Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki pustak Max?

qweer

Recommended Posts

Plecewice to kiepski wybor.

Jak chcesz kupic naprawde dobre pustaki - to kup Markowicze. W Warszawie jest kilku dystrybutorow tych pustakow - na stronie http://www.markowicze.com.pl/ masz namiary.

Niestety cos za cos - Markowicze nie naleza do najtanszych wyrobow, ale moj wykonawca byl pod wrazeniem. Markowicze naprawde ladnie "dzwonia" :)

• 1 year później...
Kiedyś produkował Maxa Wielenin, ale ktoś ładnie go prywatyzował i już nie produkują :cry: :x . Wszyscy znajomi polecają mi cegielnię Owczary. jakościowo jest dobra i cen nie ma z sufitu. :D

Cześć Dorota :lol:

co prawda cytuje mocno stary Twój kawałek, ale jestem ciekawa czy zastosowałaś Owczary? Jeśli tak to czy jesteś zadowolona...jeli nie to co się do tego przyczyniło? Znasz kogoś kto wybudował z Owczar? Skoro wszyscy znajomi polecali to może ktoś z nich wybudował już :wink:

Proszę o pomoc, bo właśnie mam dylemat :cry:

pozdrawiam

Podobno pustak pustakiw nierówny,

więc mam pytanie jaki wybrać, tj. z której cegielni. Buduję w okolicach Warszawy, a chcę to robić z Maxa 29 cm.

Proszę o Wasze opinie.

Budowwałem w czasie wariactwa i szaleństwa więc wyboru nie było. Kupiłem MAXa z Plecewic. Część pustaków jest nierówna. Wiadomo, że po styropianie i tynku będzie ok ale jakbym miał wybór to Plecewic bym nie kupił.

Ja budowałem z Plecewic i byłem zadowolony. Ale tak naprawdę w każdej cegielni zdarzają się lepsze i gorsze partie. Ponieważ nie ma już takiego szaleństwa z materiałami, to najlepiej pojechać do składu obejrzeć materiał i go kupić (lub nie).

W Plecewicach podobno są dwie linie technologiczne. Nowa i stara. Ja materiał kupiłem w kwietniu i później dopiero przewoziłem HDSem na budowe. Transport wziąłem z pobliskiego składu. Facet ze składu pokazał mi od razu palcem, która partia z jakiej jest linii. Róznią sie foliowaniem. Krzywe pustaki były ze starej linii (folia mniej napieta, podarta czasami). Facet powiedział, że jak brali transporty w czasie tego szaleństwa to zawsze było troche krzywych i tych z nowej linii. Klient dostawła więc troche tego troche tego.

Właśnie- jaki max ?

Będziemy budować w okolicach Krakowa/Wieliczki. Jaki max obecnie warto kupić- Leier czy Wienenberg? Większość mówi, że ten drugi jest lepszy a jakie jest wasze zdanie? interesuje nas szerokość 29 cm.

Może ktoś kupował i orientuje się gdzie można je najtaniej dostać?

• 3 weeks później...
Właśnie- jaki max ?

Będziemy budować w okolicach Krakowa/Wieliczki. Jaki max obecnie warto kupić- Leier czy Wienenberg? Większość mówi, że ten drugi jest lepszy a jakie jest wasze zdanie? interesuje nas szerokość 29 cm.

Może ktoś kupował i orientuje się gdzie można je najtaniej dostać?

Witaj Niureczka. My też będziemy budować w okolicach Wieliczki. I również mam te same rozterki: Leier czy Wienenberg (szer. ściany również 29cm) i do tego mam przykleić 15cm styropianu. A Ty jak, wybrałaś już?

Hej,

Mąż zdecydował, że bierzemy Wienerbergera. Nie mamy jeszcze ustalone kiedy i gdzie go kupujemy. Co do docieplenia to chyba 10cm steropianu.

Masz może już jakieś namiary na składy budowlane, które oferują najlepsze ceny? Możesz ewentualnie przesłać namiary na priva? A tak w ogóle to gdzie się budujesz?

Pozdrawiam