Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za montaz parapetow zewnetrznych?

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • 5 years później...
ceny jakie ja "uszłyszałam" to - 40zł, 60 i 80 zł.

kazda z tych wycen moze byc dobra.. 50 zl. kosztuje samo polozenie plytek parapetowych i ich zafugowanie.. niektorzy przyklejaja je bezposrednio do styropianu czy welny.. inni wtapiaja wczesniej siatke z wlokna szklanego, jeszcze inni siatke metalowa na klej do plytek i smaruja calosc folia w plynie przed ulozeniem plytek.. to wszystko wplywa na wycene.. i nie zapominajmy o pozniejszej obrobce.. tak samo jak przychodzi ekipa montowac okna i dodatkowo bierze ze ich obrobke tak samo obrobka parapetow jest odrebnym tematem nijezeli ich polozenie..

• 2 weeks później...
ceny jakie ja "uszłyszałam" to - 40zł, 60 i 80 zł.

kazda z tych wycen moze byc dobra.. 50 zl. kosztuje samo polozenie plytek parapetowych i ich zafugowanie.. niektorzy przyklejaja je bezposrednio do styropianu czy welny.. inni wtapiaja wczesniej siatke z wlokna szklanego, jeszcze inni siatke metalowa na klej do plytek i smaruja calosc folia w plynie przed ulozeniem plytek.. to wszystko wplywa na wycene.. i nie zapominajmy o pozniejszej obrobce.. tak samo jak przychodzi ekipa montowac okna i dodatkowo bierze ze ich obrobke tak samo obrobka parapetow jest odrebnym tematem nijezeli ich polozenie..

każda z cen odnosiła się do samego przyklejenia płytek z fugowaniem;

co masz na myśli pisząc o obróbce parapetów?

• 3 months później...
  • 3 months później...

Jaka jest teraz orientacyjna cena montażu parapetów klinkierowych na zewnątrz sama robocizna?

Jest do zrobienia około 30 m/b płytki 28 długie 12 szerokie. Przyklejenie i fugowanie prosiłbym o opinie z okolic Warszawy, ale nie koniecznie.