rencia 10.08.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Ciekawe czy będzie odzew? Założyłam ten temacik bo: - jestem początkującą inwestorką - mam ciężkie chwile kiedy wszystko jest do du.... i trzeba się komuś pożalić - forum to dobre miejsce gdzie można się poużalać nad sobą - a jak już się tak użalasz to znajdą się ludziska którzy dodadzą otuchy I to by było na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 10.08.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Rencia - nie jest tak z Tobą zle jak sądzisz .Super ,że jesteś aktywna i na pewno wszystkie ,wspólnymi siłami ,doprowadzimy nasze INWESTYCJE do szczęśliwego końca .O rozterkach napiszę jutro (dziś wysiadła mi głowa).Pomysł bardzo mi się podoba i sądzę ,że to strzał w dziesiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.08.2006 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 10.08.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Rencia, pomysl genialny w swej prostocie A jak juz jest taki piekny watek to moze ja rozpoczne Jestem na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe i zaczynam tluc glowa w sciane. Spodziewalam sie duzych problemow ze strony urzedow i roznych instytucji... Balam sie ze nie beda dzialaly nazbyt pochopnie i bede czekac miesiacami na odpowiedz, albo ze powiedza ze sie nie da, albo jeszcze nie wiem co... A tymczasem wlasciwie bez problemu (odpukac ) do tej pory z urzedami problemow zero. Za to geodeta od dwoch miesiecy robi mapke i co do niego dzwonie to zeznaje co innego (raz mowil ze czeka na mapke, potem ze juz ja ma ale costam, teraz znowu czeka) Z pania architekt sie umowilam na poniedzialek w sprawie adaptacji projektu... I co? Zastalam kartke na drzwiach ze pani architekt na urlop sobie wlasnie pojechala Czy ja musze czarnym BMW podjezdzac obwieszona zlotem az do ugiecia nog zeby mnie powaznie traktowali??? I co z tego ze wygladam na malo powazna i niezbyt nadziana inwestorke??? Przeciez mogli to powiedziec przy pierwszym spotkaniu A marzyly mi sie fundamenty w tym roku i Wigilia 2007 juz we wlasnym domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.08.2006 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o mapkę pod projekt to robi się ją 2 - 3 tygodni - i to nie jest tak że geodeta na coś czeka. Jestem geodetą i sprawa wygląda formalnie tak:-ty dajesz zlecenie na wykonanie mapy do celów projektowych-geodeta zgłasza robotę w urzędzie-urząd w odpowiedzi na zgłoszenie wydaje dostępne materiały czyli obawiązującą mapę sytuacyjno-wysokościową, osnowę....itd-geodeta idzie w teren czyli na twoją działkę - mierzy albo wszystko albo tylko to czego brakuje na mapie z urzędu- opracowuje już nową mapkę dla ciebie- składa do urzędu do klauzuli (tak jakby kontrola)-przekazuje mapkę tobie Jeśli na mapkę czekasz ponad miesiąc to najzwyczajniej w świecie postrasz tego geodetę że mapka potrzebna jest ci na wczoraj a jak nie to sobie znajdziesz innego który zrobi ci mapkę w dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 11.08.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Jeśli chodzi o mapkę pod projekt to robi się ją 2 - 3 tygodni - i to nie jest tak że geodeta na coś czeka. Jestem geodetą i sprawa wygląda formalnie tak:[...] Dziekuje za wyjasnienie, czyli wcale nie jest to taka wielka robota jak mi sie wydawalo... A pan geodeta mi zwyczajnie kit wciska Jeśli na mapkę czekasz ponad miesiąc to najzwyczajniej w świecie postrasz tego geodetę że mapka potrzebna jest ci na wczoraj a jak nie to sobie znajdziesz innego który zrobi ci mapkę w dwa tygodnie. Czekam poltora miesiaca Na razie powiedzial mi ze mapke dostane po 16-tym (mam nadzieje ze sierpnia ). Czekam do czwartku, jak nie bedzie mapki to zrobie jak radzisz. Przestane sie przejmowac ze mogl jakies koszty poniesc w zwiazku z ta mapka itp... Za miekka jeszcze jestem, mam nadzieje ze budowa mnie szybko zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 11.08.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Renciu pomysł super!!! Ja podobnie jak M@g jestem na etapie załatwiania pozwolenia. Jak pisałam już wcześniej w GK 1 lipca miała ruszyć nasza budowa ale Pan architekt tak się starał, że nie wiem, czy w tym roku cokolwiek się ruszy. Wczoraj zaniosłam ponownie do ZGK zrobiony od nowa projekt wjazdu, bo poprzedni był do kitu. No więc teraz czekam na zgodę z ZGK i mam nadzieję złożyć wreszcie kompletne dokumenty na pozwolenie. No ale tak, czy inaczej fajnie, że powstał taki babski klub iwestorek. Dziewczyny gorące pozdrowionka!!! Pokażmy, że nie tak łatwo nas zgnębić tą papierologią i kosmicznymi terminami i DAMY RADĘ!!! M@G jeżeli będziesz potrzebowała namiary na porządnego geodetę, to służę pomocą. Solidny i terminowy, cena też w normie. Jeszcze raz pozdrawiam pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 ooo, widzę, że to nie tylko babski, ale do tego krakowski klub kobity nie mazać się, glowy do góry i ruszajcie na podbój świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.08.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 ....eeeeeeeeeeeeee nie, to wszystko to drobiazg... Czy WIECIE jaki jest problem z wyborem klamki do drzwi wejściowych ??????????? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 11.08.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Wczoraj zaniosłam ponownie do ZGK zrobiony od nowa projekt wjazdu, bo poprzedni był do kitu. No więc teraz czekam na zgodę z ZGK i mam nadzieję złożyć wreszcie kompletne dokumenty na pozwolenie. Wieniu trzymam kciuki za szybka zgode ZGK!!! A nie mozesz zlozyc papierow bez tego projektu zjazdu? Zdazysz jeszcze trzy razy wystapic o pozwolenie na budowe zjazdu zanim domek wybudujesz No ale tak, czy inaczej fajnie, że powstał taki babski klub iwestorek. Dziewczyny gorące pozdrowionka!!! Pokażmy, że nie tak łatwo nas zgnębić tą papierologią i kosmicznymi terminami i DAMY RADĘ!!! M@G jeżeli będziesz potrzebowała namiary na porządnego geodetę, to służę pomocą. Solidny i terminowy, cena też w normie. Pewnie ze damy rade!!! A po namiary na geodete sie zglosze w przyszlym tygodniu jak ten moj mnie znowu wystawi do wiatru Pozdrowionka dla Dzielnych Inwestorek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 11.08.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 ooo, widzę, że to nie tylko babski, ale do tego krakowski klub kobity nie mazać się, glowy do góry i ruszajcie na podbój świata Nie tylko krakowski, kazda BABA mile widziana Bedziemy sie tu mazac w przerwach podboju swiata... Przerwy trzeba robic, bo inaczej swiat moglby tego nie wytrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 11.08.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Wieniu trzymam kciuki za szybka zgode ZGK!!! A nie mozesz zlozyc papierow bez tego projektu zjazdu? Zdazysz jeszcze trzy razy wystapic o pozwolenie na budowe zjazdu zanim domek wybudujesz M@g właśnie o to chodzi, że bez tego wjazdu nie mogę. Zgoda ma być ponoć w przyszłym tygodniu. Póki co, biorę dzieci moje kochane i wyjeżdżam, bo w tym roku mało urlopowaliśmy, a zostało już nie tak wiele czasu. Ani się człowiek obejrzy i znów przedszkole i szkoła... Więc nie ma co czekać, a i sił na dalszą papierologię trzeba nabrać Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 11.08.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 M@g właśnie o to chodzi, że bez tego wjazdu nie mogę. Zgoda ma być ponoć w przyszłym tygodniu. Póki co, biorę dzieci moje kochane i wyjeżdżam, bo w tym roku mało urlopowaliśmy, a zostało już nie tak wiele czasu. Ani się człowiek obejrzy i znów przedszkole i szkoła... Więc nie ma co czekać, a i sił na dalszą papierologię trzeba nabrać Pozdrawiam serdecznie. Wieniu Ty mnie nawet nie strasz Caly czas zyje w przekonaniu ze projekt wjazdu do pozwolenia na budowe mi nie jest potrzebny Wypocznijcie z dzieciakami solidnie!!! I nie mysl przez ten czas o zadnych papierologiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.08.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Nie tylko krakowski, kazda BABA mile widziana Bedziemy sie tu mazac w przerwach podboju swiata... Przerwy trzeba robic, bo inaczej swiat moglby tego nie wytrzymac To jak nie tylko krakowski, to ja też chcę Mnie jak dotychczas najbardziej irytuje biurokracja, stosy papierków do wypełnienia, tysiące opłat, podpisów, tygodnie uprawomocnień... O ludzie... Tak naprawdę po raz pierwszy się z urzędasami zetknęłam, a widzę, że nie ostatni (i chyba zmienię mój cały swiatopogląd ) No i jak każda baba lubię się czasem poużalać, wygadać... Osłodzimy sobie trochę życie i zabieramy się do pracy! http://www.mojegotowanie.kobieta.pl/_gAllery/15/69/1569.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.08.2006 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 ....eeeeeeeeeeeeee nie, to wszystko to drobiazg... Czy WIECIE jaki jest problem z wyborem klamki do drzwi wejściowych ??????????? J Jerzysio TY NAS LEPIJ NIE STRASZ - bo przcież urządzanie domu to też zazwyczaj BABSKI problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 11.08.2006 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Nie tylko krakowski, kazda BABA mile widziana Bedziemy sie tu mazac w przerwach podboju swiata... Przerwy trzeba robic, bo inaczej swiat moglby tego nie wytrzymac To jak nie tylko krakowski, to ja też chcę Mnie jak dotychczas najbardziej irytuje biurokracja, stosy papierków do wypełnienia, tysiące opłat, podpisów, tygodnie uprawomocnień... O ludzie... Tak naprawdę po raz pierwszy się z urzędasami zetknęłam, a widzę, że nie ostatni (i chyba zmienię mój cały swiatopogląd ) No i jak każda baba lubię się czasem poużalać, wygadać... Osłodzimy sobie trochę życie i zabieramy się do pracy! http://www.mojegotowanie.kobieta.pl/_gAllery/15/69/1569.jpg To ja jeszcze kawkę poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 11.08.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 To ja jeszcze kawkę poproszę A prosze bardzo http://grafika.redakcja.pl/olivia/ArtykulyFotografie/FotografiaPrzeglad/1125368221134.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 11.08.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 To jak nie tylko krakowski, to ja też chcę A witamy, witamy Osłodzimy sobie trochę życie i zabieramy się do pracy! Do jakiej pracy??? Mamy WEEKEND!!! Co niniejszym pozwalam sobie oglosic Milego wypoczynku Paniom zycze i swiezych sil w przyszlym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.08.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 To jak nie tylko krakowski, to ja też chcę A witamy, witamy Osłodzimy sobie trochę życie i zabieramy się do pracy! Do jakiej pracy??? Mamy WEEKEND!!! Co niniejszym pozwalam sobie oglosic Milego wypoczynku Paniom zycze i swiezych sil w przyszlym tygodniu Nie do pracy "pracy" tylko do budowy domu i wszelkich rzeczy z nią związanych - począwszy od marzeń o własnym domeczku po wybór serwetki na stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 11.08.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Wieniu Ty mnie nawet nie strasz Caly czas zyje w przekonaniu ze projekt wjazdu do pozwolenia na budowe mi nie jest potrzebny M@g zaręczam Cię, że nie mam zamiaru nikogo straszyć. Ja wiem, że aby złożyć komplet dokumentów do pozwolenia muszę mieć uzgodniony w ZGK projekt wjazdu. Jestem jeszcze do niedzieli ok. południa więc jak masz skąd , to się dowiedz, to mogę Ci jeszcze dać namiary na solidnego, szybkiego projektanta drogowego . Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts