Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wsteczne daty na dokumentach

ania1719508426

Recommended Posts

Od dłuższego czasu obserwuję, jak mój urząd wpisuje na dokumentach (decyzjach, powiadomieniach itp) daty wcześniejsze niż być powinny. Wszelkie opóźnienia zwala potem na pocztę (co łatwo stwierdzić, bo poczta stawia stempelek z datą wysyłki). Dziś znów mnie wkurzyli - byłam w piątek, parę minut przed 16.00 zapytać, czy jest decyzja. Decyzji nie było. Dziś dowiaduję się: "Ależ proszę pani, w piątek została wysłana!" Ewidentne kłamstwo.

Doprawdy, nie wiem jak z tym walczyć. Czy też to obserwujecie?

:evil:

W 2003r. wystąpiłem do gminy o wydanie wzizt. Warunki obiecano mi wydać na drugi dzień. Gdy pojawiłem się następnego dnia, to dowiedziałem się, że nie mogę ich dostać, bo złożyłem podanie w pierwszym dniu wejścia w życie nowego prawa budowlanego i urzędnik który zajmował się wydawaniem warunków stracił do tego uprawnienia. Mało tego, urzędnik ten nie wiedział jak wydawanie tych warunków bedzie wygladało w przyszłości. Zapytałem się wiec czy nie mogę napisac podania jeszcze raz i przybiją mi datownik cofniety o jeden dzień. Kategorycznie nie chciano na to pójść ("... bo to fałszerstwo, itp, itd..."). Później gmina przekroczyła wszystkie terminy przewidziane w kpa i na koniec przesłali mi warunki z wsteczną datą.

pozdrawiam

Konrad