szarak 25.11.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Ja budowałem z markowicz bo były najtansze,jaka to różnica czy dzwonią czy nie przecież to nie dzwony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 25.11.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Robicie problemy z niczego a tak naprawde zaczną sie one same ale dopiero w trakcie budowy i wszyscy będą się smiac z tego ze zadawali tak małoistotne pytania,pogadamy o tym po zakonczeniu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adasko84 01.03.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ja się długo zastanawiałem nad materiałem.Zdecydowałem się na pustaki Max220 z niewielkiego zakładu z Cegielni w Michałowie k.Piotrkowa .Cenowo przystępne jakość jest naprawdę kapitalna, grube ścianki, równe, nie ma spękań .Polecił mi ich murarz i naprawdę nie żałuje.Cała ceramikę tam kupiłem i tyle składów co zjeździłem to nigdzie nie znalazłem takiej kapitalnej cegły pełnej zastanawiam się czy nie zrobić muru 3 warstwowego z elewacją z takiej cegły. Mówie wam wyglada bajecznie prawie jak klinkier. Mogę szczerze polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto75 11.12.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Ja buduję z MAX-a 29 cm + 15 styropianu w Łodzi. Cegłę kupiłem z Cerpolu z Kozłowic, jest idealna, murarze są zadowoleni, żadnych przebarwień, nie trzeba mieszać palet, nie łamie się nadmiernie. Jestem zadowolony i ładnie wygląda na ścianie. Leier jest kruchy i odbiega kolorystycznie, choć tańszy. Palety ofoliowane, zabezpieczone. POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 13.12.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 U mnie murowali z Leiera i z pustaków z Kozłowic (Cerpol).Leier był tańszy, ale kruchy i praktycznie każdy pustak miał drobne pęknięcia. Oczywiście po otynkowaniu nie ma to większego znaczenia, ale było sporo odpadów.Kozłowice przy Leierze były "pancerne" (ale droższe). Miały grubsze ścianki i wszystkie były idealne.Dzisiaj bym wziął Kozłowice, i nie kupowałbym przez internet - bo wyszło niewiele taniej i nie można było oddać (a trochę pustaków stropowych mi zostało)Murarze chwalili konstrukcję stropową którą miałem od Leiera (pustaki ceramiczne i belki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinNiemczyk02 01.02.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A ja powiem szczerze że buduje z ceramiki z Owczar, z tych ich termotonów na grubość ściany 25, 11 i podobnież do końca sierpnia jest duże prawdopodobieństwo że dokupię nawet 8 na ścianki na poddasze... Powiem tak mam już jeden zestaw tej cegły na placu, no wygląda bajecznie ta cegiełka powiem więcej... rozebrałem z kumplem paletę... aby się upewnić czy to czasem nie jest podpucha na zewnątrz i co ? Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu nie było ani jednej sztuki odpadu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miro.T 15.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam.Jeśli to nie tajemnica to w jakiej cenie wyrwałeś tego termotona??Też skłaniam się ku tej cegielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkb 20.02.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Witam,Polecam pustaki Kroterm Cerpol Kozłowice. Rozmawiałem z wieloma innymi murarzami, porównywałem materiały dostępne w naszym kraju, nic nie może rownać się Cerpolowi. Jeśli chodzi o cenę są troche droższe od Winerbergera czy Plecwice, ale jeśli policzymy odpad wychodzi na to samo albo taniej. Innych firm nie wspominam bo raczej nie warto, cegły mają nieregularny kolor oraz kształt. Ostatnia dostawa z Cerpolu pozytywnie mnie zaskoczyła dlatego polecam ten Pustak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts