ania1719508426 10.08.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Od dłuższego czasu obserwuję, jak mój urząd wpisuje na dokumentach (decyzjach, powiadomieniach itp) daty wcześniejsze niż być powinny. Wszelkie opóźnienia zwala potem na pocztę (co łatwo stwierdzić, bo poczta stawia stempelek z datą wysyłki). Dziś znów mnie wkurzyli - byłam w piątek, parę minut przed 16.00 zapytać, czy jest decyzja. Decyzji nie było. Dziś dowiaduję się: "Ależ proszę pani, w piątek została wysłana!" Ewidentne kłamstwo. Doprawdy, nie wiem jak z tym walczyć. Czy też to obserwujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.08.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 zawsze mozna sobie zazyczyć tzw. "książkę wyjść" czy jakos tak sprawdzałam w ten sposób, że UM nie dopełnił terminu odpowiedzi na nasze pismo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.08.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 W 2003r. wystąpiłem do gminy o wydanie wzizt. Warunki obiecano mi wydać na drugi dzień. Gdy pojawiłem się następnego dnia, to dowiedziałem się, że nie mogę ich dostać, bo złożyłem podanie w pierwszym dniu wejścia w życie nowego prawa budowlanego i urzędnik który zajmował się wydawaniem warunków stracił do tego uprawnienia. Mało tego, urzędnik ten nie wiedział jak wydawanie tych warunków bedzie wygladało w przyszłości. Zapytałem się wiec czy nie mogę napisac podania jeszcze raz i przybiją mi datownik cofniety o jeden dzień. Kategorycznie nie chciano na to pójść ("... bo to fałszerstwo, itp, itd..."). Później gmina przekroczyła wszystkie terminy przewidziane w kpa i na koniec przesłali mi warunki z wsteczną datą.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts