PIOTR KRYSTYNA 10.08.2006 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 dyz dzięki za informację.Teraz już prawie wszystko wiem.Jeszcze tylko mają mi przysłać swoje blankiety polecenia zapłaty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.08.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Jeszcze ważna informacja. Jeśli wpłaty dokonasz wcześniej to pieniądze zostaną zaksięgowane po takim kursie jak znalazły sie w banku, a może to być za mało na kurs spłaty "twojego dnia". Dana. Oj coś chyba tu mieszasz Termin płatności to nie jest termin w który musisz trafić finanso-czasowo nie morzesz się oczywiście opóźnić ale jak pasuje Ci wpłacić wcześniej to poprostu bierzesz kurs z dnia dokonania przelewu i nic nie ma prawa zabraknąć ani zbywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 10.08.2006 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 dyz ma rację.Też już się o tym dowiedziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 10.08.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 czy to było 1,5 miesiąca od złożenia WSZYSTKICH dokumentów, czy coś jeszcze donosiliście w trakcie? Gość z GE rzeczywiscie mówił ze niedawno mieli przeciążenie kredytami (jak wszystkie banki przy zamieszaniu ze zmianą prawa co do kredytów w obcej walucie). Teraz ponoc się pozbierali i decyzje wydają w mniej więcej 10dni. Ja wniosek złożyłem w poniedziałek Minęło 3dni (niby rzeczoznawca na działce miał być w 3dni) i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 11.08.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 czy to było 1,5 miesiąca od złożenia WSZYSTKICH dokumentów, czy coś jeszcze donosiliście w trakcie? Gość z GE rzeczywiscie mówił ze niedawno mieli przeciążenie kredytami (jak wszystkie banki przy zamieszaniu ze zmianą prawa co do kredytów w obcej walucie). Teraz ponoc się pozbierali i decyzje wydają w mniej więcej 10dni. Ja wniosek złożyłem w poniedziałek Minęło 3dni (niby rzeczoznawca na działce miał być w 3dni) i nic. ja czekam 3 tygodnie od złożenia kompletu dokumentów i wizyty "fotografa". Z tego co się dowiedziałam przez pierwsze 2 tygodnie nawet nie zarejestrowano mojego wniosku w dziale analiz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 12.08.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 My sami daliśmy zdjęcia (na płycie) przy skaładaniu papierów. Przy podpisaniu umowy złożyliśmy wniosek o wypłatę 1 transzy. Tego samego dnia po południu na działce był gość z banku na inspekcji. Na drugi dzień były pieniądze na koncie. Przy wypłacie 2 transzy- poniedziałek złożenie wniosku, wtorek inspekja, piątek wpływ na konto.Co do spłaty ilość franków z harmonogramu mnoży się przez kurs(ten wyższy) na dany dzień i robi przelew. Ma wpłynąć najpóźniej w dniu wymagalności, ale może wcześniej oczywiście.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwka 12.08.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 napiszcie jeśli możecie jaką macie kwotę, w jakiej walucie i jakie oprocentowanie(w tym ile marży).U nas250000 CHF, 2,40% (marża 1,3% stała przez cały okres) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 12.08.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 No dobra. A jak mam ROR w BPH a kredyt w GE to jak spłacam te raty ?? Siadam sobie pewnego dnia i chce przelac ratę. Gdzie sprawdzic kurs ?? Na stronie obojętnie jakiego banku czy konkretnie w GE. Da sie zrobic zlecenie do mojego banku BPH żeby co miesiąc przelewali ratę w wysokości...i tu właśnie problem.... w wysokosci iluśtam ale franków a nie złotówek ?? Do tego jak rata malejąca to kicha całkowita. Co miesiąc trzeba siedzieć, spisywać ile franków i mnożyć przez kurs franka na dany dzień. A mozna wpłacić ratę 2 dni wcześniej ?? A jak dzień po wpłacie i dzień przed nakazanym terminem wpłaty fran gwałtownie skoczy ?? i po to właśnie banki wymyśliły POLECENIE ZAPŁATY... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts