INWESTORKA71 06.10.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Mam jeszcze pytanie ,bo mamy już wylany taras .Czy fragment zadaszonego tarasu nie jest zbyt mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 06.10.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Renatko ,to jest poprostu piękne.Drzwi macie idealnie w moim guście okna również Możesz mi zdradzić z jakiej są firmy ?Chyba będę trochę z was "zgapiać",dobrze? Naprawdę bardzo mi się podoba . Wklejajcie duużoo zdjęć Pozdrawiam gorąco ...dziękujemy za uznanie...Stolarka z firmy Tomstol z Milanówka. Aczkolwiek drzwi to w 100% mój pomysł... Co do tarasu...myślę, że tak jak ja planuję - duży stół i 6-8 krzeseł-foteli...za mały...Na to raczej będzie miejsce w części niezadaszonej (taras przedłużony będzie aż do okien łazienki na końcu domu)...W części zadaszonej tarasu chyba jakaś mała sofa z rattanu i stoliczek na odłożenie książki i wypicie kawy...Ale czas pokaże... http://images25.fotosik.pl/96/83dd0331bd04ddf3.jpg http://images26.fotosik.pl/96/1b4db09ac547b278.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 07.10.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Być może już pytałam ,ale mam sklerozę , co zaplanowaliście na górze? jaki macie strop ,drewniany czy lany? mamy teraz właśnie dylemat.Nasz domek ma mniejszą część sypialnianą,pokoiki są maleńkie ,i zrobimy chyba starszej córce pokój z łazienką u góry, i dlatego zastanawiamy się nad stropem betonowym. Renatko i Kubo zrobiliście antresole? Jak to wyszło i jeszcze bardzo interesuje mnie wykusz w jadalni. Ale mam pytań chyba was teraz wykończę, bo to na pewno nie koniec Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 07.10.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Reniu! ależ pięknie!Nie dziwię się, że dom coraz bardziej Ci się podoba! Pięknieje z dnia na dzień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Reniu! ależ pięknie! Nie dziwię się, że dom coraz bardziej Ci się podoba! Pięknieje z dnia na dzień! ...to tylko okna, a cieszyliśmy się, jak dzieci Do założenia została jeszcze brama garażowa. HS-y zajęły ekipie montującej dość sporo czasu i brama w poniedziałek. Co u Was ? Na jakim etapie jesteście ? Dawno Was nie słyszałam... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.10.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Być może już pytałam ,ale mam sklerozę , co zaplanowaliście na górze? jaki macie strop ,drewniany czy lany? mamy teraz właśnie dylemat.Nasz domek ma mniejszą część sypialnianą,pokoiki są maleńkie ,i zrobimy chyba starszej córce pokój z łazienką u góry, i dlatego zastanawiamy się nad stropem betonowym. Renatko i Kubo zrobiliście antresole? Jak to wyszło i jeszcze bardzo interesuje mnie wykusz w jadalni. Ale mam pytań chyba was teraz wykończę, bo to na pewno nie koniec Pa Strop terriva, ale taki był od razu w projekcie. W zasadzie poddasze traktowane będzie przez nas jako graciarnia ( w części ) i rozrywka (kiedyś)...Dlatego też zrezygnowaliśmy z antresoli i "studnia" w wysokim salonie została obmurowana...Nie chcieliśmy grzać z założenia jednocześnie góry. Zresztą, zależało mi na wysokości salonu, na antresoli niekoniecznie... Pytaj...to zawsze wnosi coś nowego i sporo można potem wnieść do własnego projektu... Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 07.10.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Mnie się oczywiście pomieszało chodziło mi o podwyższony sufit w salonie .Fajnie to wygląda?Ogrzać taką powierzchnię i tak będzie trudno.Planujemy ,a raczej ,na pewno będziemy mieć ,piec na eko-groszek .(mój mąż jest fanem tych pieców ) i poleca każdemu .Mamy już dwa takie piece w zakładzie i obecnym domu.Jak narazie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.10.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Mnie się oczywiście pomieszało chodziło mi o podwyższony sufit w salonie .Fajnie to wygląda?Ogrzać taką powierzchnię i tak będzie trudno.Planujemy ,a raczej ,na pewno będziemy mieć ,piec na eko-groszek .(mój mąż jest fanem tych pieców ) i poleca każdemu .Mamy już dwa takie piece w zakładzie i obecnym domu.Jak narazie rewelacja. Wysoki salon rzeczywiście robi wrażenie . Dziś montowane jest okno dachowe na wysokości + - 5,5 m ... Co do ogrzania, to wbrew obiegowym opiniom, jeśli jest podłogówka wcale nie jest trudno - ciepło nie ma tendencji od razu do ucieczki pod sufit, jak to jest przy ogrzewaniu grzejnikami. Prawa fizyki, o których było już sporo na Forum...My wybraliśmy pompę ciepła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 07.10.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 etap... no cóż.....jesteśmy na etapie braku projektu. Został zamówiony, ale musieliśmy szybko to cofnąć, bo nagle okazało się, że co prawda zmieści się na działce, ale nie będzie jak zakręcić do garażu, jeśli ustawimy go tak, jak chcemy ( czyli salonem do lasu, bo inaczej to przecież bez sensu-widok przez te piękne, wielkie okna na sąsiadów nie jest dobrym pomysłem ). No i szukamy architekta, który zrobi nam projekt indywidualny na bazie Komfortowego, za w miarę rozsądną kwotę. W każdym razie cały czas z ogromnymi emocjami śledzę postępy Waszej budowy i oglądam nowe zdjęcia. buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 08.10.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Reniu ,myślałaś już o tym co powiesisz w tych pięknych oknach? Chodzi mi o firany,zasłony..... .Tak się cieszę tym domem,że planuje już jego wystrój. Proszę o zdjęcia wykuszu Całuski Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 08.10.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Reniu ,myślałaś już o tym co powiesisz w tych pięknych oknach? Chodzi mi o firany,zasłony..... .Tak się cieszę tym domem,że planuje już jego wystrój. Proszę o zdjęcia wykuszu Całuski Pa Wykusz od wewnątrz, jeszcze przed tynkami na gotowo http://images24.fotosik.pl/99/0f270512e8cf559b.jpg Jeśli chodzi o wystrój okien w salonie, szukam inspiracji ... Ostatnio zastanawiam sie nad zasłonami panelowymi http://images30.fotosik.pl/91/83974686540339d0.jpg ...jak zwykle ciepło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 09.10.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Renatko , Kubo jak wyszło podwyższenie salonu? Jakieś fotki poproszę Myśleliście o myciu np okienka w dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 09.10.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 U nas wszystko jeszcze stoi w miejscu Nasza ekipa ma opóźnienie , muszą skończyć pracę w Krakowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 10.10.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Renatko , Kubo jak wyszło podwyższenie salonu? Jakieś fotki poproszę Myśleliście o myciu np okienka w dachu? Sufit w salonie na razie w wersji "roboczej" - wata + folia...Za kilka dni będzie dopiero wykańczany. Chcę jakoś ujednolicić liczne skosy, bo wygląda to dosyć chaotycznie... Okno velux integra z pilotem, więc problemu z uchylaniem nie ma...Natomiast mycie... no cóż, coś za coś, najłatwiejsze nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tina 11.10.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 WOW!!!!! Dawno mnie tu nie było i jestem pod ogromnym wrażeniem kubaimycha! Pikny dom!! To nasz też taki będzie??? Piękne okna! Pozytywnie zazdroszczę My walczymy już na wstepie... Kupilismy projekt, nie mamy zadnych zmian konstrukcyjnych, przesuniec scian nośnych, jedyne zmiany architektoniczne to przesuniecia ścian działowych, tudzież ich postawienie (poddasze), będą za to duze zmiany instalacyjne, praktycznie zmiana calej instalacji gazowej: na projekcie skrzynka gazu jest na budynku, a zgodnie z obecnym prawem jest to niedozwolone - rowniez w opinii z gazowni napisane jest, ze powinna byc w granicy działki, w projekcie gaz jest doprowadzony do kuchni, a my nie potrzebujemy gazu w kuchni, zmieniamy polozenie sauny, bedzie tez lazienka na poddaszu. Wg projektanta, u którego kupilismy projekt (autoryzowany przedstawiciel MG Projekt) naszych zmian nie nalezy robić w projkecie na tym etapie, tylko pozniej, podczas realizacji, wpisem do dziennika budowy. No i nie wiem, czy gość nie chce wpuścić nas w maliny. Mamy pytania: - czy zmiana instalacji gazowej zewnetrznej (lokalizacja skrzynki) moze byc uznana za istotna w rozumieniu prawa budowlanego i tym samym wymaga aneksu do pozwolenia na budowe? - czy wystarczy, ze wszystkie zmiany kierownik budowy wpisze do dziennika budowy czy tez wymagaja one akceptacji projektanta? jesli tak to na jakim etapie czy teraz czy pozniej? A zmiana materiałów też juz na tym etapie, zanim wystapimy o pozwolenie na budowę? szczerze mówiac nie zastanawialiśmy się jeszcze nad tym. Za adaptację płacimy 1000 zł i mam wrażenie, ze w tej cenie projektant jedynie wrysuje projekt w działkę, bo do tej pory nic nam nie radził, powiem więcej, wyczuwam, że to czy przesuniemy łazienkę tak czy tak, w ogóle go nie interesuje, a sumie oczekiwaliśmy fachowych rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 11.10.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 http://www.studiodekoracjiokien.pl/galeria2.htm http://www.dekortex.com.pl/galeria.html Renatko oglądałam kilka aranżacji wnętrz ,może i tobie się przydadzą Zawsze można coś podpatrzeć. Pozdrawiam serdecznie http://www.kingasliwa.pl/wizualizacje.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 11.10.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Być może już widziałaś , a jak nie to przejrzyj. Bardzo mi się podobają, wnętrza tych domów.Styl nowoczesny ,ale taki ciepły http://www.domyzwizja.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 11.10.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Jesteś wielka Chyba znalazłam sposób na z jednej strony ujednolicenie kilku załamań na moim suficie, a z drugiej wprowadzenie trochę ciepła do salonu, gdzie z wyboru, a raczej konieczności będzie gres na podłodze...Pomysł poniżej...muszę go przemyśleć... http://images30.fotosik.pl/100/b541afb5a00208a1.jpg Jak to widzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 12.10.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Cieszę się ,że ci się podoba.Wklej jak możesz kilka fotek sufitu,będzie mi łatwiej sobie to wyobrazićPlanujesz na całej powierzchni salonu i jadalni gres?Wybrałaś już jakiś wzór?Pozdrawiam serdecznie Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tina 12.10.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 też mi się podobają te rozwiązania. ja szczerze mówiąć wolałabym deski na podłodze, podobno są na rynku takie, pod które można kłaść podłogówkę. Gres wydaje mi się zimny, ale masz rację, jesli sie ociepli sufit czymś takim to powinno byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts