jakub jankowski 20.04.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Rano wyglądało tak:http://images20.fotosik.pl/248/807e77d1363027e1.jpgNa fajrant bloczków było już miejscami 5 warstw. Jak wróciłem było już za ciemno by zrobić zdjęcie. Jutro zrobię i wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 22.04.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Ojejj! Aż mi się gęba śmieje jak was widzę !Nawet stołu i krzeseł nie trzeba ,by było przyjemnie. Dziękuję bardzo za zdjęcia i proszę o więcej .Fajnie tak posiedzieć w różnych miejscach , w każdym etapie budowy i planować ich aranżację,To chyba najfajniejsze z całej budowy "marzenia i planowanie" Z biegiem czasu rezygnuje się z wielu rzeczy ,bo okazuje się ,że jest nieosiągalne lub po prostu ,brak funduszy.Ja na razie jestem na tym "najfajniejszym" i chyba jeszcze trochę tak zostanie. Super dzieciaczki .Pozdrawiam Was gorąco .Dobrej pogody życzę i super ekipy budowlanej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tina 23.04.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 witam w tym wątku super piknik kubaimycha przymierzamy się do zakupu projektu Komfortowy2. Narazie planujemy, omawiamy, analizujemy. Bedziemy budować się w Chybach pod Poznaniem, ale czekamy az minie boom, czyli budowę planujemy na wiosnę 2009 Może wcześniej zrobimy fundamenty. Jestem początkująća w temacie budownictwa, dlatego wybaczcie banalne pytania. Powiedzcie jak wygląda procedura zakupu projektu. Co trzeba zrobić przed? Pojechac na działkę z architektem? Z architektem tego studia, które robiło projekt czy dowolnym? Jaki macie pomysł na aranżację poddasza? My na pewno zrobimy tam pokój gościnny i w związku z tym łazienkę, zastanwiamy się nad sauną u góry, w w miejsce sauny na dole zrobić pralnię. Mąż chciałby też pokój/ pomieszczenie ze stołem bilardowym no cóż chyba nie pójdzie na kompromis i zrobimy go chyba nad salonem. Chciałabym tez kawałek strychu jako pomieszczenie gospodarcze. Czy robicie częsciowe podpiwniczenie? serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 23.04.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 witam w tym wątku super piknik kubaimycha przymierzamy się do zakupu projektu Komfortowy2. Narazie planujemy, omawiamy, analizujemy. Bedziemy budować się w Chybach pod Poznaniem, ale czekamy az minie boom, czyli budowę planujemy na wiosnę 2009 Może wcześniej zrobimy fundamenty. Jestem początkująća w temacie budownictwa, dlatego wybaczcie banalne pytania. Powiedzcie jak wygląda procedura zakupu projektu. Co trzeba zrobić przed? Pojechac na działkę z architektem? Z architektem tego studia, które robiło projekt czy dowolnym? Jaki macie pomysł na aranżację poddasza? My na pewno zrobimy tam pokój gościnny i w związku z tym łazienkę, zastanwiamy się nad sauną u góry, w w miejsce sauny na dole zrobić pralnię. Mąż chciałby też pokój/ pomieszczenie ze stołem bilardowym no cóż chyba nie pójdzie na kompromis i zrobimy go chyba nad salonem. Chciałabym tez kawałek strychu jako pomieszczenie gospodarcze. Czy robicie częsciowe podpiwniczenie? serdecznie pozdrawiam Witamy wśród zafascynowanych komfortowym 2 Odpowiadając na pytania: 1.Wybierając projekt trzeba wziąć pod uwagę; --usytuowanie działki-wjazdu względem stron świata --miejscowy plan zagospodarowania lub warunki zabudowy ( może się zdażyć, że gmina wymaga innego kąta nachylenia dachu lub szerokości elewacji itp. - tak było u nas... --wielkość działki...ten projekt jest dość rozłożysty 2. Poddasze będzie tylko poddaszem, gdzie część będzie wydzielona na tzw. graciarnię, a w drugiej część rekreacyjna z np stołem do bilarda... 3.Podpiwniczenia w ogóle nie robimy Trochę poprzestawialiśmy wewnątrz: --zmniejszyliśmy gabinet, przez to wydzielając w sypialni miejsce na 2 garderoby ( osobna dla mnie i męża-bałaganiarza --powiększyliśmy łazienkę kosztem garderoby do ok 11 m2- będzie w niej łaźnia parowa --zmniejszyliśmy łazienkę przy sypialniach dzieci kosztem wydzielenia pralni --trochę zostały zmienione okna ( wydłużone okna w wykuszu i w naszej łazience do 200 cm ) --zaplanowany jest kominek dwustronny ( szyby vis a vis salon-kuchnia) -- no i została "doklejona" część usługowa - gabinet od strony garażu... ...najbardziej podoba mi się pomysł z wysokim salonem...zawsze o takim marzyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tina 23.04.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 dzieki, no to koncepcje mamy podobne nasza dzialka ma front 27 m z malym kawalkiem, lacznie ma 1026m2, wiec dom sie zmiesci, pod tym katem szukalismy projektu. Warunki zabudowy sa, musimy sprawdzic. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 24.04.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 WitamU Nas ekipa "włączyła 5 bieg"http://images20.fotosik.pl/264/b71ccfaa9657095e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasparza 01.05.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ja mam już pozwolenie na budowę, znalezionych fachowców, od dzisiaj kierownika budowy i wszystko zapowiada rychły początek prac (mam ndzieję, że pod koniec czerwca w końcu zacznę). Postanowiliśmy budować z Porothermu (chociaż przy obecnych cenach i problemach zakupowych to żaden pomysł nie jest dobry) . Napiszcie proszę czy macie już wycenę dachu? Pozdrawiam wszystkich ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 01.05.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ja mam już pozwolenie na budowę, znalezionych fachowców, od dzisiaj kierownika budowy i wszystko zapowiada rychły początek prac (mam ndzieję, że pod koniec czerwca w końcu zacznę). Postanowiliśmy budować z Porothermu (chociaż przy obecnych cenach i problemach zakupowych to żaden pomysł nie jest dobry) . Napiszcie proszę czy macie już wycenę dachu? Pozdrawiam wszystkich ciepło Witam Znalazłem dekarzy za 13000zł z rynnami. Kupiłem dachówke ceramiczną jesienny liść Robena. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasparza 01.05.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Jakub, Dzięki za szybką odpowiedź. Bardzo ładny ten liść . Idzie Wam tak sprawnie, że aż miło popatrzeć. Teraz będę odzywać się częściej . Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 01.05.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Tak wyglądała budowa w piątek http://images20.fotosik.pl/291/904a23b01b407fe9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 03.05.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Witam.Dawno do Was nie zaglądałam, ale tylko dlatego ,że byłam u rodzinki ,a tam nie ma internetu.Widzę że mury pną się w górę i tak trzymać! Napisz Renatko czy wszystko idzie zgodnie z planem i wklejaj zdjęcia.Pozdrawiam Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 03.05.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Ekipa ma wolne, jak większość...do końca tygodnia. Dzisiaj wstępnie rozmawialiśmy z elektrykiem i "magikiem" od alarmów, sieci internetowej itp.W zasadzie mamy niemal komplet wykonawców...ale czas pokaże, jak to z nimi będzie...Zamówiliśmy już okna...będą dopiero na sierpień. Tak na marginesie, to razem z drzwiami wejściowymi i garażowymi wyszła niezła suma...No, ale należało się z tym liczyć już na etapie wyboru projektu...Taka ilość i wielkość okien to z drugiej strony jeden z podstawowych atutów tego domu... W każdym razie mamy śmiałe plany na zamieszkanie w naszym wymarzonym komfortowym jeszcze w tym roku... Weekend spędzam nad projektowaniem łazienek i podłogi w salonie...Nie jest to tym, czym zajmuję się na co dzień, toteż trochę czasu mi to zajęło... Trochę pojeździliśmy po sklepach, zastanawiając się nad późniejszymi wyborami ( gresy, umywalki itp.)..."Sprzedaliśmy" dzieci babci ( mieszka na stałe w Holandii, więc jest przeszczęśliwa ! ) i mieliśmy czas na myślenie, co fajnego możemy u siebie zrobić... ...zdjęcia...dopiero w przyszłym tygodniu, jak będą szalować nadproża... Pozdrawiam ciepło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 04.05.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Nasze dzisiejsze zakupy Była promocja, wzięliśmy wszystkie http://images21.fotosik.pl/247/db9cde865e83667c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 04.05.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Efekt końcowy ma wyglądać tak:http://images21.fotosik.pl/248/dca05174b22cc637.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 13.05.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam co słychać?Renata napiszcie kilka słów i wklejcie jakieś fotki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 15.05.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 KUBAIMYCHA ,właśnie dziś zakupiliśmy projekt KOMFORTOWEGO Mniejsza wersja .Tamten niestety jest za duży na naszą działkę ,ale i tak jestem szczęśliwa Podnosimy mury na 2,70 i poddasze na 30stopn, też będzie piękny Z 4 pokoi robimy 3 ,powiększymy WC kosztem przejścia do kotłowni (wejście do garażu będzie przy wejściu w holu) Czekamy teraz na zezwolenie i do dzieła, chociaż fundamenty.Napiszcie co u Was się dzieje .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 15.05.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 To nasz domekhttp://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia37 16.05.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Jejku nikt tu nie zagląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 16.05.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Jejku nikt tu nie zagląda? Witaj Basieńko, ostatnio dużo sie dzieje i nawet nie mamy czasu Mysia coś napisać a ja wkleić. Aparat mam w samochodzie więc fotki wkleję jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 16.06.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Basiu przepraszam za opóźnienia ale ostatnio nie mieliśmy czasu.Strop zajął nam 5 tyg.http://images12.fotosik.pl/89/f5292bff01322839.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts