Rtoipb 10.08.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Jak by co to proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.08.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 No i Ciebie przeniesli szkoda, bo w remontach i tak sie tak malo dzieje, to jeszcze co ciekawsze topiki wynosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 14.08.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Witaj, Fajnie się czyta i ogląda takie relacje z remontów - sam kiedyś myślałem, żeby znaleźć jakiś stary dom i zrobić z niego własny kąt... Będę śledził wasze poczynania - POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.08.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Bardzo ciekawy dziennik. Fajnie się ogląda fotki starych domów, z których można zrobić ekstra chałupki. Tak więc dołączam do grona czytelników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 17.08.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Rtoipb a nie za nisko bedzie ta mozajka po bokach przy umywalce ? nie bedzie sie chlapac..... chociaz z drugiej strony jak patrze u siebie, to chlapie sie przewanie na srodku za wylewka. myslalam ze mozajke sie lepiej kladzie niz kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 17.08.2006 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Z chlapaniem to jest tak że jak nie zrobisz to będzie źle bo wszystkiego nie przewidzisz Marzy mi się taki tynk akrylowy taki z małych ziarenek tyle że musiał by być całkiem biały, ale te co widuje w składach budowlanych są w ciapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tenarek 06.09.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Obejrzalam Twoj dziennik i jestem zachwycona Chyba jednak stanie u nas na tym, ze kupimy domek do remontu, zakaszemy rekawy i ... oj, bedzie sie dzialo! Chwala Wam, ze dajecie tyle inspiracji i nadziei nowym i wystrachanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 12.11.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Hmm, najczęściej czytam dzienniki budowy, ale dziś postanowiłam "przelecieć się" po całym forum i niespodzianie natknełam sie na Twój dziennik remontowanego domku. Jestem zachwycona. Widać na zdjęcich jak domek zaczyna ożywać. Pisz jak najczęściej i oczywiście wklejaj zdjęcia. Jestem badzo ciekaw jaki będzie efekt finalny. Trzymam kciuki. PozdroDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardynal 30.12.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Kochany proszę tylko o jeszcze jedną informację a mianowicie jaki masz strop w tym Twoim dworku. Na wiosnę kupujemy z żoną taki stary domek z 1935 roku do remontu (przez 15 ostatnich lat nikt tam nawet ścian nie malował) i trzeba będzie podłogi między parterem a piętrem wzmacniac i wygłuszac. Był ze mną w tym domku taki "fajny" budowlaniec i powiedział, że mogę sobie tam kregielnię urządzic bo podłoga taka, że kule same do środka lecą. Jaka podłoga jest u Ciebie, jeśli drewniana to czy była wzmacniana i w jaki sposób. I jeszcze jedno, czy po usunięciu ściany nośnej na dole między pokojami nie obawiasz się wygięcia sufitu?Dziękuję za podpowiedź i życzę powodzenia w dalszych pracach. Bardzo ciekawy pamietnik. BRAWO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 30.12.2006 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Strop jak to w takich domkach drewniany Belki zdrowe więc nic nie trzeba było wzmacniać, a po usunięciu polepy glinianej belki zostały odciążone w miejsce polepy położyliśmy wełnę mineralną. Belki są ugięte nieznacznie czyli niecały 1cm. Ściana usunięta między pokojami nie była ścianą nośną tylko działową więc nie ma obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardynal 31.12.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Rzeczywiście ta ściana była działowa to ja źle spojrzałem na rysunek. A jak tam komin, czy nie było problemów z podłączeniem do niego kominka, czy może wymagało to zainstalowania wkładu. I jeszcze jedno jak moge zapytac na jakie łącze energetyczne się zdecydowałeś. Dzięki za podpowiedź i powodzenia w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KacMar 31.12.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Obejrzalam Twoj dziennik i jestem pod wrażeniem. Zastanawiam się jakie koszty remontu już poniosłes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 31.12.2006 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 ... A jak tam komin, czy nie było problemów z podłączeniem do niego kominka, czy może wymagało to zainstalowania wkładu. I jeszcze jedno jak moge zapytac na jakie łącze energetyczne się zdecydowałeś. Komin wymagał drobnych napraw i wyczyszczenia kominek został podłączony bezpośrednio Przyłącza telefoniczne i prąd mam w ziemi bo dom lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riood4 11.01.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Czekam na cd. z prze-Budowy. Ja też przebudowywuję. Trzymam kciuki, wiem jak to jest z presją czasu. A teraz walczę z bankiem, bo opóźniają mi wypłatę drugiej transzy, i moja przebudowa trochę niedoinwestowana, smutna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.05.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witaj. Zajrzałam do twojego dziennika, bo tez kiedys chcileiśmy kupić stary dom do remontu. Nie kupiliśmy, tylko dobudowaliśmy do 30-metrowego. Teraz wiem, że z poprawianiem starego więcej kłopotów niz z nowym. A poprawiania jak wspomnialam mamy niewiele. Trzymam za was kciuki. Napisz jak sie mieszka i jak radzicie sobie z remontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Czekam na cd. z przebudowy. Trzeba nie mieć serducha aby nas trzymać bez wiadomości o postępie w remoncie. A może już po ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 05.10.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Halo, halo Jak wam idzie? Trzymacie nas w niepewnosci!Jak remont - wierze,ze juz po!Lipowa Panienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 11.03.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Dzisiaj trafiłam na Wasz domek. Super:D. Jestem b. ciekawa jak wygląda on obecnie, bo ostatni post jest sprzed kilku miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts