Stemek 13.08.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 CześćWykonawca (potencjalny) podał mi cenę za domek jak poniżej: http://archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=292&CanBack=1# zakres robót - ława, ściany, dach, tynki wew i zewnętrzne -cena 55 tyś.Czy to dobra cena ?[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 14.08.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 witam.jezeli bedzie to zrobione dobrze i fachowo to mysle ze to normalna cena.poczekaj na opinie innych.pozdrowiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.08.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Zdecydowanie za duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 16.08.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Zdecydowanie za duzo to ile byloby ok wg Ciebie?dobra ekipa za robote kasuje duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 16.08.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Cześć Wykonawca (potencjalny) podał mi cenę za domek jak poniżej: http://archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=292&CanBack=1# zakres robót - ława, ściany, dach, tynki wew i zewnętrzne - cena 55 tyś. Czy to dobra cena ? [/url] witam czy to cena z materiałem, czy za samą robociznę? jeśli z materiałem to podaj z czego ściany, więźba tradycyjna czy gotowa, jakie pokrycie - jeśli za samą robociznę to wydaje mi się że raczej drogo. Chyba, że zrobią to w 2 tygodnie i będziesz miał na budowie ekipę 20 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 16.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witaj Jeżeli za samą robociznę to trochę zadużo. Spróbuj potargować się pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 17.08.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Cześć Wykonawca (potencjalny) podał mi cenę za domek jak poniżej: http://archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=292&CanBack=1# zakres robót - ława, ściany, dach, tynki wew i zewnętrzne - cena 55 tyś. Czy to dobra cena ? [/url] witam czy to cena z materiałem, czy za samą robociznę? jeśli z materiałem to podaj z czego ściany, więźba tradycyjna czy gotowa, jakie pokrycie - jeśli za samą robociznę to wydaje mi się że raczej drogo. Chyba, że zrobią to w 2 tygodnie i będziesz miał na budowie ekipę 20 osób. sory ale chyba nie budujesz jeszcze domu skoro masz takie wątpliwości /rady bardzo lakonicznie postawione pytanie ale jeśli zrobią tak jak ja myśle to nie jest drogo moze więcej szczegułów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stemek 22.08.2006 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dopiero zaczynam budowę (długo czekałem na plany zagospodarowania), stan zerowy jeszcze w tym roku, a w górę pociągnę zaczynając od wiosny. I faktycznie pierwsza polecana ekipa za robociznę policzyła dużo za dużo Znalazłem w międzyczasie przyzwoitą ekipę za 13 tyś. bez dachu - na dach liczę max 20 tyś. - gotowa kratownica.A tak wogóle to chyba tym ekipą się troszke w głowach poprzewracało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmazyn 22.08.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 dach 20 tys, ale z robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stemek 22.08.2006 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 dach 20 tys, ale z robocizna Aż tak optymistycznie nie podchodzę. W Partnerze wyliczyli mi kratownicę na 8 tyś. Podbitka ok. 900 zł. Pokrycie dachowe ok. 11 tyś. - bez gąsiorów, rynien........., a więc 20 tyś. lekkim ptakiem że tak powiem ale materiały kupię w okolicy stycznia może będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsk 27.08.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Nie rozumiem waszych wypowiedzi. Po prostu oparte są na wrażeniu jakie powoduje ta cyfra anie na wycenie kosztów.Liczymy tutaj stan surowy zamknięty + tynki wewnętrzne i zewnętrzne /rozumiem ze łacznie z ociepleniem/.Tynki wewn. 12 zł/m2 x ok. 600m2 = 7200 złocieplenie z tynkiem 30 zł/m2 x ok. 200 m2 = 6.000 złJeżeli mówimy o tynkach wewn. to napewno w kszt wchodza równiż scianki działowe i conajmniej podkłady pod posadzki.Przed ociepleniem powinno się zamontować okna i drzwi zewn. oraz później podbitkę pod dachIle w tym układzie zostaje na sam stan surowy.Reasumując jeżeli w koszt robót wchodzą powyższe elementy to jest to wartość zupełnie adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 28.08.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam Nam z mezem za stan surowy zamkniety ekipa powiedziala 20.000, a w przypadku, gdy garaz bedzie oddzielnie - nie w bryle domu, to 25.000. Niemniej jednak sa to wstepne wyliczenia i w przyszlym tygodniu potwierdzimy te kwote, a wiec dla mnie 55.000, to kosmos . Za material placimy oddzielnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsk 28.08.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam Nam z mezem za stan surowy zamkniety ekipa powiedziala 20.000, a w przypadku, gdy garaz bedzie oddzielnie - nie w bryle domu, to 25.000. Niemniej jednak sa to wstepne wyliczenia i w przyszlym tygodniu potwierdzimy te kwote, a wiec dla mnie 55.000, to kosmos . Za material placimy oddzielnie. Pozdrawiam Zauważcie że nie mówimy tu o stanie surowym, to zupełnie zmienia postać rzeczy. Doczytajcie się jaki jest zakres robót. Poza tym 20.000 zł za stan surowy z dachem takiego domu jak zamieszczony w linku - to nierealne. Chyba że robi ekipa Pan Jasio + Pan Stasio. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 28.08.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 A wyobraz sobie ze sie mylisz - jest to bardzo dobra ekipa, ktora wybudowala juz nie jeden i nie dziesiec domow. Ale masz racje, moze bez znajomosci nie ma szans na taka ekipe za taka cene ...... a ja moge sie cieszyc ze wlasnie takie znajomosci mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 28.08.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 i jeszcze jedna mala rzecz - za mieszkanie zaplacisz na te chwile wiecej w Krakowie niz w Warszawie, ale na szczescie wszystkich mieszkancow Krakowa cieszy to, ze za dobrze zrobiona robote zaplacisz mniej niz w Warszawie i to mnie cieszy A z tego co wiem, to nalezy porownywac do cen w danym wojewodztwie, bo jedno drugiemu nie jest rowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 30.08.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 A wyobraz sobie ze sie mylisz - jest to bardzo dobra ekipa, ktora wybudowala juz nie jeden i nie dziesiec domow. Ale masz racje, moze bez znajomosci nie ma szans na taka ekipe za taka cene ...... a ja moge sie cieszyc ze wlasnie takie znajomosci mamy ale stan surowy bez dachu 20 tys. to wcale nie mało, żadnych znajomosci mieć nie trzeba za taka kasę, a tam za 55 otrzymujesz: ściany zew. ściankli wew. dodatkowo tynki zew i wew. no i dach!!! czyutaj dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 za mieszkanie zaplacisz na te chwile wiecej w Krakowie niz w Warszawie Z całym szacunkiem, ale odsyłam np. do dzisiejszego dodatku "Dom" do Wybiórczej z cenami transakcyjnymi mieszkań na rynku wtórnym i ofertami developerów na pierwotnym... Chyba, że mówimy o wsi Warszawa w Lubelskiem, wtedy jest O.K. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika-2006 30.08.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 My za robociznę wraz z dachem zapłacimy 20.000 łącznie. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 01.09.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Ja za stan surowy otwarty(robocizna) od wykopów na fundamenty do odeskowania i opapowania dachu płacę 15000 pln.Są w tym wszystkie ścianki działowe,2 stropy wylewane,kominy ,schody zabiegowe.Budowa z pth30.Pow.uzytkowa 137m2+garaż w bryle 19m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werem 08.09.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 ... ze jak, za robocizne ??Duzzzzo cos! Chodz wlasciwie przez rok zmienilo sie sporooo. Nie ma komu robic ! Chyba jednak za duzo !! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts