitowego ;) najlepszy jest motyw jakości dachòwki, co dla mnie jako kobiety jest totalną abstrakcją, ewidentnie wybieram na "oko" :) ps. Czemu to wszystko tyle kosztuje :)

• 2 weeks później...
My serdecznie zapraszamy ale jestesmy dopiero na etapie stanu surowego zamknietego.Teraz szykujemy sie do wstawienia okien ale sluzymy rada i pomoca.Pozdrawiam i witamy w gronie Komfortowych

Witamy Karina. Jeszcze raz WIELKIE dzieki, ze moglismy do Was podjechac i zobaczyc Wasz "domek" :) ...i wysluchac rad. Jak wracalismy do domu to prawie przez caly czas (z malymi przerywnikami) rozmawialismy co powinnismy zmienic w naszym komfortowym (na szczescie mamy jeszcze taka okazję). Takze na nastepny dzien podjechalismy do majstra i pierwsze co, to zmieniamy okna w jadalni i chyba podniesiemy murek przy jednym oknie w salonie, tam gdzie u Ciebie bedzie ten fajny, duzy parapet :) I nie ukrywam, ze dachowka tez nam dala do myslenia. Takze dziękujemy Tobie i Wojtkowi za wszystko i oczywiscie... zapraszamy do nas :)

Witamy Karina. Jeszcze raz WIELKIE dzieki, ze moglismy do Was podjechac i zobaczyc Wasz "domek" :) ...i wysluchac rad. Jak wracalismy do domu to prawie przez caly czas (z malymi przerywnikami) rozmawialismy co powinnismy zmienic w naszym komfortowym (na szczescie mamy jeszcze taka okazję). Takze na nastepny dzien podjechalismy do majstra i pierwsze co, to zmieniamy okna w jadalni i chyba podniesiemy murek przy jednym oknie w salonie, tam gdzie u Ciebie bedzie ten fajny, duzy parapet :) I nie ukrywam, ze dachowka tez nam dala do myslenia. Takze dziękujemy Tobie i Wojtkowi za wszystko i oczywiscie... zapraszamy do nas :)

Kochani bardzo milo nam bylo Was goscic cieszymy sie tez ze moglismy Wam, pomoc pokazac i ewentualnie cos podpowiedziec.Pozdrawiamy i zapraszamy jakbyscie chcieli jeszcze raz cos zobaczyc:-)A jak bedziecie mieli jakies pytania to tez nie ma sprawy.Pozdrawiamy

ABRA1 na jakim etapie jesteście ze swoim domkiem ? My czekamy jeszcze na adaptację - strasznie się to wszystko ciągnie.

Czesc Justyna, my jestesmy na etapie ścian. Przymierzamy sie do stropu. Jak bedziesz miala jakies pytania dotyczace budowy, sluzymy pomocą. Pozdrawiamy

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Justyna mozesz na mnie liczys bede Cie wspierac trzymaj sie i dasz rade:-)Ciesze sie ze forum znow zyje:-)

A my wstawilismy okna :-)Postaram sie zalaczyc zdjecia jutro:-)Pozdrawiam serdecznie

Obiecywalam obiecywalam az w koncu dokonam:-)

To jest link do zdjecia reszte mozna tez obejrzec

:p

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c933cc3157e2036.html

• 2 weeks później...

Karina, dzięki za zdjęcia. Kurcze ten dom ciągle mi się bardzo podoba - to chyba dobry znak :) Czy prostowaliście tylna ścianę domu tą z łazienką ? Tak to wygląda na zdjęciach. Ja w swoim domku planuję wyprostowanie ściany tylnej i bocznej tej od strony kotłowni. Te zaułki wydaja mi się niepotrzebne. Co prawda prostując ścianę od kotłowni zmienię trochę konstrukcje dachu ale chyba wyjdzie nam to na dobre. Innych zmian nie robiłam. W trakcie prac wyjdzie co ze środkiem i ewentualne zmiany naniesiemy w dzienniku budowy.

Karina zazdroszczę Ci widoku swojej chaty w realu, ja moja oglądam narazie tylko w wyobraźni :(

Zaklinowaliśmy się z papierami w gminie, nie podoba im się projektowana linia przyłącza wodnego, narysowana zgodnie z warunkami technicznymi dostawy wody. Taki bezsens, gmina będzie dzwonić do wodociągów z pytaniem dlaczego tak a nie inaczej, dobra dzwońcie, a kiedy ? --- no, jak szef wróci z urlopu :o :o :o

No to czekamy :(

Karina, dzięki za zdjęcia. Kurcze ten dom ciągle mi się bardzo podoba - to chyba dobry znak :) Czy prostowaliście tylna ścianę domu tą z łazienką ? Tak to wygląda na zdjęciach. Ja w swoim domku planuję wyprostowanie ściany tylnej i bocznej tej od strony kotłowni. Te zaułki wydaja mi się niepotrzebne. Co prawda prostując ścianę od kotłowni zmienię trochę konstrukcje dachu ale chyba wyjdzie nam to na dobre. Innych zmian nie robiłam. W trakcie prac wyjdzie co ze środkiem i ewentualne zmiany naniesiemy w dzienniku budowy.

Karina zazdroszczę Ci widoku swojej chaty w realu, ja moja oglądam narazie tylko w wyobraźni :(

Zaklinowaliśmy się z papierami w gminie, nie podoba im się projektowana linia przyłącza wodnego, narysowana zgodnie z warunkami technicznymi dostawy wody. Taki bezsens, gmina będzie dzwonić do wodociągów z pytaniem dlaczego tak a nie inaczej, dobra dzwońcie, a kiedy ? --- no, jak szef wróci z urlopu :o :o :o

No to czekamy :(

Justynko juz niedlugo zobaczysz swoj wymarzony dom:[-)

Co do sciany to rzeczywiscie ja prostowalismy u nas akurat wymagaly tego warunki zabudowy.Jest to dobry uklad dla dachu-wychodzi taniej hi hi hi

Obiecywalam obiecywalam az w koncu dokonam:-)

To jest link do zdjecia reszte mozna tez obejrzec

:p

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c933cc3157e2036.html

Pięknie rośnie Wasz domek :) My już jesteśmy po wylaniu fundamentów - ufffff..... - teraz czekamy na bloczki i murujemy :) I zaczyna się - wybieranie okien, drzwi, bramy garażowej. Ciężka robota :)

• 1 month później...