Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkiet dębowy w kuchni?


Mikazuu

Recommended Posts

Jestem na etapie urządzania kuchni w mieszkaniu.

 

Jednak sen z powiek spędza mi nie kolor szafek czy ścian, ale rodzaj podłogi w tym pomieszczeniu.

 

Mój pomysł to drewno, ale wszyscy kładą raczej płytki lub wykładzinę.

 

Moje pytanie: czy drewno na podłodze w kuchni sie sprawdza? Czy lepiej pozostać przy sprawdzonych i powszechnie stosowanych materiałach?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No właśnie....

 

Ja też słyszałam, że drewno w kuchni to nie jest złe rozwiązanie. Stosuje się je powszechnie za zachodzie Europy, np w Belgii, Wlk.Brytanii. Ogądam masę programów o urządzaniu wnętrz i też widzę drewno na podłodze.

 

Sosna należy raczej do tych miękkich gatunków. Więc skoro nawet ona się spisuje w kuchni to dąb powinien tym bardziej.

Tylko jak przekonać do tego męża - tradycjonalistę i niedowiarka?!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Od sześciu lat mam na podłodze w kuchni srebrny klon kanadyjski (raczej twarde drewno) sprawdza się bez zarzutu. W domu na wsi w kuchni mam deski sosnowe; są w miare nowe (dwa lata) więc nie zniszczone. Nie chciałabym innej podłogi. Drewno jest ciepłe (dosłownie i w przenośni), upuszczone szklane rzeczy nie zawsze się tłuką. Widzę same zalety takiej podłogi:)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...