szpilka 12.08.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 no właśnie, wydaje mi się , że jest to uzasadnione, ale czy aby na pewno?Co o tym sądzicie- 2 piekarniki na wyposażeniu kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 12.08.2006 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 my mamy kuchnie z dwoma piekarnikami, oba elektryczne, jeden ma termoobieg, drugi bez termoobiegu. Wszystko zalezy jak czesto pieczesz, na ile osob robisz przyjecia. U nas ta opcja bardzo sie sprawdza, przynajmniej raz w tygodniu uzywa oba piekarniki na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka 13.08.2006 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Oj dziękuję, własnie o to mi chodziło. W tej chwili mam 1 piekarnik, mieszkam w bloku i odczuwam potrzebę posiadania drugiego piekarnika, ale już sądziłam, że to może fanaberia. Będziemy zmieniać mieszkanie, jestem w trakcie projektowania kuchni i zastanawiałam się czy zamontowć dwa piekarniki czy ewentualnie poczekać , ale przygotować miejsce na drugi piekarnik i zobaczyc co czas pokaże.Z czego to wynika, że masz dwa różne piekarniki? Pewnie aspekt finansowy, ale i funkcjonalny.Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 13.08.2006 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Czesc, widzialam takie rozwiazanie: dwa piekarniki montowane w slupku, na wysokosci oczu. Moja przyjaciolka tak zrobila w kuchni i chwali sobie to rozwiazanieJa mam taka kuchnie-kombinat, wolnostojaca, gora jest gazowa, a na dole sa dwa piekarniki, jeden wezszy. Cala kuchenka ma 100 cm szerokosci. Ten typ kuchenki nazywa sie po angielksu 'range cooker', wystepuje tez wersja 120 cm, ale dla nas ta byla za szerokaPrzesylam zdjeciehttp://img479.imageshack.us/img479/1660/20050209052426aaij1.th.jpgpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka 15.08.2006 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Ciekawa kuchenka, choć przyznam, ze nie widziałam jej w naszych sklepach, no ale może rozglądałam się niezbyt dokładnie. Popytam o takową, a może podpowiesz mi na co zwracać uwagę, jestem kompletną nowicjuszką, dotychczas korzystam z najzwyklejszej pod słońcem kuchenki gazowej. Wiadomo , niektóre bajery w nowych piekarnikach są po prostu bezużyteczne, choć mają duży wpływ na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 16.08.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Szpilka, Ja moja kuchenke sprowadzalam z UK, w Polsce widzialam tylko kuchnie firmy Smeg i byly one strasznie drogie Jezeli chcesz miec dwa piekarniki, to mozna zamontowac w slupku, jeden pod drugim (tak ma moja kolezanka). Jezeli duzo pieczesz, masz czesto gosci, masz duza rodzine, to polecam takie rozwiazanie. W moim przypadku najwazniejszy jest termoobieg i szybkosc pieczenia. Moja kuchnia jest troche taka restauracyjna, ale takie byly moje oczekiwania. Sa zwolennicy plyty elektrycznej, ja chcialam miec plyte gazowa ze specjalnym palnikiem na wok, bo lubie orientalne dania i gotowanie na woku. Wiem, ze mozna juz kupic plyty gazowe, badz elektryczne, ktore maja 90-100 cm szerokosci, wtedy nie ma 'tloku' W wynajmowanym mieszkaniu mielismy plyte grzewcza o szerokosci 60 cm i taka dla nas byla za waska, bo jak postawilam wok i szeroka patelnie, to juz naprawde malo bylo miejsca na cokolwiek innego. Nie wiem jakie masz oczekiwania, moja mama ma kuchenke 60 cm i jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 18.08.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ozzie - zdradź ile Cie kosztowała ta kuchenka? Też potrzebny mi kombinat i też znalazłam u nas tylko Smeg'a i on jest cholerrrrrrnie drogi. Może własnie warto ściągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpilka 21.08.2006 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Oj, dobrze , że zwróciłas mi uwage na płytę- tzn jej szerokość. Planuje płytę indukcyjną z 4 miejscami grzejnymi w tym 1 miejsce podłużne oraz dodatkowa płytę grillową. Widziłam w sklepach IKEI płytę grillowa whirpoola, całkiem ciekawy ten grill. Może ktoś użytkuje takową płytę , nie wiem jak inni producenci, czy mają płyte grillową w ofercie, bo jeszcze nie robiłam rozeznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 24.08.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Ja mam właśnie płytę 90 i jestem z tego rzowiązania bardzo zadowolona. Nie ma problemu z ustawieniem garnków, wszystko się mieści. Nad dwoma piekarnikami, szczeze mówiąc się nie zastanawiałam, nie mam takich dużych potrzeb pieczenia. Osobiście wolałabym zainwestować w kuchenkę mikrofalową z funkcją pieczenia.A co do fukcji piekarników, to w sumie używam termoobieg, szybkie pieczenie i pizza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.