Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bateria PAFFONI

malutka123

Recommended Posts

• 11 months później...
  • Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...
  • 2 months później...
ja mam paffoni od 15 lat,- kuchenna zepsula sie po 2 latach. kupilem grohe i jest spokoj.

umywalkowa, wysiadl ceramiczny mieszacz po 3 latach, do wymiany.

wannowa, nie trzyma zawor prysznica i bez przerwy cieknie woda sluchawka. serwis jest slaby. ale juz niedlugo przeprowadzka i czekaja na mnie: hansgrohe, grohe i kludi.

paffoni good bye! :)

masz paffoni od 15 lat a kuchenna zepsula sie po 2 latach. czyli przez kolejne 13 lat trzymasz zepsuta baterie?

czy w ogole 15 lat temu byla taka firma paffoni? a jesli byla, to mozna ja bylo kupic na polskim rynku?

nie rozumiem ze tego postu nic oprocz zachwytem (slusznym zapewne) nad (hans)grohe i kludi

Mam paffoni czterootworową na wannie. Problem ściekającej wody jest rozwiązany tak, że w otworku, z którego wyciąga się wąż, jest uszczelka - dość mocna i dość twarda. Powoduje to, że woda nie wlatuje tam swobodnie, ale przy tym wąż ciężko się wyciąga, a jeszcze ciężej wpycha z powrotem. i to jest chyba największa wada tej baterii. Jednak nie ma nic za darmo: w innych bateriach są zwijacze (takie jak w kuchennych), i woda spływa pod wannę. Nie chciałam tak. A w tych najlepszych firmach są pojemniki pod waną - coś jakby spłuczka - połączone z kanalizacją i jak woda tam spływa, to nie ma problemu - no ale one kosztują ok. 6 tysięcy :o , więc raczej ich nie braliśmy pod uwagę :roll: . Na wszelki wypadek pod wanną, tam, gdzie jest takie wycięcie na nogi, zostawiliśmy szparę na górze tego wycięcia - wiatr sobie tam hula i nawet jeśli jakaś woda sie pod wannę dostanie, to odparuje.

Wracając do tej baterii paffoni, to nie jestem też zadowolona z tego, że ze słuchawki woda leci bardzo mocnym strumieniem (odrzut daje, że hej), a z kranu - słabym (może to kwestia perlatora?) - wolałabym odwrotnie.

Więcej wad na rzaie (od ponad rokju) nie widzę. Bateria jest ładna, chrom nie odpada.

Ale jak bym miała więcej kasy, to wolałabym Guglielmi.

• 4 weeks później...
Ja zakupiłam serię Paffoni Stick do dużej łazienki. Mam 2 umywalkowe -podtynkowe, 1 wannową 3-otworową oraz bidetową... No i teraz mam mieszane uczucia, ale podtynkowe już zamontowane (wannowa jeszcze nie) i trochę za późno na zmiany. Mam tylko nadzieję że za kilka lat nie czeka mnie skuwanie płytek :roll:

Od trzech miesięcy użytkuję Paffoni Level - wannową trzyotworową, bidetową i umywalkową. Na razie OK, trochę badziewna słuchawka prysznicowa, z wylewki wannowej (przynajmniej u mnie) przez pewien czas po użyciu kapie woda - chyba spływa z wężyków, bo są trochę długie. Mam nadzieję że się szybko nie zepsują, bo ta przy wannie zamontowana jest na stałe (brak rewizji ale inaczej nie pasowało). :D

• 7 months później...

Ale wy nażekacie, to paffoni be, to grohe się psuje, jak jedna tak druga firma ma wysokiej jakości produkty. Problem tkwi w waszych instalacjach, założę się że tylko co 3 osoba z Was ma pozakładane filtry w domu. Zastanawialiście się na jakiej zasadzie działają głowice ceramiczne? Proponuję poczytać i będziecie wiedzieć dlaczego po 2 latach bateria się psuje.

Ps: nie ma takiej baterii której nie da się naprawić.

Dla wszyskich chcąchy długo użytkować swoją baterię proponuję założyć zaworki z filtrami i nie stosować temperatur skrajnych, max 60 st.

• 6 months później...

Nadal uważam, że poza atrakcyjnym wyglądem Paffoni to kompletna pomyłka. Z kranu leci cienki strumyczek, prysznic za to daje jak oszalały; wylewka się rozregulowała - kręci się dookoła, ma taki jakby za duży luz;nie wiem jak to opisać; wąż od prysznica nadal ciężko wcisnąć - uszczelka dzielnie trzyma:). Polecam natomiast - także włoskie - Guglielmi: dwa lata i nadal super. No, ale i cena byla inna.

Poz tym wszystkie Hans Grohe działają bez zarzutu.

dziękuję za odpowiedź, po przeczytaniu paru opinii o Paffoni i wizycie w sklepie zdecydowałam się jednak na baterie Orasa model Vienda. Bateria wannowa 3 otworowa nie jest wprawdzie tak nowoczesna w kształcie jak Paffoni , ale mam nadzieje , że będzie działała bezproblemowo.

Moja brzydsza połowa ;) jest bardzo praktyczna i zdecydował pragmatyzm :lol:

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Mam pytanie. Czy ktoś z was wymieniał głowicę w baterii kuchennej Paffoni Stick SK176?? Mam taką baterie od 2.5 roku i zaczęła mi przeciekać. Nie ma tam żadnej widocznej ani zaślepionej śrubki do odkręcenia rączki zaworu i nie wiem czy to się jakoś ściąga na siłę albo jakoś przekręca. Nie che próbować żeby nie uszkodzić baterii. Jaki jest koszt takiej głowicy??Bateria wygląda tak:

http://img.okazje.info.pl/249/20213/2021331.jpg

• 2 weeks później...

Przyłączam się do wątku , ponieważ jestem lekko podłamana.

Zamontowano mi baterie umywalkową podtynkową Paffoni stick SK006.

Czy Wy też mieszacze od tych barerii macie zamontowane tak , ze trzeba będzie w razie czego wykuć pół łazienki , żeby go wymienić?

Czy macie mieszacz wykręcany?

Sama wylewka jest wykręcana , jednak mieszacz juz nie.

Zastanawiam się , czy moja ekipa dała d... , czy po prostu tak ma być.?

• 4 weeks później...