piejar 15.08.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Wszyscy jak widze krytykuja, to kim są ci, którzy je kupują a jak widać po Allego jest ich sporo ZGODA !!! Przecież żyjemy w wolnym kraju. Ktoś kupi, ale nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomasz sulej 15.08.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam. Odradzam metrix czy inne dziadostwo. W wiekszości inwestorzy szukają najtanszych materiałów. Ciesza sie pózniej po zakonczeniu całości instalacji, że zaoszczedzili od 1-3 tys. zł. Oczywiście, że zaoszczedzili, ale jakim kosztem. Wszystko zazwyczaj utopione jest w posadzce zaś ewentualna wymiana nie wchodzi w gre. Tak wiec potencjalny inwestorze zrób sobie rachunek sumienia i wybierz co bedzie lepsze droższa i pewniejsza instalacja, która posiada gwarancje producenta czy też tandetę za 2 zł, która Bóg tylko jeden wie jak bedzie sie zachowywała pod wpływem czynnika grzewczego w przeciagu kilku lat. Ponadto z tego co mi wiadomo metrix jakis czas temu miał przeprowadzane testy wytrzymałościowe, które wypadły fatalnie, gdyż owy Pex miał skłonność do rozwarstwiania sie. Zaoszczedzić można na armaturze, czy kafelkach, ale nie na instalacji, która ma być niezawodna. Podsumowując całość wypowiedzi napisze krótko jakość i niezawodność kosztuje.............jednak jak widać nie wszyscy stawiają na jakość tylko na ilość a zazwyczaj sie to pózniej mści. Polak mądry po szkodzie............ Co do rur to proponuję Alupexa sprawdzonych firm jak:Herz, Wawin, Coprax, Rehau, Tece......to tylko przykłady. Oczywiście nalezy także pamietać, że każdą nawet z tych najlepszycgh materiałów instalacje można spartolić. Wszystko w rekach instalatora. Jestem tego samego zdania co mały Alupex jest przyjacielem hyraulika dlatego, że posiada pamieć kształtu. Ponadto ma on bardzo wiele zalet. Pozdrawiam Tomasz Sulej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 15.08.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Nie ma sie co zastanawiać, cany alupex wavin są bardzo przystępne. Ja swoje 100 mb kupiłem za 345 zł, czyli jak za darmo w porównaniu do cennikowego 600 zł. Polecam pana z Allegro który sprzewdaje tą rurkę, wystarczy poszukać aukcji w zakończonych wpisując w wyszukiwarce wavin ... ja kupowałem także bez wystawionej aukcji i nie było żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 03.05.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Słuchajcie co sądzicie o systemie rur zgrzewanych Coprax??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts