peterz 11.09.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Owszem, jednak w porównaniu z konkurencyjnymi firmami są 20-30% tańsze. z jakimi?? Podaj nazwy lub adresy www. Kupiłem taki wkład "vis a vis", a dokładnie to robiłem na zamówienie w firmie Arysto pod Szczecinem. Jest jeszcze nie zamontowany (instalacja za 2-3 tygodnie), więc sam doświadczeń jeszcze nie mam - ale słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat ww. producenta i jego produktów. Super jakościowo i przystępni cenowo - (cenowo bliski kominkom Dovre ) .. Jeszcze Hajduk ma w swojej ofercie takie wkłady kominkowe (model VOLCANO FD; VOLCANO FD; PRISMA EFD h) - ale znajomi odradzali ze względu na jakość .. i cena niestety bliżej Spartherma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.04.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 też szukam dwustronnego...mam już swoich idoli , ale proszę o sugestie...może jeszcze nie wszystko zgłębiłam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza19 07.04.2007 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 HejTo ja zakładałam ten wątek. Na dzień dzisiejszy jestem zdecydowana na kominek KFD Linea DF H1180. Znalazłam kilka innych (też bardzo ładnych), ale tylko ten ma 16kW. A chcę mieć rozprowadzenie ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.04.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Hej To ja zakładałam ten wątek. Na dzień dzisiejszy jestem zdecydowana na kominek KFD Linea DF H1180. Znalazłam kilka innych (też bardzo ładnych), ale tylko ten ma 16kW. A chcę mieć rozprowadzenie ciepła. Też mi się on podoba, ale ma chyba jedną wadę - pobiera powietrze z pomieszczenia, a nie z zewnątrz Czy mylę się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 07.04.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 też szukam dwustronnego...mam już swoich idoli , ale proszę o sugestie...może jeszcze nie wszystko zgłębiłam ? O firmie zza miedzy robiącej wkłady kominkowe już wspomniałem (oczywiście mają przedstawicieli handlowych w całym kraju), to teraz pokażę jak nam wyszło .. ale zaznaczam, że wkład to jedno a dobre 'studio kominkowe' z 'czującym klimat' architektem to drugie .. Powyższe w połączeniu z pomysłowym inwestorem daje całkiem niezły efekt końcowy (tak myslę) .. http://ulaz.wrota.net/kominek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza19 07.04.2007 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Z tego co wiem to dopływ powietrza jest z zewnątrz. A tutak możesz sobie troszkę o nim poczytać. http://www.tapis.pl/kominkowe/kfd/linea-dfh-1180.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.04.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 też szukam dwustronnego...mam już swoich idoli , ale proszę o sugestie...może jeszcze nie wszystko zgłębiłam ? O firmie zza miedzy robiącej wkłady kominkowe już wspomniałem (oczywiście mają przedstawicieli handlowych w całym kraju), to teraz pokażę jak nam wyszło .. ale zaznaczam, że wkład to jedno a dobre 'studio kominkowe' z 'czującym klimat' architektem to drugie .. Powyższe w połączeniu z pomysłowym inwestorem daje całkiem niezły efekt końcowy (tak myslę) .. http://ulaz.wrota.net/kominek/ ...właśnie coś takiego chcę mieć u siebie !!!Czy możesz napisać, jaki to wkład i gdzie kupowany? Skąd pobiera powietrze - z zewnątrz czy z pomieszczenia? I jeszcze jedno pytanie - w jakiej odległości ( rozumiem, że z boku ) masz komin od wkładu ? Pozdrawiam P.S. ...śliczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.04.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Z tego co wiem to dopływ powietrza jest z zewnątrz. A tutak możesz sobie troszkę o nim poczytać. http://www.tapis.pl/kominkowe/kfd/linea-dfh-1180.htm ...no właśnie nic o owym powietrzu na stronce nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 07.04.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 też szukam dwustronnego...mam już swoich idoli , ale proszę o sugestie...może jeszcze nie wszystko zgłębiłam ? O firmie zza miedzy robiącej wkłady kominkowe już wspomniałem (oczywiście mają przedstawicieli handlowych w całym kraju), to teraz pokażę jak nam wyszło .. ale zaznaczam, że wkład to jedno a dobre 'studio kominkowe' z 'czującym klimat' architektem to drugie .. Powyższe w połączeniu z pomysłowym inwestorem daje całkiem niezły efekt końcowy (tak myslę) .. http://ulaz.wrota.net/kominek/ ...właśnie coś takiego chcę mieć u siebie !!!Czy możesz napisać, jaki to wkład i gdzie kupowany? Skąd pobiera powietrze - z zewnątrz czy z pomieszczenia? I jeszcze jedno pytanie - w jakiej odległości ( rozumiem, że z boku ) masz komin od wkładu ? Pozdrawiam P.S. ...śliczny... No jeszcze raz napiszę : Firma Arysto (http://www.arysto.pl/), symbol ARYSTO 10 vis-a-vis, 67x51 głęb. 60 cm (głębokość ponad standartowa), dolot powietrza na sztywno oczywiście od zewnątrz - rura fi160 idzie pod chudziakiem - zrewidowana jest do fi100 pomiędzy podłogą a wkładem kominkowym (ma ciąg że łeb urywa ), dolot powietrza do wkładu od spodu przy pojemniku na popiół. Wkład robiony na zamówienie, a zlecony w Studiu Kominkowym p.Anity Grajowieckiej w Szczecinie, ul. Chopina 35, tel. 091 454 01 14, kom. 0691 981 256. Tam też p.Arkadniusz zaprojektował nasz kominek po uprzedniej wizycie na budowie. Projekt przyjęliśmy bez najmniejszej zmiany - po prostu bardzo, ale to badzo nam się spodobał. Dodatkową zaletą wkładów Arysto są szybry manualne .. w przeciwieństwie do renomowanych wkładów niemieckich (i kilku naszych też ), które mają automatyczny - a efekt zastosowania takiego właśnie szybra widać w postaci okopconych ścian kominka .. - całkowita kicha .. No ale jak ludzie słyszą "automatyczny" .. to myślą że lepszy i wezmą bez zastanowienia i jeszcze dopłacą .. a przecież nie wszystko złoto co się świeci - przed zakupem wkładu radzę się wypytać .. i nie dajcie wcisnąć sobie kitu PS. kammaje z mojej skromnej rekomendacji też kupił wkład Arysto w Studiu p.Anity Co do odległości komina od wkładu - to jak na zdjęciach widać .. a najlepiej na fotce nr 25 .. (te dwie wiszące z sufitu rury to odprowadzenie od okapu kuchennego i DGP - zaś po lewej widać otwór przewodu kominowego .. a na dole dyszę wylotową spalin ..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 07.04.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 PS. kammaje z mojej skromnej rekomendacji też kupił wkład Arysto w Studiu p.Anity Potwierdzam. Wkład jest w biurze - sam nawet go nie widziałem i jeszcze 2-3 tygodnie poczekam na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.04.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Z tym szybrem to istna PROPAGANDA !!! Najlepsze sa wkłady bez szybra gdzie powietrze do spalania podawane jest w bardzo PRECYZYJNYCH sposób , dokładnie tyle ile potrzeba , na szybę aby była czysta oraz pod popielnik do rozpalania . NAJLEPIEJ jak 100% powietrza może być podłączone z poza budynku. W omawianych powyżej wkładach takiej opcji BRAK , część powietrza jest zupełnie nie regulowana , zasysana tylko siłą ssącą komina , a jest to to powietrze które wpływa po szybie . Firma jest stosunkowo nowa ale jak popracuje nad konstrukcja wkładu to może odnieść sukces. Darek B http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 08.04.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Z tym szybrem to istna PROPAGANDA !!! Najlepsze sa wkłady bez szybra gdzie powietrze do spalania podawane jest w bardzo PRECYZYJNYCH sposób , dokładnie tyle ile potrzeba , na szybę aby była czysta oraz pod popielnik do rozpalania . NAJLEPIEJ jak 100% powietrza może być podłączone z poza budynku. W omawianych powyżej wkładach takiej opcji BRAK , część powietrza jest zupełnie nie regulowana , zasysana tylko siłą ssącą komina , a jest to to powietrze które wpływa po szybie . Firma jest stosunkowo nowa ale jak popracuje nad konstrukcja wkładu to może odnieść sukces. Darek B http://www.kafle-kominki.pl Wiem, że Austroflamm i Spartherm mają bezpośrednie doprowadzenia z zewnątrz. Czy wkłady KFD równieź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.04.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Jeśli chcecie dowiedzieć sie o kominkach dwustronnych a mieszkacie w Grodzisku Mazowieckim , zapraszam do nas do Żabiej Woli . Mamy w ofercie fajne wkłady z szybami vis-a-vis płaskimi , okrągłymi lub trapezowymi . Ceny zupełnie inne jak za KFD . Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.04.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ja również jestem w posiadaniu wkladu Arysto Vis a Vis i też pośrednio dzięki forumowemu peterz, a konkretnie peterzdzięki Twojej bardzo miłej żonie Wklad 67x57, troche duży, ale jak szaleć to szaleć. Na razie stoi w garażu, nie zdecydowałam sie jeszcze do konca jak go zabuduję, ale mam nadzieje ze bedzie rownie piękny jak u Ciebie peterz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.04.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 ... a i tak większej ilości kombinacji szyb vis-a-vis jak w naszej ofercie NIKT nie ma .. proste , trapezowe, zaokrąglone ... oraz wszystkie możliwe kombinacje wyżej wymienionych ... http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi31 27.06.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam.. bardzo podoba mi sie taki dwustronny kominek...ale nie wiem na ile teraz moge sobie go zamontowac.Jak widac w podpisie sciane do kominka juz mam... Ile na obecna chwilke kosztowałby sam wkład z taką szybą ???I co musiałabym zrobic w salonie,zeby go zamontowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 27.06.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Z tym szybrem to istna PROPAGANDA !!! Najlepsze sa wkłady bez szybra gdzie powietrze do spalania podawane jest w bardzo PRECYZYJNYCH sposób , dokładnie tyle ile potrzeba , na szybę aby była czysta oraz pod popielnik do rozpalania . NAJLEPIEJ jak 100% powietrza może być podłączone z poza budynku. W omawianych powyżej wkładach takiej opcji BRAK , część powietrza jest zupełnie nie regulowana , zasysana tylko siłą ssącą komina , a jest to to powietrze które wpływa po szybie . Firma jest stosunkowo nowa ale jak popracuje nad konstrukcja wkładu to może odnieść sukces. Darek B http://www.kafle-kominki.pl Wiem, że Austroflamm i Spartherm mają bezpośrednie doprowadzenia z zewnątrz. Czy wkłady KFD równieź? ...niestety, KFD nie posiada możliwości bezposredniego doprowadzenia powietrza z zewnątrz... ...swoją drogą, rzeczywiście są ładne...wybrałam jednak Spartherma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.09.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Podnoszę wątek Czy ostatnio na forum pojawiły się jakieś kominki dwustronne? Jesteście zadowoleni z użytkowania? Czy znajdę kominek dwustronny z płaszczem wodnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 24.09.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Podnoszę wątek Czy znajdę kominek dwustronny z płaszczem wodnym? przykład: http://www.kratki.com/index.php?cPath=88&osCsid=jjulncdma0efurqt3v8u52h4u4 ja miałem kupić oliwię TUNEL 19kw ale niestety będzie jednostronny lub z szybą boczną To co mi się podoba w tych kominkach to "zrzut" popiołu do piwnicy, swoją drogą może ktoś już ma ten system - czy się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.09.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ja w końcu zdecydowałam się na Spatrherma Varię. jest już zabudowany ale jeszcze nie wykończonczony więc sie nie pochwalę. Nie paliłam w nim jeszcze więc oprócz tego że wygląda super niewiele nie moge powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts