Wikary45 21.02.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Ja miałem doczynienia z europawegiel. Mają w asortymencie czeski węgiel. Byłem zadowolony i za kilka miesięcy planuję znowu się do nich zgłosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danekspol 12.12.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Ja miałem już węgiel brunatny czeski, Komorany i powiedziałem sobie- nigdy więcej. Słaba kaloryczność, mnóstwo popiołu i sadzy a na dodatek mocno zanieczyszczony(kamień zablokował mi ślimak, że musiałem wezwać serwis do demontażu).Szkoda pieniędzy i zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 12.12.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Nie dawniej jak 3 tyg. temu kupiłem na próbę 4 worki Cześka (Też Komorany) , ( 2 x groszek, 2 x kostka ). Na wstępie jak ktoś niedaleko Kępna oddam 2,5 worka za przysłowiową flaszkę byle ktoś to zabrał i uratował mnie od czyszczenia kotła po tym w innym wypadku jeszcze przez 3 miesiące będę się z tym węglem "kopulował" aby nie użyć niecenzuralnego słowa, Węgiel długopłomienny, z trudem da się to spalić od góry od dołu nawet nie próbować, dymu tyle że strach przed dom wychodzić.Spaliłem 1,5 worka mieszając z Polskim 4 sipy polskiego 1 sipa cześka, albo mała sipa cześka na pełny kocioł drewna.Po zakończonym paleniu załadować kocioł drewna zapalić od dołu i wypalić wszelkie sadze prostsza opcja wypalenia sadzy która siedzi w kotle po paleniu cześkiem a nawet mieszanki z polskim. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.12.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Ja miałem już węgiel brunatny czeski, Komorany i powiedziałem sobie- nigdy więcej. Słaba kaloryczność, mnóstwo popiołu i sadzy a na dodatek mocno zanieczyszczony(kamień zablokował mi ślimak, że musiałem wezwać serwis do demontażu). Szkoda pieniędzy i zdrowia. Te kamienie świadczą o tym, że dostałeś jakiegoś miksa, bo w Komoranach jeszcze na kamienie nie trafiłem. Niektórzy tym palą w kotłach z podajnikami ślimakowymi i sobie chwalą, nie chcą innego bo jest tani, powietrzno suchy i nie spieka się. Osobiście ze względu na zawartość siarki i wody go nie używam u siebie, ale sąsiad używa i nie kopci więc da się go poprawnie spalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mam999mu 15.07.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 http://sklep.transpal.pl/towar/3073/Wegiel-Orzech-Gruby-27KJ-40-kg- Ja kupuję tutaj od lat, zawsze najniższa cena i mają transport na całą Polskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 22.11.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) dobry czeski ekogroszek jest tu: [:spam:l] Ja zamawiam u nich od lat i musze przyznać, że super jakość opału No i masz aż jeden post:) Bardzo wiarygodny jesteś Edytowane 29 Listopada 2016 przez finlandia Piotrmak - jak cytujesz, to wyrzucaj linki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 22.11.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 wiosną tego roku kupiłem brunatnego worek i spaliło się to w 5 godzin , normalnym węglem paliłbym dwa dni takie to jest porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 29.11.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Po przesiadce na kocioł z podajnikiem ponownie kupiłem Czecha... Trochę lepiej, jednak żmijka z kawałków groszku robi miazgę. Na samym palniku pali się dobrze od strony podajnika, od zewnętrznej strony raczej słabo sam popiół. Jedynym plusem jest to że nie spieka się i popiołek w postaci pyłu. Kwestia kotła trochę zarasta, ale jak to z podajnikiem raz na 2 tyg. trzeba wyczyścić i jeździ dalej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 01.12.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Czecha można kupić po 250 zł ale od razu tira 24 tony inaczej to mało opłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts