fortunata 17.09.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 słoma perforowana Geno, parę pytań nt. słomy, bo właśnie słomą będę ocieplał mój dom (gliniano-drewniany). 1. Jaka słoma wg ciebie najlepsza? Bez znaczenia? Mam dostęp do żytniej i do owsianki. 2. Jak zabezpieczać przed ogniem - czy wystarczy Altax ogniochronny i impregnować zanurzeniowo albo spryskiwać? 3. Jak zabezpieczyć przed gryzoniami - czy wystarczy przemieszać z wapnem? 4. Lambda słomy wynosi, jak czytam, od 0,042 do 0,056 W/(mˇK) - czyli rozumiem, że 20-25 cm słomy między deskami szalówkami wystarczy? Jaką grubość dać na strop poddasza nieużytkowego? Czy po prostu rzucić kostki? Ale co wtedy ze szczelinami między nimi? Dać dwie warstwy naprzemiennie? 5. I być może najważniejsze pytajnie - co to jest słoma perforowana? Będę serdecznie wdzięczny za odpowiedź choćby na część pytań. pozdrawiam i z góry dziękuję, Marcin http://www.marcinimatylda.blox.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 17.09.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 No Geno, ja też czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts