civic9 10.08.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witam, Podpowiedźcie z praktycznego doświadczenia.Od czego nie można odliczyć części VATu korzystając z ostatniej VATowej ulgi budowlanej, a co statnowi istotny koszt stanu surowego zamkniętego. Zastanawiam się ile można stracić kupując materiały na siebie (22%VAT) i próbując to potem odzyskać, zamiast przepuszczając to przez wykonawcę (co pozwala na osiągnięcie 7%). Wiem, że można szczegółowo przestudiować wykazy, co też zrobię, ale to nie gwarantuje, że czegoś nie przeoczę lub coś źle zinterpretuję. Dlatego pytam o doświadczenia - co istotnego i kosztownego w kupiliście z 22% VATem i nie mogliście tego odliczyć (lub już wiecie, że nie będzie mogli, nawet jeśli jeszcze nie występowaliście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 14.08.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Mnie też interesuje ten temat. I jestem ciekawy jakich drogich materiałów nie będę mógł rozliczyć z vatem 7%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbies 14.08.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Zobacz na inne wątki o tym co zostało odliczone. To czego ci nie zakwalifikują a poprzednio było z VAT'em 7% to już tylko złośliwość urzędników. Tak więc pytaj w sklepach jaki był VAT poprzednio bo jeśli też 22 % to lepiej brac faktury na usługe lub przez wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts