Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak rozumieć datę płatności-GeE Money Bank

PIOTR KRYSTYNA

Recommended Posts

Jeszcze ważna informacja. Jeśli wpłaty dokonasz wcześniej to pieniądze zostaną zaksięgowane po takim kursie jak znalazły sie w banku, a może to być za mało na kurs spłaty "twojego dnia".

Dana.

Oj coś chyba tu mieszasz :) Termin płatności to nie jest termin w który musisz trafić finanso-czasowo :wink: nie morzesz się oczywiście opóźnić ale jak pasuje Ci wpłacić wcześniej to poprostu bierzesz kurs z dnia dokonania przelewu i nic nie ma prawa zabraknąć ani zbywać :)

czy to było 1,5 miesiąca od złożenia WSZYSTKICH dokumentów, czy coś jeszcze donosiliście w trakcie?

Gość z GE rzeczywiscie mówił ze niedawno mieli przeciążenie kredytami (jak wszystkie banki przy zamieszaniu ze zmianą prawa co do kredytów w obcej walucie).

Teraz ponoc się pozbierali i decyzje wydają w mniej więcej 10dni.

Ja wniosek złożyłem w poniedziałek

Minęło 3dni (niby rzeczoznawca na działce miał być w 3dni) i nic. :roll:

czy to było 1,5 miesiąca od złożenia WSZYSTKICH dokumentów, czy coś jeszcze donosiliście w trakcie?

Gość z GE rzeczywiscie mówił ze niedawno mieli przeciążenie kredytami (jak wszystkie banki przy zamieszaniu ze zmianą prawa co do kredytów w obcej walucie).

Teraz ponoc się pozbierali i decyzje wydają w mniej więcej 10dni.

Ja wniosek złożyłem w poniedziałek

Minęło 3dni (niby rzeczoznawca na działce miał być w 3dni) i nic. :roll:

ja czekam 3 tygodnie od złożenia kompletu dokumentów i wizyty "fotografa". Z tego co się dowiedziałam przez pierwsze 2 tygodnie nawet nie zarejestrowano mojego wniosku w dziale analiz.

My sami daliśmy zdjęcia (na płycie) przy skaładaniu papierów. Przy podpisaniu umowy złożyliśmy wniosek o wypłatę 1 transzy. Tego samego dnia po południu na działce był gość z banku na inspekcji. Na drugi dzień były pieniądze na koncie. Przy wypłacie 2 transzy- poniedziałek złożenie wniosku, wtorek inspekja, piątek wpływ na konto.

Co do spłaty ilość franków z harmonogramu mnoży się przez kurs(ten wyższy) na dany dzień i robi przelew. Ma wpłynąć najpóźniej w dniu wymagalności, ale może wcześniej oczywiście.[/img]

No dobra.

A jak mam ROR w BPH a kredyt w GE to jak spłacam te raty ??

Siadam sobie pewnego dnia i chce przelac ratę.

Gdzie sprawdzic kurs ?? Na stronie obojętnie jakiego banku czy konkretnie w GE.

Da sie zrobic zlecenie do mojego banku BPH żeby co miesiąc przelewali ratę w wysokości...i tu właśnie problem.... w wysokosci iluśtam ale franków a nie złotówek ??

Do tego jak rata malejąca to kicha całkowita.

Co miesiąc trzeba siedzieć, spisywać ile franków i mnożyć przez kurs franka na dany dzień.

A mozna wpłacić ratę 2 dni wcześniej ??

A jak dzień po wpłacie i dzień przed nakazanym terminem wpłaty fran gwałtownie skoczy ??

i po to właśnie banki wymyśliły POLECENIE ZAPŁATY...