qweer 10.08.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Dostałem ofertę budowy tego domku http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4402c9f799b71 i za stan surowy tj. ławy f., fundament, ściany, strop teriva, więźba, pełne deskowanie dachu, schody wewnętrzne oraz kominy klinkierowe, chłopaki za robociznę krzyknęli 43 000.\ Czy to ok? Buduję w okolicach Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 11.08.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Dostałem ofertę budowy tego domku http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4402c9f799b71 i za stan surowy tj. ławy f., fundament, ściany, strop teriva, więźba, pełne deskowanie dachu, schody wewnętrzne oraz kominy klinkierowe, chłopaki za robociznę krzyknęli 43 000.\ Czy to ok? Buduję w okolicach Warszawy. Duzo za dużo. Za wiekszy budynek w Warszawie (270 m.), przy tym samym zakresie robót, dałem kilka lat temu 15 000 zł. Ponieważ to było kilka lat temu, ekipa była z radomskiego i jeszcze dawałem im wyżywienie - niechby dzisiaj 25 000 zł. No nawet 30 000, ale nie więcej. Negocjuj, albo poszukaj tańszej ekipy z prowincji. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 18.08.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 wydaje mi sie ze powierzchnia domu schodzi na dalszy plan , dom masz niezle pokombinowany i byle kogo nie bierz , skup sie na referencjach firmy bo koszta i tak cie nie ominą jak będziesz pewien ich kwalifikacji to może wynegocjuj wykonanie tarasu oczywiście chudego betonu i schodów zewnętrznych ( o ile to nie jest w cenie ) aha kominy z klinkieru ponad dachem to nie jest mocna karta przetargowaps kiedyś marzyłem o tym projekcie , ale te koszta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts