aladin07 10.08.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 witam zaczne ze dzialka jeszcze nie przepisana na mnie i projekt nie kupionybo chyba taka ma byc kolejnosc teraz chce sie dowiedziec jaki dom ( z jakim dachem itp ) moge na tejdzialce postawic.i teraz co ja potrzebuje?warunki zabudowy czy moze cos innego?pytam bo roznie ludzie pisza ze aby dostac te warunki to musza wewniosku o te warunki wpisac powierzchnie domu, konstrukcje dachuitp. no ale skoro ja chce miec projekt pod katem "mozliwosci"na danej dzialce to po prostu sie juz gubie jaka to ma byc kolejnosc niektorzy z kolei pisza o potrzebie jakiegos wypisu/wyrysu zdaje siez planu zagospodarowania itp.jedni czekaja 1 tydz na te dokumenty a inni 9 miesiecy i dalej nic o co w tym wszystkim chodzi i co ja tak na prawde potrzebujez gminy dostac zeby moc sie zabrac za ostateczny wybor projektu? i jeszcze jedno czy dla czasu oczekiwania ma znaczenie ze wszedziedookola sa juz pobudowane domy a to jest jedyna wolna dzialka wpromieniu kilometra? bardzo prosze o pomoc i rady bo sie w tym wszystkim gubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.08.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 My wpisalismy w tych dok bardzo elastycznie, tzn bud mieszkalny plus garaz i bud gospodarczy.chociaz poki co nie kupilismy projektu i nei wiemy czy dom bedzie z garazem. Ale Wz beda juz na wieki. Wielkosc - myslimy o domku 100-120 m a wpisalismy 150. wysokosc 9 m - czyli wszystko z gorka. Musielismy zalaczyc aktualna mapke z budynkami ktore sa nowe - bo sa to jedyne budynki i wzgledem nich wydadza warunki jak ma stac dom Co do ostatniego pytania - ja mysle ze to nie ma znaczenia. Moi sasiedzi dostali takie samo pismo jak i my - informacja o wszczeciu postepowania - i wszyscy maja 7 dni na sprzeciw Jest ich 6 sztuk Jakby byl tylko jeden - chyba tez by bylo 7 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 12.08.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 aladin na początek proponujemy wybrać się do urzędu (miasta, gminy, starostwa, etc...) i spytać w wydziale obsługi mieszkańców, czy gmina nie ma jakiś z góry ustalonych wymogów odnośnie dopuszczalnego charakteru nowej zabudowy (np. u nas nie było mowy o budowie domu z płaskim dachem). potem szukasz wymarzonego projektu. potem idziesz do urzędu i składasz wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy. We wniosku podajesz parametry odpowiadające twojemu wymarzonemu domowi (tak my zrobiliśmy). Dzięki temu, że najpierw odbędziecie rozmowę w gminie i dowiecie się, jakie są wymagania gminy, będziecie mieli niemal całkowitą pewność, że wasz wniosek zostanie uwzględniony. Taki sposób zadziałał w naszym przypadku. Pozdr.EiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts