lidka07 10.08.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Czy ktoś przetestował to drewno? Planuję w całym domu (+kuchnia +łazienka). Wygląda b. ładnie. Nie jestem pewna czy będzie praktyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 11.08.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Lapacho jest piekielnie twarde ale zarazem niestabilne. Jeżeli planujesz położyć deski (duże elementy) to musisz polubić szparki lub kupić klimatyzator. Jeżeli nie stać Cię na taki zestaw to kup mozaikę przemysłową i połóż w pasy (najtańsza opcja układania mozaiki przemysłowej). Szparki będą minimalne (wręcz niewidoczne). a podłoga będzie nie do zdarcia. I koniecznie zaolejuj swoją podłogę - unikniesz rys na lakierze (mocno widocznych na ciemnym laopacho). i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka07 11.08.2006 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Boorg, dzieki serdeczne. Problem w tym, że już kupiłam. Skusiła mnie cena - 50% (końcówka serii). Niestety nie klepka przemysłowa ale też nie duża deska. Klepki ok. 5x20cm, lamparkiet. Kłaść będzie fachowiec z referencjami. Co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 11.08.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 OK. Klepeczki są małe - nie powinno być większego problemu. Pamiętaj o 2 rzeczach: 1. Musisz kleić na klej poliuretanowy. 2. Lapacho jest piekielnie twarde. Dlatego ja bym olejował. W ostatecznosci lakierował, ale tylko lakierem chemicznym. i to tyle odnośnie sprawy od świra z Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka07 11.08.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 No to wszystko już wiem. Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts