Justyna1719510114 28.05.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Jak daleko od wjazdu umiejscowić dom ? Wjazd mam od wschodu, działka prostokąt o długości 70 m. Jak to wyglądało w Waszym przypadku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna1719510114 28.05.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Karina dzięki Wstawiaj zdjęcia, wszystkie te ze środka i te z zewnątrz. Może pozostali też się pochwalą, cisza tu taka jakby nic się nie działo a przecież komfortowe pną się w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacobkomfortowy 28.05.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Pną się pną, tylko czasu brak na wpisy:( my już czekamy na strop, wybraliśmy yetongowski,więc to będzie moment i zamawianych więźbę. Teraz kładę się spać i śnią mi się dachówki, ciągle szukam czegoś "płaskiego" i fajnie grafitowego najlepszy jest motyw jakości dachòwki, co dla mnie jako kobiety jest totalną abstrakcją, ewidentnie wybieram na "oko" ps. Czemu to wszystko tyle kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ABRA1 07.06.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 My serdecznie zapraszamy ale jestesmy dopiero na etapie stanu surowego zamknietego.Teraz szykujemy sie do wstawienia okien ale sluzymy rada i pomoca.Pozdrawiam i witamy w gronie Komfortowych Witamy Karina. Jeszcze raz WIELKIE dzieki, ze moglismy do Was podjechac i zobaczyc Wasz "domek" ...i wysluchac rad. Jak wracalismy do domu to prawie przez caly czas (z malymi przerywnikami) rozmawialismy co powinnismy zmienic w naszym komfortowym (na szczescie mamy jeszcze taka okazję). Takze na nastepny dzien podjechalismy do majstra i pierwsze co, to zmieniamy okna w jadalni i chyba podniesiemy murek przy jednym oknie w salonie, tam gdzie u Ciebie bedzie ten fajny, duzy parapet I nie ukrywam, ze dachowka tez nam dala do myslenia. Takze dziękujemy Tobie i Wojtkowi za wszystko i oczywiscie... zapraszamy do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna1719510114 07.06.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Gdzie te obiecane zdjęcia ABRA1 na jakim etapie jesteście ze swoim domkiem ? My czekamy jeszcze na adaptację - strasznie się to wszystko ciągnie. Edytowane 7 Czerwca 2012 przez *Justyna* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmisha 08.06.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Justyna, to zależy jak masz w warunkach zabudowy - tam jest określona minimalna odległość od osi jezdni. W każdym razie radzę jak najbliżej - lepiej zostawić sobie więcej miejsca na ogród od słonecznej tarasowej strony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz21 08.06.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Też tak myślę jak mmisha. Z tyłu domu jest zazwyczaj spokój a plac przed ulicą jest bezsensu- glośno i tłoczno. Także polecam jak najbliżej, moi rodzice tak mają i sa zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rrafał 12.06.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Tutaj są fotki z realizacji http://www.mgprojekt.com.pl/zdjecia-z-realizacjinie ma wszystkich ich projektów ale Komfortowego 2 oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Agnieszka. 12.06.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jaki piękny ten domek! Czemu oni maja tyle ładnych domków?! Sama juz nie wiem co wybrać...ciężka sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 16.06.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Witamy Karina. Jeszcze raz WIELKIE dzieki, ze moglismy do Was podjechac i zobaczyc Wasz "domek" ...i wysluchac rad. Jak wracalismy do domu to prawie przez caly czas (z malymi przerywnikami) rozmawialismy co powinnismy zmienic w naszym komfortowym (na szczescie mamy jeszcze taka okazję). Takze na nastepny dzien podjechalismy do majstra i pierwsze co, to zmieniamy okna w jadalni i chyba podniesiemy murek przy jednym oknie w salonie, tam gdzie u Ciebie bedzie ten fajny, duzy parapet I nie ukrywam, ze dachowka tez nam dala do myslenia. Takze dziękujemy Tobie i Wojtkowi za wszystko i oczywiscie... zapraszamy do nas Kochani bardzo milo nam bylo Was goscic cieszymy sie tez ze moglismy Wam, pomoc pokazac i ewentualnie cos podpowiedziec.Pozdrawiamy i zapraszamy jakbyscie chcieli jeszcze raz cos zobaczyc:-)A jak bedziecie mieli jakies pytania to tez nie ma sprawy.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ABRA1 18.06.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 ABRA1 na jakim etapie jesteście ze swoim domkiem ? My czekamy jeszcze na adaptację - strasznie się to wszystko ciągnie. Czesc Justyna, my jestesmy na etapie ścian. Przymierzamy sie do stropu. Jak bedziesz miala jakies pytania dotyczace budowy, sluzymy pomocą. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rrafał 03.07.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A możesz jakieś zdjęcia wstawić?? Ja szukam projektu z tej pracowni bo to solidna firma i wszyscy mi ją polecaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz21 16.07.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 sa zdjęcia na stronie mg ale chetnie tez zobacze jeszcze szczegółnie wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 19.07.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Justyna mozesz na mnie liczys bede Cie wspierac trzymaj sie i dasz rade:-)Ciesze sie ze forum znow zyje:-) A my wstawilismy okna :-)Postaram sie zalaczyc zdjecia jutro:-)Pozdrawiam serdecznie Obiecywalam obiecywalam az w koncu dokonam:-) To jest link do zdjecia reszte mozna tez obejrzec http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c933cc3157e2036.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna1719510114 30.07.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Karina, dzięki za zdjęcia. Kurcze ten dom ciągle mi się bardzo podoba - to chyba dobry znak Czy prostowaliście tylna ścianę domu tą z łazienką ? Tak to wygląda na zdjęciach. Ja w swoim domku planuję wyprostowanie ściany tylnej i bocznej tej od strony kotłowni. Te zaułki wydaja mi się niepotrzebne. Co prawda prostując ścianę od kotłowni zmienię trochę konstrukcje dachu ale chyba wyjdzie nam to na dobre. Innych zmian nie robiłam. W trakcie prac wyjdzie co ze środkiem i ewentualne zmiany naniesiemy w dzienniku budowy. Karina zazdroszczę Ci widoku swojej chaty w realu, ja moja oglądam narazie tylko w wyobraźni Zaklinowaliśmy się z papierami w gminie, nie podoba im się projektowana linia przyłącza wodnego, narysowana zgodnie z warunkami technicznymi dostawy wody. Taki bezsens, gmina będzie dzwonić do wodociągów z pytaniem dlaczego tak a nie inaczej, dobra dzwońcie, a kiedy ? --- no, jak szef wróci z urlopu :o No to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 31.07.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Karina, dzięki za zdjęcia. Kurcze ten dom ciągle mi się bardzo podoba - to chyba dobry znak Czy prostowaliście tylna ścianę domu tą z łazienką ? Tak to wygląda na zdjęciach. Ja w swoim domku planuję wyprostowanie ściany tylnej i bocznej tej od strony kotłowni. Te zaułki wydaja mi się niepotrzebne. Co prawda prostując ścianę od kotłowni zmienię trochę konstrukcje dachu ale chyba wyjdzie nam to na dobre. Innych zmian nie robiłam. W trakcie prac wyjdzie co ze środkiem i ewentualne zmiany naniesiemy w dzienniku budowy. Karina zazdroszczę Ci widoku swojej chaty w realu, ja moja oglądam narazie tylko w wyobraźni Zaklinowaliśmy się z papierami w gminie, nie podoba im się projektowana linia przyłącza wodnego, narysowana zgodnie z warunkami technicznymi dostawy wody. Taki bezsens, gmina będzie dzwonić do wodociągów z pytaniem dlaczego tak a nie inaczej, dobra dzwońcie, a kiedy ? --- no, jak szef wróci z urlopu :o No to czekamy Justynko juz niedlugo zobaczysz swoj wymarzony dom:[-) Co do sciany to rzeczywiscie ja prostowalismy u nas akurat wymagaly tego warunki zabudowy.Jest to dobry uklad dla dachu-wychodzi taniej hi hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiatomekmati 31.07.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Obiecywalam obiecywalam az w koncu dokonam:-) To jest link do zdjecia reszte mozna tez obejrzec http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c933cc3157e2036.html Pięknie rośnie Wasz domek My już jesteśmy po wylaniu fundamentów - ufffff..... - teraz czekamy na bloczki i murujemy I zaczyna się - wybieranie okien, drzwi, bramy garażowej. Ciężka robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 08.08.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Pięknie rośnie Wasz domek My już jesteśmy po wylaniu fundamentów - ufffff..... - teraz czekamy na bloczki i murujemy I zaczyna się - wybieranie okien, drzwi, bramy garażowej. Ciężka robota Teraz bedzie tylko ciekawiej i weselej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina j-s 08.08.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Mam pytanie do tych co mieszkaja jestesmy na etapie ustalania gniazdek wlacznikow itd jakies zlote rady?cos chcielibyscie zmienic poprawic dodac?prosze o wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiatomekmati 19.09.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Mam pytanie, czy wstawialiście do swoich Komfortowych rekuperację? My wstępnie byliśmy na tak, po spotkaniach z firmami mamy wątpliwości. Jesteśmy ciekawi jak to wygląda u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts