simon1234 11.08.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 sasiad buduje mur kamienny,prz czym słupki maja 230 cm,a pola 210 cm wysokości ,czy nataki mur musi miec zezwolenie,która wysokość jest istotna,słupka czy pól? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 11.08.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 jeżeli jes na fundamencie (a pewnie jest) to musi mieć pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 11.08.2006 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 jeżeli jes na fundamencie (a pewnie jest) to musi mieć pozwolenie A co ma piernik do wiatraka w tym przypadku fundament ?. Jesli ogrodzenie jest nizsze niz 2,2 to zgodnie z art 29. ust. 1 ,pkt. 7 budowa takiego ogrodzenia nie wymaga żadnych pozwoleń. Jesli natomiast ogrodzenie ma wysokośc powyżej 2,2 m to wymagane jest zgłoszenie zgodnie art. 30 ust.1 pkt.2. To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 11.08.2006 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 sasiad buduje mur kamienny,prz czym słupki maja 230 cm,a pola 210 cm wysokości ,czy nataki mur musi miec zezwolenie,która wysokość jest istotna,słupka czy pól?. Tak na marginesie co cię boli w kwestii tego muru. Na mój gust coś ci przeszkadza i zastanawiasz się jak dosrać sąsiadowi. Oj nieładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 12.08.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 potrzebne jest zgloszenie - zawiadomienie ...wysyłasz to tam gdzie dostałes pozwolenie na budowe .....a oni musza ci odpowiedzieć , gdy cos nie bedzie pasowalo do pozniejszych inwestycji w tym terenie [ chodniki, drogi, kable w ziemi itp] odczekujesz 30 dni .....i zaczynasz stawiać plot [ dotyczy to ogolnie plotu od strony drogi ...miedzy-sasiedzko mozna stawiać bez zgloszenia] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 12.08.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 jeżeli jes na fundamencie (a pewnie jest) to musi mieć pozwolenie A co ma piernik do wiatraka w tym przypadku fundament ?. Jesli ogrodzenie jest nizsze niz 2,2 to zgodnie z art 29. ust. 1 ,pkt. 7 budowa takiego ogrodzenia nie wymaga żadnych pozwoleń. Jesli natomiast ogrodzenie ma wysokośc powyżej 2,2 m to wymagane jest zgłoszenie zgodnie art. 30 ust.1 pkt.2. To tyle. Wszystko prawda, jeśli nie dotyczy to ogrodzenia od strony ulicy, jak od ulicy (placów, torów, etc.) to zawsze potrzebne jest zgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon1234 12.08.2006 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 sasiad buduje mur kamienny,prz czym słupki maja 230 cm,a pola 210 cm wysokości ,czy nataki mur musi miec zezwolenie,która wysokość jest istotna,słupka czy pól?. Tak na marginesie co cię boli w kwestii tego muru. Na mój gust coś ci przeszkadza i zastanawiasz się jak dosrać sąsiadowi. Oj nieładnie . masz zwichrowany gust, z sąsiadem żyję w najlepszej komitywie, to on prosil mnie o porade w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 12.08.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 jeżeli jes na fundamencie (a pewnie jest) to musi mieć pozwolenie A co ma piernik do wiatraka w tym przypadku fundament ?. Jesli ogrodzenie jest nizsze niz 2,2 to zgodnie z art 29. ust. 1 ,pkt. 7 budowa takiego ogrodzenia nie wymaga żadnych pozwoleń. Jesli natomiast ogrodzenie ma wysokośc powyżej 2,2 m to wymagane jest zgłoszenie zgodnie art. 30 ust.1 pkt.2. To tyle. otóż: ...wymagane jest zgłoszenie właściwemu organowi budowy ogrodzeń od strony dróg, ulic i placów, oraz powyżej 2,2m a także trwale połączonych z gruntem. Do zgłoszenia należy dołączyć ksero aktu notarialnego, mapkę w skali 1:500 z naniesioną działką oraz krótki opis i rysunek ogrodzenia. jeżeli w ciągu 30 dni nadzur budowlany sie nie przyczepi to można grodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.08.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 sasiad buduje mur kamienny,prz czym słupki maja 230 cm,a pola 210 cm wysokości ,czy nataki mur musi miec zezwolenie,która wysokość jest istotna,słupka czy pól?. Tak na marginesie co cię boli w kwestii tego muru. Na mój gust coś ci przeszkadza i zastanawiasz się jak dosrać sąsiadowi. Oj nieładnie . masz zwichrowany gust, z sąsiadem żyję w najlepszej komitywie, to on prosil mnie o porade w tej sprawie Może faktycznie pomyliłem sie w twoich intencjach ale w wiekszości podobnych postów tak to wyglada ze ktos tam cos robi jednemu sie nie podoba i prosi forum o info co i jak a potem wbija szpile w sąsiada. Z drugiej strony co to za dziwak z tego sąsiada skoro buduje a nie wie czy mu wolno . Chyba, że użyłes złego czasu w pytanu i zamiast napisać, że sasiad ma zamiar budować to ty napisałes że już buduje. To mnie tez zmyliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon1234 13.08.2006 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Czas jest dobry,siąsiad juz buduje i w trakcie dowiedział sie że przy tych wysokościach może byc potrzebny papierek(wcześniej o tym nie miał pojecia). Mnie mur pasuje, ale inni jego sąsiedzi moga okazac się "życzliwi"Ja też dla przykładu nie wiedziałem że remontując dom i stawiając wewnątrz nowy komin musze mieć pozwolenie i na projekt i inne papierki wydałem drugie tyle co na komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 13.08.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Czas jest dobry,siąsiad juz buduje i w trakcie dowiedział sie że przy tych wysokościach może byc potrzebny papierek(wcześniej o tym nie miał pojecia). Mnie mur pasuje, ale inni jego sąsiedzi moga okazac się "życzliwi" Ja też dla przykładu nie wiedziałem że remontując dom i stawiając wewnątrz nowy komin musze mieć pozwolenie i na projekt i inne papierki wydałem drugie tyle co na komin Oki doki juz wszystko jasne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts