seba_x 21.03.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Trzeba uważać na 0. Majster myślał że chudziak jest do końca bloczka. chciał zalewać na równo a my mamy przecież ok 35cm niżej. Cały czas musicie pilnować by wewnętrzne ławy były niższe niż zewnętrzne. czy podłoga w środku domu jest poniżej gruntu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 22.03.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Mój kierownik zażyczył sobie zbrojony wieniec na fundamentach. Nie będę miał ocieplenia pod drzwiami. http://images22.fotosik.pl/62/38c114a964bf56f6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaesmi 23.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 może mnie to zdopinguje żeby przygęścic ruchy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 23.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jakub Ale wam zazdroszcze że już zaczęliście Domek jest śliczny,też taki będę miała Czekamy na pozwolenie na budowe i ruszamy Jeszcze musimy pisać o zezwolenie na okap (1,5m od granicy z ząsiadem) Pewnie czasowo jeszcze zejdzie Mam nadzieję że do maja już wszystko załatwimy.Piszcie proszę o postępach w pracy, to dla mnie taka radość że nie mogę się doczekać następnych informacji od was!!! Zmienialiście coś w projekcie? Pozdrawiam i POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 23.03.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Basia37 Chociaż to dopiero początek...zmęczenie daje o sobie znać...Jakub "padł" niemal równo z dziećmi... Zapomniałam się przedstawić - Jak w nicku - Mysza - żona Kuby Na razie wiele nie widać - wciąż "siedzimy" w ziemi, no może troszkę ponad poziom...Niecierpliwie chcielibyśmy mieć choć kawałeczek ściany... W projekcie trochę zmieniliśmy: -- okna w jadalni zostały wydłużone-zaczynają się 35 cm nad podłogą --gabinet został zmniejszony o 70 cm-dzięki temu powiększona została sypialnia --zmniejszyliśmy okno w sypialni do 270 cm -- powiększyliśmy łazienkę przy naszej sypialni do 10 m2 --wygospodarowaliśmy w sypialni garderobę ( na ścianie od strony gabinetu ) - dlatego m.in przesunęliśmy ścianę i skróciliśmy okno --2 okna w naszej łazience 60/200 --zmniejszyliśmy łazienkę dla dzieci --z sauny i części łazienki dla dzieci zrobiliśmy pralnię --zrezygnowaliśmy z dwóch kominów, ponieważ chcemy mieć piec kondensacyjny i wentylację mechaniczną;został tylko komin do kominka ...chyba tyle, ale może coś pominęłam... ...jeszcze jedno-do garażu został dobudowany gabinet 6x8m, więc budynek będzie jednak wyglądał inaczej... A propos' projektu - został wybrany spośród wielu oglądanych na przestrzeni chyba 3 lat...I w zasadzie od początku byliśmy w nim ( może bardziej ja ? ) zakochani... Pozdrawiam wszystkich wielbicieli "komfortowego"... Ale Jankoś chrapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 27.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Cześć Kubaimycha napiszcie proszę coś o domku Może jakieś zdjęcie? (malutkie chociaż) Jak prace? Wszystko idzie zgodnie z planem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 28.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Cześć Basia37 Zdjęcia postaram się wkleić wieczorem lub jutro. Jesteśmy na etapie zagęszczania podłoża.J utro wchodzi hydraulik. Mam nadzieję, że w poniedziałek zalejemy chudziak i w końcu coś będzie widać... Troszkę rzeczy nas zaskoczyło - kolejna ciężarówka z piachem i wciąż za mało Nie wiedziałam, że można wydać tak dużo na coś, czego niemal nie widać Nie muszę Ci pewnie mówić, że żyjemy tą budową !!! Pozdrawiam ciepło Renata P.S. Czy Ty już zaczęłaś ? Gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 28.03.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Cześć Renata Po pierwsze widziałam twój post gdzie zachwycałam się nowym domkiem z MG( i tak wróciłam do komfortowego) stanęłaś jakby w mojej obronie : Chwała ci za to To jakiś nadęty gbur Ja jeszcze nie buduję .Warunki i plan zagospodarowania są w geodezji ,jak tylko wszystko załatwimy zaczynamy w woj.świętokrzyskim Czekam niecierpliwie na cd.waszych przygód z Komfortowym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 29.03.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Trzeba uważać na 0. Majster myślał że chudziak jest do końca bloczka. chciał zalewać na równo a my mamy przecież ok 35cm niżej. Cały czas musicie pilnować by wewnętrzne ławy były niższe niż zewnętrzne. czy podłoga w środku domu jest poniżej gruntu ? Na wieńcu będzie już kładziona podłoga, tak więc wszystkie wcześniejsze warstwy (chudziak,izolacja, styropian itd ) są poniżej , ale nie poniżej gruntu ! Tak jest w projekcie ( nie ma tylko wieńca , ale tak chciał kierbud )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 30.03.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam Jesteśmy na etapie zagęszczania piachu. Wczoraj kanalize robili 12 godzin. Poszło ok 60m rur <a href=http://images20.fotosik.pl/183/4135b4d1739ac9c9.jpg' alt='4135b4d1739ac9c9.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 30.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam Jesteśmy na etapie zagęszczania piachu. Wczoraj kanalize robili 12 godzin. Poszło ok 60m rur <a href=http://images20.fotosik.pl/183/4135b4d1739ac9c9.jpg' alt='4135b4d1739ac9c9.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 07.04.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam Na święta zrobiliśmy sobie prezent i zakończyliśmy stan O Wszystkim życzymy Wesołych Świąt URL=www.fotosik.pl][img]http://images20.fotosik.pl/207/535a12bf3db9f635.jpg[/url][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 09.04.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witajcie Nareszcie jakieś informacje Coś się dzieje! Zaglądam codziennie na waszą stronę Bardzo mnie interesuję, każdy krok waszej budowy U nas, cały czas pod górkę Po świętach, muszę jescze pisac, o zezwolenie na okap przy granicy(choć tam są sady)i jeszcze z miesiąc zejdzie.Napiszcie proszę czy były jakieś problemy na wstępie budowy? Dużo się słyszy o niedociągnięciach biura MG Projekt Pozdrawiam serdecznie. Wszystkiego dobrego z okazji wiąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 09.04.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Z okazji Świąt Wielkiej Nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 16.04.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 16.04.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 ? Basiu co znaczy Twój znak zapytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 16.04.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam Nie mogę się doczekać zdjęć i informacji o Waszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 16.04.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Zaglądam codziennie z nadzieją że zobaczę coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 16.04.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam Nie mogę się doczekać zdjęć i informacji o Waszej budowie Jutro zaczynamy z bloczka w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 16.04.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Jutro jesteśmy umówieni z architektem na naszej działce, ma sprawdzić czy Komfortowy to dobry wybór ale ja i tak jestem już zdecydowana To projekt który spełnia wszystkie moje wymagania Mojego męża może jeszcze przekonywać i namawiać na inny projekt ,ja się tak łatwo nie poddam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts