tomek_2 13.08.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Czy jest jakas technika wykonywania gladzi bezpylowej (o efekcie estetycznym takim, jak tradycyjna gladz scierana papierem sciernym) czy tez jest to tani bajer z ogloszen remontowo-budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 13.08.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Jest. Mam tak zrobione w domu. Cała zabawa polega na 3-krotnym nakładaniu gipsu szpachlowego i zacieraniu na mokro metalowš pacš (nie wiem jak to się nazywa fachowo - mówiš na to "bilchtrówa" czy jako tak). Efekt jest miom zdaniem lepszy niż tradycyjna gład bo przed pomalowaniem wyglšda jak szklana tafla lub marmur. dodatkowym plusem jest fakt, że po wykonaniu gładzi nie ma wszędzie pyłu gipsowego. Co wcale nie oznacza, że jest to czyciutka robota Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.08.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 ... Efekt jest miom zdaniem lepszy niż tradycyjna gład bo przed pomalowaniem wyglšda jak szklana tafla lub marmur. ... Kwestia gustu. Ja np. nie chce mieć ścian jak pomalowane szkło. Nawet tynków gipsowych nie zrobie bo wolę jakąś grubszą fakturę.(np. tynnk C-W albo nawet baranki 1mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 13.08.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 dokładnie, dla mnie tynk musi mieć fakturę a nie wyglądać jak lamperie z farby olejnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 13.08.2006 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Mnie tak naprawde nie interesuje sama gladkosc sciany,a raczej ten aspekt bezpylowosci. Bo niestety mieszkam w czesci pomieszczen, pozostale sa remontowane a w niektorych nie ma drzwi (stare sa wyjete, nowe jeszcze nie dotarly) i nie chce kolejny raz przechodzic sajgonu z zapyleniem calego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts