jarkotowa 10.08.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Stoję przed dylematem (ewentualnie do realizacji na jesieni). Mam dwóch synów (6 i 2.5), którzy mają i mieć będą wspólny pokój. Mieszkają w pokoju 13m2 a nasza sypialnia to 24m2+lazienka. Wymyślilam, że może powinniśmy się z dziećmi zamienić pokojami. Jakoś tę lazienkę przeboleję. Na jesieni zaczyna się zerówka i starszy będzie potrzebowal swojego kąta do nauki a mlodszy musi mieć miejsce na rozlożenie zabawek. A w sypialni się przecież tylko śpi (chociaż ciężko będzie w malym pokoju upchnąć meble z sypialni). W obecnym pokoju z czasem może im być niewygodnie (wg mnie) bo przecież chlopaki rosną, ubrania rosną, dojdzie drugie biurko. A może dramatyzuję? Może 13m2 im wystarczy: piętrus, dwa biurka i jedna ściana zabudowana szafkami, pólkami itp. Co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 10.08.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Moim zdaniem - zamieniaj! Chłopcy podrosną, będą do nich przychodzic koledzy, koleżanki , przyda im sie wieksza przestrzeń. 24 m2 na sypialnie dla 2 dorosłych osób to marnotrawstwo przestrzeni na niekorzyść dzieci. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 10.08.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Też tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 10.08.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Jak najbardziej jestem za zamianą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 10.08.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Ja też! Zwłaszcza, że już od roku jesteśmy po takiej zamianie Obecna sypialnia jest bardzo przytulna, a dziewczyny (8 i 4 lata) mają do dyspozycji znacznie większą przestrzeń (oczywiście - piętrus). Mimo to w ciągu roku szkolnego zdarzają się problemy z upchnięciem w pokoju kolejnej koleżanki, która wpadła w odwiedziny... W domku każda dostanie swój pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kotka_na_dachu_ 10.08.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 dla mnie optymalnie sypialnia to 15m2 24 to juz calkiem sporo a 12 - ujdzie z kolei - 13 m2 dla 2ch chlopakow (w tym 1 szkolnego ) ciut malo wogole uwazam tak naparwde ze najlepsze byly by...nawet malenkie ale DWA pokoje osobne co bedzie potem? za pare lat? dwoch 16, 17-to letnich "byków" mieszkajacych w jednym pokoju??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kotka_na_dachu_ 10.08.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 wyslalam ten sam tekst 2x i nie mam mozliwosci skasowania ostatniego postu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 10.08.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 wyslalam ten sam tekst 2x i nie mam mozliwosci skasowania ostatniego postu... Faktycznie. Czemu w tym dziale nie ma kasowania postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 10.08.2006 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Też raczej bym zamieniła. I jeszcze spróbowała podzielić ten pokój 24 m na dwa mniejsze - zresztą 12 m2 to nie tak znowu mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makary 11.08.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 nie wiem, jaki masz uklad mieszkania ale sprobowalabym podzielic sypialnie na 2 mniejsze pokoje (po 12 metrow) - sila rzeczy do jednego z nich bedzie nalezec lazienka i ten wlasnie przeznaczylabym na sypialnie. w rezultacie otrzymujesz 3 pokoje po 12 metrow - kazdy ma wiec swoja sypialnie jezeli nie ma mozliwosci podzialu, to oczywiscie zamienilabym sypialnie z pokojem dzieciecym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 11.08.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Zamieniaj! To moja rada. moja sypialnia jest mniejsz niż 13m i jakoś idzie w niej... spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 29.08.2006 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Po pierwsze, nie ma możliwości przerobienia sypialni na calkiem niezależne pokoje. Jeśli będzie taka potrzeba, istnieje możliwość postawienia "przepierzenia" w przyszlości. Ale nadal będzie to pokój z jednym wejściem.Poza tym nie ma również możliwości, aby dzieci mialy swoje pokoje. Pracujemy w domu i musimy mieć pokój do pracy. A w sypialni nie możemy zrobić tzw kącika do pracy bo przyjmowanie klienta, w bądź co bądź sypialni nie wchodzi w grę. Kąciki są dobre gdy czlowiek chce sobie posiedzieć czasem w necie a nie pracować 16h/dobę, czasem trzeba zarwać noc a druga osoba chce spać. Ale skoro Karpatka nie jest nieszczęsliwa po zamianie to może i my przeżyjemy. Narazie wjechaliśmy do malego pokoju z piętrusem, więc się troszkę rozluźnilo. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts