Mikazuu 09.08.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Jestem na etapie urządzania kuchni w mieszkaniu. Jednak sen z powiek spędza mi nie kolor szafek czy ścian, ale rodzaj podłogi w tym pomieszczeniu. Mój pomysł to drewno, ale wszyscy kładą raczej płytki lub wykładzinę. Moje pytanie: czy drewno na podłodze w kuchni sie sprawdza? Czy lepiej pozostać przy sprawdzonych i powszechnie stosowanych materiałach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 11.08.2006 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Czy nikt nie ma drewna na podłodze w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.08.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Pare osob z tego co wiem ma takie rozwazanie, poprostu nie ma ich na forumie, to nie moga powiedziec. Moja siora ma sosne na podlodze lakierowana jakims twardym lakierem i po latach jest ok. Ja nie mam drewna, tylko panele i tez u mnie sie sprawdza po dwoch latach... zobaczymy jak dalej bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 11.08.2006 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 No właśnie.... Ja też słyszałam, że drewno w kuchni to nie jest złe rozwiązanie. Stosuje się je powszechnie za zachodzie Europy, np w Belgii, Wlk.Brytanii. Ogądam masę programów o urządzaniu wnętrz i też widzę drewno na podłodze. Sosna należy raczej do tych miękkich gatunków. Więc skoro nawet ona się spisuje w kuchni to dąb powinien tym bardziej. Tylko jak przekonać do tego męża - tradycjonalistę i niedowiarka?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 12.08.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Witam.Mam u siebie dab na podlodze zabezpieczony trzema warstwami lakieru Bona Trafic.Wyglad super i do tej pory sprawdza sie bez zarzutu.Jadynie w stefie mokrej ( zmywarka i zlewozmywka) polozony mam 60 cm szer. pas granitu zrobiony z tego co blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 12.08.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Od sześciu lat mam na podłodze w kuchni srebrny klon kanadyjski (raczej twarde drewno) sprawdza się bez zarzutu. W domu na wsi w kuchni mam deski sosnowe; są w miare nowe (dwa lata) więc nie zniszczone. Nie chciałabym innej podłogi. Drewno jest ciepłe (dosłownie i w przenośni), upuszczone szklane rzeczy nie zawsze się tłuką. Widzę same zalety takiej podłogi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.