Osówka 31.03.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Chyba będziesz musiał polubić trzeszczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basieczka 01.04.2003 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 nigdy wiecej takiego lozka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 01.04.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Na pocieszenie: my mamy łózko z ramą stalową (czarną). Ta ci nie trzeszcy ani trochę, za to przy lekkim nawet stuknięciu (choćby palcem) wydaje metaliczny klang, który dżwięczy przez dłuższą chwilę i roznosi się wzdłuż całego łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.04.2003 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Ależ to piękne!!! Nie wiem dlaczego przypomniał mi się dowcip z cyklu "Szczyty". Co to jest szczyt hałasu? Miłość fizyczna dwóch kościotrupów na blaszanym dachu Sorry... Bed music? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 02.04.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 03.04.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 A ja mam drugie łóżko metalowe ze stelażem pod materac na sprężynach. Te to dopiero trzeszy. Trzeszczenie sosnowego łoża przy tym to delikatny szelest. Na szczęście nie mam miejsca na metalowe i stoi złożone ale w nowym domu będą na nim spać goście. Ps: do Teski. Jak mnie odwiedzisz to będziesz spała na bardzo wygodnym tapczanie obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 magda...oki...oby nie trzeszczało:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.04.2003 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Przez 1/3 część życia jesteśmy skazani na trzeszczenie??? Dlaczemuż? Metalowe próbowałbym spsikać jakowymś WD-40 czy czymś podobnym, ale w sosnowym...dalej ten Puchatek. W dodatku "t" się rozbrykało i uciekło mi z wyrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 15.04.2003 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 ponury - przed pójściem spać walnij jeden dwa baniaki - przestaniesz zwracać na trzeszczenie uwagi...a tak serio to niestety sosna ma to do siebie że ciemnieje (ciekawe czy łóżko było tylko polakierowane czy zabezpieczone przed lakierowaniem jakimć caponem albo czymś takimna trzeszczenie ...hmmmbyć może ze trzeszczą pasy ściągające (taśmy) - ale co na to poradzić nie wiem (może spróbować nasmarowania miejsc styku taśm z konstrukcją łóżka)...jeśli trzeszczy konstrukcja łóżka to już kaplica... co do obaw przed szlifowaniem łóżka papierem ściernym - nie sądze żeby stało sie coś bardzo - ja także czesto używam papieru ściernego w obróbce drewna i jest okco go granulacji - 400??????chyba 40papier ścierny 80 jest już dość drobny, nie mówiąc o 100, 120(typowo do szlifowania) moja rada - kkup papier 100-120 i spróbuj zeszliwować pociemniałe mniejsce (niekoniecznie smarując wodą - drewno pod wpływem wilgoci także może pociemnieć), pomaluj caponem i lakierem .powinno być okdaj znać jak poszłopozdrowkasnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts