marcin_u 12.08.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Prz zabzpieczeiach 25A twoja moc przyłączeniowa to 16 kW. moje : zabezpieczenie 25A ...- 11KV, gdybym zszedl do 8KV ..zabezpiecznie zmieniają na 16A i nie ma przeproś No właśnie tak jak to opisałam: wnoszę o zmianę warunków przyłączenia w zakresie wielkości zabezpieczeń, gdyż planuję używać jednofazowego przepływowego podgrzewacza wody o mocy 4,5 KW a obecna konfiguracja mi na to nie pozwala. No i musieli podnieść, bo zamówionej mocy nie przekraczam. W każdym razie udało się. znajomy ktory pracuje jako monter w ENEA [ energetyka ] powiedzial : 1 albo zaczarowała , zachipnotyzowała kolesia i zrobil jej to .. 2 znajomości .....[wszystko mozna zrobić ...za nalezyta opłatą] cos strasznie duze masz napiecie w domu...albo jednostki ci sie pomieszaly..kV to nie to samo co kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 13.08.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 znajomy ktory pracuje jako monter w ENEA [ energetyka ] powiedzial : 1 albo zaczarowała , zachipnotyzowała kolesia i zrobil jej to .. 2 znajomości .....[wszystko mozna zrobić ...za nalezyta opłatą] No kiedy ani jedno (fuuu!) ani drugie! Wszystko odbyło się po linii wymiany pism. P.S. To po co we wnioskach każą wpisywać moc największego odbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 13.08.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 ups rzeczywiscie ...KW nie KV .......moj błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 14.01.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 witam odswieze tematmam pytanie musze zlozyc ponownie wniosek o warunki przylaczenia pradu czy musze miec znowu nowa aktualna kopie mapy zasadniczej czy wystarczy ta ktora posiadam jest z 2011 roku wtedy poraz pierwszy skladalem o warunki przylaczenia pradu i byly wazne 2 lata ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nexiq 02.11.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Raportuj | Pomocny post? (0)#9 02 Lis 2016 10:45 Witam,Podpinam się pod temat aby nie tworzyć nowego. Wydaje mi się, że temat zbliżony do mojego "problemu". Właśnie przygotowuję wniosek o określenie warunków przyłączenia... Mam linię produkcyjną, dla której producent określa następujące dane:-zasilanie: 3×380V+N+PE-napięcie sterowania: 24VDC+220VAC;- częstotliwość: 50Hz + -2%- moc instalacji: Rzeczywiste zużycie 112 KW x 70% = 77 KW Proszę o pomoc w dobraniu:- mocy przyłączeniowej [kW]- zabezpieczenia przedlicznikowego- rodzaj oraz parametry kabla przyłączeniowego do obiektu Nadmieniam, że odległość od skrzynki przy ulicy do obiektu to około 25m. Oprócz w/o lini produkcyjnej "podpięte" będą już tylko małe urządzenia elektryczne jak sprzęt biurowy, podgrzewacz wody w WC, 2-3 małe grzejniki elektryczne do biura.... Dzięki za konstruktywną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts