chopinetka 09.08.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam Marzą mi się jałowce jednak mam w ogrodzie gruszę - konferencję. Wiem,że jałowce są pośrednim nosicielem rdzy gruszy ale czy wszystkie? Może są odmiany bezpieczne nie przenoszące tego patogenu. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 nie sadź, moje chorują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 10.08.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Tu znajdziesz bardzo dużo informacji w tym temacie jak też sposoby walki z rdza gruszy: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=212&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 11.08.2006 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Witam Dzięki za info, ale troszke mnie zasmuciliście. A tak mi się marzył szpaler jałowców... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 14.08.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Niestety ostatnie lata to problem wszystkich jałowcy i grusz.Ale no problem. Wiosną przypilnować - ok 2 opryski i to w okresie kwitnienie, zawiązywanie owoców. Wtedy najbardziej niebezpieczna infekcja. Potem już liście na tyle "stare" że trudniej dochodzi do infekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts