andjab 27.03.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Dzień dobry.Właśnie jestem przed decyzją o dotyczącą typu ogrzewania kominkowego w mieszkaniu (dość duże 120m2, dwupoziomowe.)Mam do wyboru grawitacyjne i z wymuszonym obiegiem. Kusi mnie to z wymuszonym obiegiem (przy grawitacyjnym obawiam się,że może być kłopot z efektywnym ogrzaniem 2 najdalszych pomieszczeń łazienki i pokoju odległość od kominka 8 - 10m),ale martwię się czy turbiny w nim stosowane nie pracują głośno. Cała instalacja rozprowadzająca będzie miesciła się w mieszkaniu, obudowana płytami gipsowymi.Chętnie posłucham o Waszych doświadczeniach w tym zakresie. Jeśli ktoś ma dobrego wykonawcę takiej instalacji do zarekomendowania będę wdzięczny. Jestem z Katowic. Andrzej J. [ Ta wiadomość była edytowana przez: andjab dnia 2003-03-28 22:11 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 27.03.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Kwestia głośnej pracy przy wymuszonym obiegu to mit. Warunkiem jest oczywiście fachowe wykonanie (czytaj sprawdzona firma) inaczej możesz mieć kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 fakt to mit ta praca turbiny ...chyba ze zle wykonana jest instalacja/a skad jestes Andrzej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 27.03.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Leszek. Okolice Łodzi a dokładnie mówiąc Koluszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noga 27.03.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Dobra turbina jest słyszalna, ale nie jest w żaden sposób dokuczliwa, nawet w nocy. Powiedziałbym nawet, że jednostajny, monotonny szum działa usypiająco.Dobrze jest zainstalować rury rozprowadzające izolowane wełną, które dodatkowo tłumią ewentualny szum przepływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts