Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KOMFORTOWY 2 pracownia MGPROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 591
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakub Ale wam zazdroszcze że już zaczęliście Domek jest śliczny,też taki będę miała :D Czekamy na pozwolenie na budowe i ruszamy Jeszcze musimy pisać o zezwolenie na okap (1,5m od granicy z ząsiadem) Pewnie czasowo jeszcze zejdzie

Mam nadzieję że do maja już wszystko załatwimy.Piszcie proszę o postępach w pracy, to dla mnie taka radość że nie mogę się doczekać następnych informacji od was!!! :lol: Zmienialiście coś w projekcie? Pozdrawiam i POWODZENIA

Basia37

Chociaż to dopiero początek...zmęczenie daje o sobie znać...Jakub "padł" niemal równo z dziećmi...

Zapomniałam się przedstawić - Jak w nicku - Mysza - żona Kuby :)

Na razie wiele nie widać - wciąż "siedzimy" w ziemi, no może troszkę ponad poziom...Niecierpliwie chcielibyśmy mieć choć kawałeczek ściany...

W projekcie trochę zmieniliśmy:

-- okna w jadalni zostały wydłużone-zaczynają się 35 cm nad podłogą

--gabinet został zmniejszony o 70 cm-dzięki temu powiększona została sypialnia

--zmniejszyliśmy okno w sypialni do 270 cm

-- powiększyliśmy łazienkę przy naszej sypialni do 10 m2

--wygospodarowaliśmy w sypialni garderobę ( na ścianie od strony gabinetu ) - dlatego m.in przesunęliśmy ścianę i skróciliśmy okno

--2 okna w naszej łazience 60/200

--zmniejszyliśmy łazienkę dla dzieci

--z sauny i części łazienki dla dzieci zrobiliśmy pralnię

--zrezygnowaliśmy z dwóch kominów, ponieważ chcemy mieć piec kondensacyjny i wentylację mechaniczną;został tylko komin do kominka

...chyba tyle, ale może coś pominęłam...

...jeszcze jedno-do garażu został dobudowany gabinet 6x8m, więc budynek będzie jednak wyglądał inaczej...

A propos' projektu - został wybrany spośród wielu oglądanych na przestrzeni chyba 3 lat...I w zasadzie od początku byliśmy w nim ( może bardziej ja ? ) zakochani...

Pozdrawiam wszystkich wielbicieli "komfortowego"...

Ale Jankoś chrapie :lol:

Cześć Basia37

Zdjęcia postaram się wkleić wieczorem lub jutro. Jesteśmy na etapie zagęszczania podłoża.J utro wchodzi hydraulik. Mam nadzieję, że w poniedziałek zalejemy chudziak i w końcu coś będzie widać... :)

Troszkę rzeczy nas zaskoczyło - kolejna ciężarówka z piachem i wciąż za mało :(

Nie wiedziałam, że można wydać tak dużo na coś, czego niemal nie widać :-?

Nie muszę Ci pewnie mówić, że żyjemy tą budową !!!

Pozdrawiam ciepło

Renata

P.S. Czy Ty już zaczęłaś ? Gdzie ?

Cześć Renata Po pierwsze widziałam twój post gdzie zachwycałam się nowym domkiem z MG( i tak wróciłam do komfortowego) stanęłaś jakby w mojej obronie : Chwała ci za to :lol: To jakiś nadęty gbur :evil:

Ja jeszcze nie buduję .Warunki i plan zagospodarowania są w geodezji ,jak tylko wszystko załatwimy zaczynamy w woj.świętokrzyskim Czekam niecierpliwie na cd.waszych przygód z Komfortowym.Pozdrawiam

Trzeba uważać na 0. Majster myślał że chudziak jest do końca bloczka. chciał zalewać na równo a my mamy przecież ok 35cm niżej. Cały czas musicie pilnować by wewnętrzne ławy były niższe niż zewnętrzne.

czy podłoga w środku domu jest poniżej gruntu ?

Na wieńcu będzie już kładziona podłoga, tak więc wszystkie wcześniejsze warstwy (chudziak,izolacja, styropian itd ) są poniżej , ale nie poniżej gruntu !

Tak jest w projekcie ( nie ma tylko wieńca , ale tak chciał kierbud )...

Witajcie Nareszcie jakieś informacje Coś się dzieje! Zaglądam codziennie na waszą stronę Bardzo mnie interesuję, każdy krok waszej budowy U nas, cały czas pod górkę Po świętach, muszę jescze pisac, o zezwolenie na okap przy granicy(choć tam są sady)i jeszcze z miesiąc zejdzie.Napiszcie proszę czy były jakieś problemy na wstępie budowy? Dużo się słyszy o niedociągnięciach biura MG Projekt

Pozdrawiam serdecznie. Wszystkiego dobrego z okazji wiąt