toms-77 08.08.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 gdzie kupić takie oświetlenie ?? ładne i zgrabne .... podobno musi byc mimimum IP44, a najlepiej "wyżej" IP55, IP65 ..... swiatełko jest na ścianie prysznica na wysokości ok 1,7 - 2 m , ... stojac buzia do przysznica mam jej po lewej stronie , oczywiści trochę wyżej niż strumnień wody ....a moze je przenieść (gdzieś) .... dla bezpieczeństwa ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł297 08.08.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam Takie oświetlenie można kupić w większości dobrych sklepów z oświetleniem, można też przeszukać allegro. Ja bym proponował instalację 12 v i IP 55, transformator z dala od wody i wilgoci i powinno wystarczyć. Sam zamontowałem takie oświetlenie nad prysznicem w zabudowie karton i gips, efekt jest niezły :) Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.08.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam. W strefie 0 (a to strefa prysznica) WYŁĽCZNIE można zastosować owietlenie 12V. Transformator separacyjny umieszczony daleko za strefš 0.IP im wyższe tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts