qweer 11.08.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Podobno pustak pustakiw nierówny, więc mam pytanie jaki wybrać, tj. z której cegielni. Buduję w okolicach Warszawy, a chcę to robić z Maxa 29 cm. Proszę o Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vax 11.08.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ja polecam Plecewice bo z tego budowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 11.08.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ja akurat mam równe pustaki ale jak patrze na te spoiny 2cm to myslę sobie że jeśli murujesz na tradycyjną zaprawę to naprawdę nie ma znaczenia czy pustam jest równy czy nie. A pustaków z nierównościamy aż 1cm to chyba nie robiąWięc kup gdzie taniej i blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qweer 11.08.2006 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 a jeśli chodzi o parametry cieplne, kruchość i inne, które przychodzą Wam do głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 11.08.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 O innych Ci nie powiem bo nie dotykałem.Ja mam Jopka i jest bardzo fajny, równy i mocny. Ale ma takie czarne naloty. Z tym ze jest to tańsza kl. II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 11.08.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 A pustaków z nierównościamy aż 1cm to chyba nie robią Więc kup gdzie taniej i blizej Ale robią z nierównościami +/- 6 mm. Plecewice Jak postawiłem dwa "skrajne" obok siebie, to jeden był od drugiego 12 mm wyższy. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
training_Wawa 11.08.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Buduje z Plecewic i nie polecam tej cegielni - K-3 i U-220 strasznie krzywe. Z uwagi na duze zapotrzebowanie na rynku, Plecewice ida na ilosc, zapominajac o jakosci. Cegly sa ladowane na TIRy bezposrednio z tasmy produkcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 11.08.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Plecewice to kiepski wybor. Jak chcesz kupic naprawde dobre pustaki - to kup Markowicze. W Warszawie jest kilku dystrybutorow tych pustakow - na stronie http://www.markowicze.com.pl/ masz namiary. Niestety cos za cos - Markowicze nie naleza do najtanszych wyrobow, ale moj wykonawca byl pod wrazeniem. Markowicze naprawde ladnie "dzwonia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 12.08.2006 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Ja mam z Leiera i nie narzekam. Było trochę pobitych. Generalnie są kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 12.08.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Kiedyś produkował Maxa Wielenin, ale ktoś ładnie go prywatyzował i już nie produkują . Wszyscy znajomi polecają mi cegielnię Owczary. jakościowo jest dobra i cen nie ma z sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka999 05.11.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Kiedyś produkował Maxa Wielenin, ale ktoś ładnie go prywatyzował i już nie produkują . Wszyscy znajomi polecają mi cegielnię Owczary. jakościowo jest dobra i cen nie ma z sufitu. Cześć Dorota co prawda cytuje mocno stary Twój kawałek, ale jestem ciekawa czy zastosowałaś Owczary? Jeśli tak to czy jesteś zadowolona...jeli nie to co się do tego przyczyniło? Znasz kogoś kto wybudował z Owczar? Skoro wszyscy znajomi polecali to może ktoś z nich wybudował już Proszę o pomoc, bo właśnie mam dylemat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 05.11.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Podobno pustak pustakiw nierówny, więc mam pytanie jaki wybrać, tj. z której cegielni. Buduję w okolicach Warszawy, a chcę to robić z Maxa 29 cm. Proszę o Wasze opinie. Budowwałem w czasie wariactwa i szaleństwa więc wyboru nie było. Kupiłem MAXa z Plecewic. Część pustaków jest nierówna. Wiadomo, że po styropianie i tynku będzie ok ale jakbym miał wybór to Plecewic bym nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 05.11.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja budowałem z Plecewic i byłem zadowolony. Ale tak naprawdę w każdej cegielni zdarzają się lepsze i gorsze partie. Ponieważ nie ma już takiego szaleństwa z materiałami, to najlepiej pojechać do składu obejrzeć materiał i go kupić (lub nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 05.11.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja budowałem z Plecewic i byłem zadowolony. Ale tak naprawdę w każdej cegielni zdarzają się lepsze i gorsze partie. Ponieważ nie ma już takiego szaleństwa z materiałami, to najlepiej pojechać do składu obejrzeć materiał i go kupić (lub nie). W Plecewicach podobno są dwie linie technologiczne. Nowa i stara. Ja materiał kupiłem w kwietniu i później dopiero przewoziłem HDSem na budowe. Transport wziąłem z pobliskiego składu. Facet ze składu pokazał mi od razu palcem, która partia z jakiej jest linii. Róznią sie foliowaniem. Krzywe pustaki były ze starej linii (folia mniej napieta, podarta czasami). Facet powiedział, że jak brali transporty w czasie tego szaleństwa to zawsze było troche krzywych i tych z nowej linii. Klient dostawła więc troche tego troche tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 05.11.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 A ja mam z cegielni Rekławki. Jest ok. Trochę mi zostało, bo źle wyliczyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 05.11.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja mam z Krotoszyna i Kozlowic. Krotoszynskie oceniam jako OK , natomiast Kozłowickie są po prostu rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 05.11.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Właśnie- jaki max ?Będziemy budować w okolicach Krakowa/Wieliczki. Jaki max obecnie warto kupić- Leier czy Wienenberg? Większość mówi, że ten drugi jest lepszy a jakie jest wasze zdanie? interesuje nas szerokość 29 cm.Może ktoś kupował i orientuje się gdzie można je najtaniej dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRJDomańscy 05.11.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 U nas była Hadykówka i Kozłowice. Hadykówka bardziej krucha, ale ładniejsza. Na Kozłowickiej znać wypalanie, ale mocniejsza Jednak polecam Kozłowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeTek 23.11.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Właśnie- jaki max ? Będziemy budować w okolicach Krakowa/Wieliczki. Jaki max obecnie warto kupić- Leier czy Wienenberg? Większość mówi, że ten drugi jest lepszy a jakie jest wasze zdanie? interesuje nas szerokość 29 cm. Może ktoś kupował i orientuje się gdzie można je najtaniej dostać? Witaj Niureczka. My też będziemy budować w okolicach Wieliczki. I również mam te same rozterki: Leier czy Wienenberg (szer. ściany również 29cm) i do tego mam przykleić 15cm styropianu. A Ty jak, wybrałaś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 25.11.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Hej, Mąż zdecydował, że bierzemy Wienerbergera. Nie mamy jeszcze ustalone kiedy i gdzie go kupujemy. Co do docieplenia to chyba 10cm steropianu. Masz może już jakieś namiary na składy budowlane, które oferują najlepsze ceny? Możesz ewentualnie przesłać namiary na priva? A tak w ogóle to gdzie się budujesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts