tynka 06.09.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 wiewm...wiem..i aż się boję czy ja to przeżyję hehe ja też myślałam o "skróceniu" Komfortowego II, ale on jest idealny i nie wiem co miałabym mu obciąć W każdym razie na dobre by mu to nie wyszło Okna SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fiu fiu ! nie mogę się już doczekać widoku tych najokazalszych w salonie i sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackZaba 06.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam się ładnie, bo to pierwszy mój post na forum,dokładnie ten sam dylemat z projektem nas dopadł co Tynkę, żeby było weselej też wczoraj konsultowaliśmy pomysł naszych drobnych zmian do mniejszej wersji C i też nasz architekt, a przyszły inspektor nadzoru, 1,5h debatę zakończył stwierdzeniem, że skoro idealnie nam pasuje Komfortowy II, to czemu się jeszcze zastanawiamy. Hmm dylemat jest tylko jeden, ten dom wydaje się ciut za duży do naszych potrzeb, a jeden za duży dom już wybudowaliśmy i niedawno podjęliśmy wyzwanie nownej budowy.W planach start i zakończenie w przyszłym roku, jesień i zimę mamy na ogarnięcie papierologii, działka już jest i pierwsze kroki porządkowe zakończone, będzie to po wschodniej stronie prowincji warszawskich...@kubaimycha chcielibyśmy skonfrontować na żywo nasze wyobrażenie i odwiedzić Was na moment, bo nie możemy sobie jakoś przełożyć tego papierowego wzoru na realne wymiary, sprawdźcie proszę w wolnej chwili PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 07.09.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Cześć !Problemy z sprzętem,problemy z pamięciom(zapomniałam hasła) i potem wyjazdy itd. są powodem mojej długie nieobecności na forum,a racze nie pisania bo zaglądałam codziennie!KUBAIMYCHA jestem zachwycona waszymi postępami ,wiedziałam,że ten domek będzie cudny. Już tak dużo zrobiliście.Tyle jeszcze przede mną .Muszę się pochwalić bo nie miałam okazji ,fundamenty mojego komfortowego(podstawowy)są już wylane .Teraz czekamy na pogodę (leejee)i pniemy się w górę. tynka my też zmienialiśmy kąt nachylenia dachu i było to zrobione przez architekta w ramach adaptacji i zmian , bez żadnego konstruktora Pozdrawiam serdecznie -dawniejsza Basia37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 07.09.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witaj Inwestorko71, cieszę się, że powróciłaś na forum. Zrozumiałam, że jednak nie będzie to wersjaC choć chyba właśnie do niej się początkowo przymierzałaś? Czy wiesz ie mniej więcej wynosi powierzchnia dachu po zmianie kąta nachylenia? Robicie wiatrołap? z tego, co pisałaś chcesz zrobić użytkowe poddasze-my również (zależy nam przede wszystkim na antresoli) Jakich zmian dokonałaś? Czy coś jeszcze oprócz tego, co wymieniłaś na poprzedniej stronie? Nie wiem dlaczego architekt powiedział nam, że taka zmiana musi przejść przez konstruktora-być może chodziło jedynie o te projekty MGProjekt, które mają rażące błędy typu zaledwie 1 belka podtrzymująca cały dach w garażu (a to grozi zawaleniem)-pokazywał nam to w 1 projekcie, który akurat "przerabiał". Jednak jeśli projekt będzie ok, to pewnie obejdzie się bez konstruktora. Okazało się, że Komfortowy II ze względu na wymiary nie pasuje do naszych warunków zabudowy a wersja C mieści się na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 08.09.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 WITAM TYNKANIE WIEM DOKłADNIE ILE WYNOSI TERAZ POWIERZCHNIA DACHU BO ZMNIEJSZYLIśMY JESZCZE GARAż. WYRóWNANY JEST Z DOMEM ,SPRAWDZę JUTRO W PROJEKCIE I PODAM DOKłADNE WYMIARY.DOM JEST SUPER ,CHCIAłAM "KOMFORTOWEGO 2" ALE MAMY ZBYT MAłą DZIAłKę . ZDECYDOWALIśMY SIę WIęC NA http://www.mgprojekt.com.pl/domki/komfortowy/index.phpJEDYNE CO MNIE MARTWI W TYM PROJEKCIE ,TO ZBYT MAłE POKOJE DZIECI ,I DLATEGO NIE WIEM JESZCZE CZY NIE ZROBIE Z 4-ECH POKOI TRZY.NA GóRZE JAKąś SUSZARNIę I PRASOWANIE.WEJśCIE DO KOTłOWNI BęDZIE PRZEZ GARAż ,A W TYM MIEJSCU PRYSZNIC I TYM SPOSOBEM POWIęKSZE łAZIENKę .MUSZę MIEć DWIE BO MAM DORASTAJąCE CóRKI,I JUż MAMY PROBLEMY Z RANNYM MYCIEM (CHOć TERAZ TEż Są DWIE) A,WEJśCIE Z GARAżU, TUż PRZY DRZWIACH WEJśCIOWYCH (ZAWSZE TO BLIżEJ Z ZAKUPAMI DO KUCHNI) W MIEJSCU GARDEROBY PRALNIA .I PRZESUNELIśMY TEż śCIANKę ODDZIELAJąCą KORYTARZ I SALON Pół METRA W POKOJE BY ZABUDOWAć CAłą śCIANę SZAFAMI OD STRONY PRZEJśCIA Z POWODU-(BRAK GARDEROBY NA PłASZCZE I WIATROłAPU)POZDRAWIAM ,JAK SOBIE COś PRZYPOMNę TO NAPISZę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 12.09.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zapytam skromnie, choć przyznam, że już wysiedzieć nie mogę .....macie Reniu resztę okien? ..i zdjęcia? nie mogę się doczekać widoku tych dużych pięknych okien w salonie i sypialni i tego fajowego narożnego w kuchni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 12.09.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zapytam skromnie, choć przyznam, że już wysiedzieć nie mogę .....macie Reniu resztę okien? ..i zdjęcia? nie mogę się doczekać widoku tych dużych pięknych okien w salonie i sypialni i tego fajowego narożnego w kuchni..... W zasadzie reszta okien zostanie wstawiona dopiero po wylewkach, czyli nie wcześniej niż za 2 tygodnie...Na razie jesteśmy na etapie pompy ciepła i podłogówki...Ale, jak tylko będzie, co pokazywać oczywiście zamieszczę fotki. Co u Was ? Jak z wyborem projektu ? pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 12.09.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dzisiaj ma zapaść ostateczna decyzja, bo jedziemy do architekta (który powiedział, ze nie będzie nas już gnębił i wybijał pewnych rzeczy z głowy i bez słowa zrobi, co mu każemy ) zatem jedziemy z 2 projektami -oczywiście jeden z nich to Komfortowy. Drugi awaryjny ( w razie, gdyby Komfortowy z pewnych powodów musiał odpaść) Mały stresik jest, ale cieszę się, że decyzja już dzisiaj zapadnie (hehe tak samo myślałam w zeszłym tygodniu :roll) również ciepło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjuszm 25.09.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witajcie; Ja po raz pierwszy na forum. Umnie wlasnie sciany zaczynaja sie piac w gore - troche mnie przetrzymala pogoda ale teraz juz trzeba ruszyc ostro. Buduje w Lublinie Komfortowego II.Prosze powiedzcie mi czy mozna polegac na zestawieniu materialowym ktore otrzymalem wraz z projektem. Chodzi mi glownie o strop bo niedlugo musze zamawiac.Kuba i Mycha jak udalo ci sie zalatwic dachowke za 17 tys. Mi wycenili cementowa na 26 000 wynika z tego ze mnie "pociagneli". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 25.09.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Zapytam skromnie, choć przyznam, że już wysiedzieć nie mogę .....macie Reniu resztę okien? ..i zdjęcia? nie mogę się doczekać widoku tych dużych pięknych okien w salonie i sypialni i tego fajowego narożnego w kuchni..... ...tymczasem zamontowane okno narożne w kuchni...Reszta za tydzień... Pozdrawiam http://images27.fotosik.pl/88/198684198b541b37.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 25.09.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witajcie; Ja po raz pierwszy na forum. Umnie wlasnie sciany zaczynaja sie piac w gore - troche mnie przetrzymala pogoda ale teraz juz trzeba ruszyc ostro. Buduje w Lublinie Komfortowego II.Prosze powiedzcie mi czy mozna polegac na zestawieniu materialowym ktore otrzymalem wraz z projektem. Chodzi mi glownie o strop bo niedlugo musze zamawiac. Kuba i Mycha jak udalo ci sie zalatwic dachowke za 17 tys. Mi wycenili cementowa na 26 000 wynika z tego ze mnie "pociagneli". Pozdrawiam Witam wśród fanów komfortowego Dachówka została kupiona jeszcze w zeszłym roku na jesieni...Można było jeszcze taniej za miedzianą Robena, ale my chcieliśmy brąz...W naszym przypadku ( dobudowany gabinet stom. ) zestawienie materiałowe niemal nie brane było pod uwagę z założenia. Pozdrawiam Renata-mycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackZaba 25.09.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 @kubaimycha dziękujemy za zaproszenie i prezentację na żywo Waszego "dziecka", kolejne wątpliwości kołaczą się nam po głowach, ale alternatywy ciągle nie widzimy, wygląda na to, że do końca tego tygodnia zamówimy projekt Będzie kolejny Komfortowy II ... zaczynamy wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaapril 26.09.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 mam pytanie, czy ktoś się orientuje co ma wspólnego projekt komfortowy c34 z muratora z tym projektem z biura MG Projekt, bo autor projektu jest inny i inne są rzuty. No i w c34 nie ma poddasza.Chcę w przyszłym miesiącu kupić c34, ale teraz zgłupiałam.proszę o pilną podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 26.09.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 mam pytanie, czy ktoś się orientuje co ma wspólnego projekt komfortowy c34 z muratora z tym projektem z biura MG Projekt, bo autor projektu jest inny i inne są rzuty. No i w c34 nie ma poddasza. Chcę w przyszłym miesiącu kupić c34, ale teraz zgłupiałam. proszę o pilną podpowiedź. ...nic...zbieżność nazw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 27.09.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 o rany jakie fajne te okno.....widok znakomity! Choć wiecie co... myślałam, że będzie bez łączenia narożnikowego...hm....tylko czy takie coś jest w ogóle możliwe. Ale tak tez wygląda odjazdowo. U nas wszystko chwilowo odrzucone na bok....ogrom pracy w drugiej połowie września zawsze sprawia, że przestaję pamiętać jak się nazywam :wink Dopiero wróciałam do domu i po raz pierwszy od dłuższego czasu usiadłam do kompa i ............relaksuję się wcinając obrzydliwe ruskie pierogi z Tesco i oglądają postępy z Waszych budów (Kubaimycha te okna...hmm już się rozmarzyłam nad moim przyszłym domkiem ) A jak pompa ciepła? wszystko sprawnie zamontowane i sprawdzone już? cykajcie kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 27.09.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Kolejny etap PC zakończony - położona podłogówka. Tym razem było OK. Dzisiaj robione były wylewki na górze. Jutro kolej na dół...A potem czekamy na "dojrzewanie" betonu... Reszta okien i drzwi wstawiona będzie prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Nie mogę się doczekać. Obiecane zdjęcia będą więc niebawem... A'propos okna narożnego...to jedyne wyjście, żeby można było je otwierać. Być może zamiast słupka pośrodku można byłoby skleić szyby (?), ale wtedy musiałby to być fix... Pozdrawiam ciepło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 28.09.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Renatko piękne to okno !Jak się cieszę ,że będę miała takie samo.Teraz wiem,że to był dobry wybór,Nad fundamentami trochę schodzi , wczoraj wylali fundamenty na taras i schody.Dziś ubijali ziemie (polewać nie trzeba bo leje) i będziemy zalewać punkt 0,Zawsze są jakieś "schody" to koparka nie przyjedzie ,nie dowieżli bloczków itp.ale ogólnie coś się dzieje. Mamy już piękny ogródek tj.zagospodarowany strumyk.Na wiosnę do lekkiej poprawki ale jest. Pozdrawiam serdecznie fanów KOMFORTOWEGO (któregokolwiek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 28.09.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Renatko piękne to okno !Jak się cieszę ,że będę miała takie samo.Teraz wiem,że to był dobry wybór,Nad fundamentami trochę schodzi , wczoraj wylali fundamenty na taras i schody.Dziś ubijali ziemie (polewać nie trzeba bo leje) i będziemy zalewać punkt 0,Zawsze są jakieś "schody" to koparka nie przyjedzie ,nie dowieżli bloczków itp.ale ogólnie coś się dzieje. Mamy już piękny ogródek tj.zagospodarowany strumyk.Na wiosnę do lekkiej poprawki ale jest. Pozdrawiam serdecznie fanów KOMFORTOWEGO (któregokolwiek) Im dalej, tym dom bardziej mi się podoba ...a schody są zawsze, czasem małe, a czasem ...trudno się na nie wdrapać Podobno jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było... U nas na działce, niestety, z racji zrycia pod pompę ciepła krajobraz iście księżycowy i chyba taki zostanie do wiosny... Trzymam kciuki i ciepło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 06.10.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 ...obiecanych kilka zdjęć drzwi i okien... http://images26.fotosik.pl/96/c32d3521000ade2b.jpghttp://images23.fotosik.pl/97/18926a15dd75d97b.jpghttp://images30.fotosik.pl/97/f6b4f103706d0394.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 06.10.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Renatko ,to jest poprostu piękne.Drzwi macie idealnie w moim guście okna również Możesz mi zdradzić z jakiej są firmy ?Chyba będę trochę z was "zgapiać",dobrze? Naprawdę bardzo mi się podoba . Wklejajcie duużoo zdjęć Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts